«Δεν ξέρω ποιο είναι το αίτημα της Ελλάδας που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος», δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον κυπριακό Τύπο, λίγο μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Σημειώνει επίσης ότι «η στάση της Κύπρου χθες δεν θα έκανε τη διαφορά».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται ανήσυχος για τις εξελίξεις και σημειώνει ότι «τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά». «Είμαι ανήσυχος και προβληματισμένος ως Έλληνας. Ήταν φανερό εδώ και μέρες πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την Ελλάδα» λέει ο Κύπριος υπουργός.


Όπως τονίζει  «η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της» αφού η ευθύνη της λήψης των αποφάσεων βρίσκεται πλέον στην πλευρά της.

«Αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος θα πρέπει να το ζητήσει τώρα» τονίζει, σημειώνοντας ότι είναι το μόνο περιθώριο ενώ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα δεν το θέλει «υποθέτω, πως θα έχει κάνει συγκεκριμένους τους εναλλακτικούς τρόπους που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και της οικονομίας».