Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Παράταξη Ρένας Δούρου: Με ξένα κόλλυβα.....Είμαστε αλληλέγγυοι!



Ψήφισμα σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης, μετά από πρόταση της παράταξης της Ρένας Δούρου

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

"Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη, ώστε να βγούμε από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, συντάξεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Επί πέντε χρόνια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκοβαν συνεχώς τη χρηματοδότησή της (μείωση ΚΑΠ κατά 66%), το προσωπικό της, υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, εισήγαγαν θεσμούς, όπως π.χ. το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ.
Όλοι αυτοί που οδήγησαν το θεσμό της ΤΑ στην απαξίωση και στην οικονομική αφαίμαξη, δεν δικαιούνται να στάζουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την αυτοτέλεια της λειτουργίας της.
Θεωρούμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί έναν προσωρινό χειρισμό, για να διευκολύνει τη βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα, ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές μας.
Η συγκεκριμένη επιλογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ ή της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τα συλλογικά τους όργανα.
Η Αυτοδιοίκηση, σε τόσο κρίσιμες και οριακές στιγμές, οφείλει να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς αυτονόητο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα συνδράμει στην εθνική προσπάθεια.
Ιδιαίτερα όταν αυτή η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι σε πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέων μέτρων λιτότητας, ύφεσης και μνημονιακής καταστροφής.
Όσοι επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που αισθάνεται, για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας και μνημονίου, να δίνεται από ελληνική Κυβέρνηση μια ειλικρινής μάχη αξιοπρέπειας του λαού μας.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της από 26/3 απόφασής μας για άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ με επωφελείς όρους, είμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτραπεί στη χώρα να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις και στεκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής Κυβέρνησης στη δύσκολη αυτή προσπάθεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου