Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί για μεταφορά... κάνναβης

Συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί για υπόθεση μεταφοράς 24 κιλών κάνναβης

Τρεις υπαρχιφύλακες, ηλικίας 46, 41 και 38 ετών, που υπηρετούν σε υπηρεσίες του νομού Ιωαννίνων, συνελήφθησαν για εμπλοκή σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Για την… ίδια υπόθεση συνελήφθη και μια 37χρονη που ήταν μαζί με τον 46χρονο, ο οποίος μετέφερε 24 κιλά ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία.

Oι αστυνομικοί και η 37χρονη συνελήφθησαν χτες κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο υπαρχιφύλακες (41 και 38 ετών), εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία κάνοντας περιπολία, όταν ενημερώθηκαν για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες.
Ενώ όμως εντόπισαν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, το άφησαν να φύγει χωρίς να το ελέγξουν, όταν διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο τρίτος υπαρχιφύλακας, με συνεπιβάτη την 37χρονη.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του οχήματος και παράλληλα ενημέρωσαν άμεσα συναδέλφους τους που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε εκ νέου και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων – και στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος υπαρχιφύλακας είχε κρύψει επιμελώς δύο σάκους, που περιείχαν συνολικά 22 ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 24 κιλών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων, σπρέι πιπεριού, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενο μαχαίρι με δυο λάμες.
Το υπηρεσιακό πιστόλι του 46χρονου κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την υπόθεση χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου