Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

«Ξέσπασαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Γκρίνα και για υπουργούς-ΙΧ

 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κεκλεισμένων των θυρών και με επίσημη «ατζέντα» μία σειρά από τεχνικά κοινοβουλευτικά ζητήματα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε-μεταξύ άλλων- και η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχουν καταγραφεί ήδη ενστάσεις για την εν λόγω επιλογή και η γκρίνια δεν έλειψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν αυτός που επέμεινε πως δεν μπορεί να συζητούνται διαδικαστικά θέματα λειτουργίας την ώρα που η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα και η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Θέμα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος, ο οποίος επέμεινε εξίσου να συζητηθεί εκτενώς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης φέρεται να υποστήριξε πως αν υπήρχε νομοσχέδιο και μπορούσε να βρεθεί λύση μέσω τροπολογίας, δεν θα υπήρχε ΠΝΠ.

«Η διαδικασία όπως έγινε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να γίνει με την κατεπείγουσα διαδικασία, χωρίς ΠΝΠ, με το ίδιο αποτέλεσμα. Η Πραξη έγινε με ομόφωνη απόφαση υπουργικού συμβουλίου, όποτε εκφράσεις υπουργών εναντίον της ΠΝΠ μας εκθέτουν», τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του και ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Οι γκρίνιες για τις σχέσεις με υπουργούς
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης,από την οποία έλειπε ο πρωθυπουργός Αλέξης αλλά και η πρόεδρος της Βουλής αρκετοί από τους βουλευτές εξέφρασαν παράπονα και γκρίνιες και για τη σχέση τους με τους υπουργούς.
Για ανεπάρκεια και πολυγλωσσία που καταγράφεται ενίοτε στη σχέση μεταξύ υπουργών και βουλευτών μίλησε κατά πληροφορίες ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ άλλος βουλευτής είπε πως «οι υπουργοί βιάζονται να διαρρέουν νομοσχέδια οπότε βλάπτεται και ο ρόλος του βουλευτή και του κόμματος».

Παράπονα για τα βουλευτικά ΙΧ
Τέλος, από τη συζήτηση δεν έλειψαν και θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά των βουλευτών, καθώς αρκετοί επανήλθαν στο θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων κάνοντας παράπονα ότι όσοι πήραν αυτοκίνητο εμφανίστηκαν ως υπόλογοι και όσοι δεν πήραν ως ήρωες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου