Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η Τατιάνα Αβέρωφ σε Πάτρα, Αγρίνιο και Ναύπακτο για το νέο της μυθιστόρημα

5036_014KP_ABEROF_CV

 «Δέκα ζωές σε μίαhttp://www.metaixmio.gr/Images/Newsletter/Common/Blank.gif» 

Την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου και το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 η Τατιάνα Αβέρωφ θα επισκεφτεί την Πάτρα, το Αγρίνιο και την Ναύπακτο αντίστοιχα για να παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα «Δέκα ζωές σε μία», στο οποίο παρακολουθούμε την άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΤΡΑ
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ.,
στο ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106),
σε συνεργασία με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών,
 την Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας και το βιβλιοπωλείο DISCOVER.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σία Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Μαγκλάρας, φιλόλογος-Επίτιμος Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο Άγγελος Τσιγκρής, τέως Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικηγόρος, Δρ Εγκληματολογίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Θοδωρής Στεφανίδης, ερασιτέχνης ηθοποιός (θεατρικό σχήμα ΡΕΦΕΝΕ Πάτρας). Συντονίζει η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας.pol-tatiana-averof1

ΑΓΡΙΝΙΟ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ.,
στο βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Καζαντζή 25),
σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.
Με αφορμή το βιβλίο της,  η συγγραφέας συνομιλεί
με τον φιλόλογο Εμμανουήλ Δάμπλια.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.
Με αφορμή το βιβλίο της, η συγγραφέας συνομιλεί
με τον φιλόλογο και διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου Πέτρο Πιτσιάκκα.

Η Τατιάνα Αβέρωφ θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ζωή, σαν παραμύθι… Περιπετειώδης, γεμάτη πάθη και ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που είναι ταυτόχρονα βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.
Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε ο Τύπος για το βιβλίο, καθώς και συνεντεύξεις της συγγραφέα.
Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και εργάστηκε είκοσι χρόνια ως ψυχολόγος. Σήμερα διευθύνει την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, διδάσκει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και εξοικονομεί όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να γράφει.
Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα Το Ξέφωτο, 2000, Αύγουστος, 2002, Ανοιχτή Γραμμή, 2005 και Θράσος, 2009. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο. Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (shortlist, 2001, για το μυθιστόρημα Το Ξέφωτο) και για το Βραβείο Μυθιστορήματος του ίδιου περιοδικού δύο χρόνια αργότερα (shortlist, 2003, για το μυθιστόρημα Αύγουστος). Το μυθιστόρημά της Θράσος ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βιβλίο Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2010 (αν και πρόκειται για βιβλίο λογοτεχνίας που απευθύνεται καταρχήν σε ενηλίκους).
Περισσότερα για την ίδια και το έργο της μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό της τόπο: www.tatiana-averoff.gr.
Παρακαλούμε να δημοσιευτεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε συνεντεύξεις με τη συγγραφέα. Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε το εξώφυλλο του βιβλίου και φωτογραφία της συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου