Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Άκης τσοχατζόπουλος για την υπόθεση με τις μίζες, μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα από όσα γίνονταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και όταν η υπεράσπιση τού έκανε ερώτηση για τον έλεγχο που ασκεί ο πρωθυπουργός στο έργο των υπουργών του απάντησε νευριασμένος: «Με καλέσατε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα, να δημιουργήσετε κάποιο επεισόδιο...».

«Δεν σας κάλεσα εγώ, αλλά το σεβαστό δικαστήριο» του απάντησε ο εκ των υπερασπιστών του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ένταση προκλήθηκε και μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Τσοχατζόπουλου όταν ο κατηγορούμενος φώναζε για κατασκευασμένη κατηγορία και ανέφερε σε έντονο ύφος ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Τα λεγόμενα προκάλεσαν τον εκνευρισμό του κ. Σημίτη ο οποίος γύρισε και τού είπε: «Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη δίκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν τα μύρια όσα. Αυτά θα έπρεπε να τα έχεις αναφέρει».

Λίγο πριν, ο Κ. Σημίτης είχε απαντήσει στην υπεράσπιση: «Θέλετε να πω τη γνώμη μου; Θα την πω. Δεν έχει καμία σημασία τι έργο έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζονται κακώς τα έκανε».

Mάλιστα για την προμήθεια των ΤΟR-Μ1, είπε  ότι δεν έπρεπε να έχουν επιλεγεί, καθώς δεν ήταν - όπως υποστηρίζουν- διαλειτουργικά όπλα.
«Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτό και δεν αφορά το ΚΥΣΕΑ. Η αγορά των ΤΟR έγινε με πολιτική σκοπιμότητα. Το ΚΥΣΕΑ καλείται μόνο για πολιτικά θέματα όχι για τεχνικά» απάντησε ο κ. Σημίτης.