Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων της γέφυρας.....

 epi-gefyra-rio-antirio1Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων της Αττικής Οδού και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, παράλληλα με την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης κατασκευής και λειτουργίας των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία Οδός, Ε65, Ιονία Οδός, Μαλιακός – Κλειδί και Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα).

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε σημερινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων και αναφερόμενος στους αυτοκινητόδρομους, δήλωσε ότι τα έργα «δεν βγαίνουν».

Χαρακτήρισε φαύλο κύκλο το σύστημα καθορισμού των διοδίων και εκτίμησε πως θα συμφωνήσουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές – παραχωρησιούχοι στην ανάγκη αλλαγής των συμβάσεων γιατί, όπως είπε, και γι’ αυτούς είναι αδιέξοδο το υφιστάμενο μοντέλο. Το υπουργείο θα είναι έτοιμο να καλέσει σε διαπραγματεύσεις του παραχωρησιούχους σε περίπου ένα μήνα.

Ο κ. Σπίρτζης συμπλήρωσε πάντως ότι το Δημόσιο θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις ενώ τα έργα θα συνεχίζονται, καθώς δεν σκοπεύει να καταγγείλει τις υφιστάμενες συμβάσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε επίσης μείωση των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου