Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Για τη συμφωνία τον δρόμο δείχνει .... Ταγματάρχης

Ο... Ταγματάρχης δείχνει τον δρόμο για τη συμφωνία με τους δανειστές!                            


Η κυβέρνηση, το διαλαλεί σε υψηλούς τόνους: Είναι αποφασισμένη, η διαπραγμάτευση να καταλήξει άμεσα σε μια επωφελή συμφωνία, που θα αποτελεί βιώσιμη λύση του ελληνικού προβλήματος.

Ταυτοχρόνως είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει- όταν μιλάμε για «κόκκινες γραμμές» καλύτερα είναι να μιλάμε για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό με εξαίρεση τις πρόωρες συντάξεις που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσουν παρελθόν για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαιώματα.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η συμφωνία είναι δυνατόν να επιτευχθεί στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, ο Βούτσης, ο Χουντής, ο Φίλης και ο Βίτσας, δηλώνουν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ. Άλλοι λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και άλλοι ότι οι επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ δεν πρέπει να πληρωθούν ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα.
Αντιθέτως, ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι η δόση θα πληρωθεί διότι θα υπάρχει συμφωνία και τη δήλωσή του αυτή δεν έσπευσε να την διαψεύσει παρά το γεγονός ότι έχουν… μεσολαβήσει περισσότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που την έκανε.

Αν υπήρχε μόνον η δήλωση Βαρουφάκη, δεν θα ήταν σοφό να δώσουμε ιδιαίτερη βάση. Προαναφέραμε όμως τη βούληση της κυβέρνησης η οποία ενισχύεται και από την προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα να «σκουπίσει» τον… πάτο του βαρελιού, μαζεύοντας μικροποσά και υπόλοιπα αδρανών λογαριασμών.

Λογικά, ο Βούτσης πρώτος απ΄ όλους και στη συνέχεια οι υπόλοιποι, ανέλαβαν να στείλουν μηνύματα προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Διότι, κακά τα ψέματα, μπορεί να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι δανειστές ξεπέρασαν από καιρό τα εσκαμμένα. Για κάθε ένα ζήτημα που πάει να λυθεί, θυμούνται άλλα… πέντε- έξι που εκκρεμούν.

Σε ότι αφορά στο αν η συμφωνία θα ψηφιστεί ή όχι από τη Βουλή: Για τον Λαφαζάνη τα είπαμε χθες. Για τους υπόλοιπους, αρκεί να θυμηθούμε την κοινοβουλευτική διαδικασία για την έγκριση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. Μπορεί να κράτησε δέκα ώρες, αλλά στο τέλος, όλοι ψήφισαν υπέρ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου «παρόν». Μόνον η Ραχήλ καταψήφισε, αλλά αποτελεί… ειδική κατηγορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου