Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Υλοποίηση του προγράμματος "I.C.E. Innovation , Culture and Creativity for a new Economy


       
 O Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔ ΔΕ) στα πλαίσια της ενεργής παρουσίας τους στην αναπτυξιακή διαδικασία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος "I.C.E. Innovation , Culture and Creativity for a new Economy", το έργο που στοχεύει στην Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσα από στοχευμένες τουριστικές δράσεις. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν στο πακέτο Εργασίας 3, Δράση 3.1. όπου μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται και η καταγραφή, μελέτη, αξιολόγηση και ανάδειξη των Πολιτιστικών, Δημιουργικών, Περιβαλλοντικών και λοιπών στρατηγικών πλεονεκτημάτων στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
       Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε χθες στις 23/4/2015 στον Δήμο Ναυπακτίας η τέταρτη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους φορείς του Δήμου Θέρμου, με σκοπό την ενημέρωση τους και την αποσαφήνιση των σκοπών και των αρχών που διέπουν το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν διεξοδικά τα στάδια υλοποίησης του διαγωνισμού τα οποία συνοψίζονται ως εξής: 
 
1)Καταγραφή των δυνατοτήτων της περιοχής (Φορείς για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, δραστηριότητες, πόροι.)
 
2 )Αξιολόγηση των δυνατοτήτων της περιοχής μέσω των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί κατά την καταγραφή και μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας.
 
3)Η διοργάνωση ενός διαγωνισμού ιδεών εκ των οποίων θα προκύψουν οι νικήτριες χρηματοδοτούμενες δράσεις.
 
     Όμως, όπως τονίστηκε πολλάκις στη χθεσινή συνάντηση, τη μεγαλύτερη σημασία έχει η σύμπλευση των τοπικών φορέων που ασχολούνται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον αθλητισμό και η μεταξύ τους συνεργασία ώστε το προϊόν που θα προκύψει να είναι ελκυστικό και να βοηθήσει άμεσα στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω ενός πολιτισμο- κεντρικού σχεδιασμού δράσεων. Για το σκοπό αυτό ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας στη διαδικασία καταγραφής των στοιχείων του Κλάδου Πολιτισμού και Δημιουργικότητας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Ένα έντυπο καταγραφής (θα βρίσκεται αναρτημένο στην οστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας) το οποίο να συμπληρώσετε και να αποστείλετε άμεσα στο mail ice.pedde@gmail.com ή στο fax 2610273693. Επίσης, οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας που θα ήταν χρήσιμη και αναγκαία - παρακαλούμε να τη γνωστοποιήσετε στο ice.pedde@gmail.com. Όποιος φορέας δεν καταγραφεί δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό χρηματοδοτούμενων δράσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 26610 81070, 6975462130 (πληροφορίες Αλεξάκη Μυρτώ) ή 2610 270097(πληροφορίες Κολλιοπούλου Δ., Δρούλια Κ.) ή 26343-61216 (πληροφορίες Ι. Κωστή).
 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς να συμπληρώσουν και να αποστείλλουν  το έντυπο καταγραφής μέχρι τις 27/04/2015 καθώς και να βοηθήσετε περαιτέρω με την ενημέρωση άλλων φορέων.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου