Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ;: Η έλλειψη ρευστότητας «έφαγε» τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

epi-epidoma-oga

Δεν καταβλήθηκαν σήμερα  Πέμπτη 28 Μαΐου τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, όπως είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ο τέως διοικητής του οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο νέος διοικητής του οργανισμού, Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο ΟΓΑ είναι σε ετοιμότητα να καταβάλει τα εν λόγω επιδόματα, περιμένει όμως τη χρηματοδότηση.
Πρόκειται για επιδόματα που είτε βασίζονται σε δικαστικές αποφάσεις, είτε δεν έχουν καταβληθεί λόγων λαθών στα στοιχεία των δικαιούχων και τα οποία αφορούν τα έτη 2013 και 2014. 
Σημειώνεται ότι ο ΟΓΑ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει μεταφέρει 50 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συναφθούν ρέπος με το ελληνικό δημόσιο. Ωστόσο, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.
«Ο ΟΓΑ έχει την ετοιμότητα να πληρώσει, πλην όμως έθεσε θέμα πληρωμής» είπε ο κ. Μπακαλέξης και υπογράμμισε ότι οι συντάξεις, οι τακτικές πληρωμές δηλαδή, καταβάλλονται κανονικά.
«Στις 2 Ιουνίου οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά», δήλωσε ο ίδιος.
Σημείωσε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα που αφορούν δικαστικές αποφάσεις κι έχουν καθυστερήσει πολύ – ίσως από το 2013 – και σχετικά με τον μεγαλύτερο όγκο των επιδομάτων, είπε ότι έπρεπε προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί η καταβολή τους και να έχει προγραμματιστεί.
«Οι υπόλοιπες περιπτώσεις, που είναι περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει επειδή  έγιναν λάθη, θα πληρωθούν εντός του Ιουλίου, με τη δεύτερη δόση.
Ωστόσο, αν υπάρξει δυνατότητα με τη ροή χρηματοδότησης εντός του Ιουνίου, θα πληρωθούν, είμαστε σε ετοιμότητα» είπε χαρακτηριστικά.
agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου