Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Σκηνικό έντασης Κωνσταντοπούλου -Πρωθυπουργού

Ένα ακόμα σκηνικό έντασης δημιούργησε η Κωνσταντοπούλου με τον Πρωθυπουργό
 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  
Ένα ακόμη σκηνικό έντασης εστιασμένο στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκλήθηκε χθες στη Βουλή κατά την συνεδρίαση του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τα δεδομένα της διαπραγματευτικής διαδικασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε σχεδόν σε όλα τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι εκφράζοντας επιφυλάξεις σχεδόν για το σύνολο των θεμάτων που συζητά το Μαξίμου στην διαπραγμάτευση. Και άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση κάνει υπερβολικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών της. 

Επίσης είχε μία κοντρίτσα με τον Αλέξη Τσίπρα και σε συνολικότερα θέματα λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας με «δυναμικό τρόπο» τις απόψεις της. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μπήκε στον πειρασμό να υψώσει τον τόνο της φωνής της σε βαθμό που να εξοργίσει τον πρωθυπουργό. Ήταν όμως ιδιαίτερα δηκτική και αμφισβήτησε πολλές από τις εκτιμήσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Φαίνεται πάντως ότι το Μαξίμου θα επιδιώξει να σπάσει το μέτωπο που δημιουργείται εντός Πολιτικής Γραμματείας και Προεδρείου κοινοβουλευτικής ομάδας. Έτσι στην προγραμματισμένη για σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση του οργάνου στην Κουμουνδούρου δεν έχουν κληθεί και οι της Βουλής. Το μασάζ θα γίνεται χωριστά και με ιδιαίτερη έμφαση στους συμμετέχοντες στο όργανο της Βουλής καθώς οι περισσότεροι είναι βουλευτές, ασκούν επιρροή σε συναδέλφους τους και το κυριότερο, ψηφίζουν. 

Πάντως χθες ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους κοινοβουλευτικούς ότι η συμφωνία είναι κοντά και ότι  άμεσα θα κλείσει το πρώτο σκέλος της για να ξεκλειδώσει η εκταμίευση των καθυστερούμενων δόσεων και αμέσως μετά να συνεχιστεί  η διαπραγμάτευση επί της συνολικής συμφωνίας. Είπε επίσης ότι οι δανειστές ασκούν πιέσεις στην ελληνική πλευρά για το ΦΠΑ αποκαλύπτοντας ότι έχουν απορρίψει τις μέχρι στιγμής προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου