Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ελεύθερος ο αρχηγός των.... «Σατανιστών της Παλλήνης»

    
DEFAULT
Eurokinissi
 
Ήταν μια από τις υποθέσεις που συγκλόνισαν όσο λίγες την κοινή γνώμη τη δεκαετία του '90. Το 1995 έγινε γνωστή η δράση και τα εγκλήματα τριών νεαρών σατανιστών. Γνωστοί και ως «Σατανιστές της Παλλήνης», που δολοφόνησαν δύο γυναίκες, μια 14χρονη και μια 28χρονη, σε τελετές μαύρης μαγείας.

Τα ονόματά τους θα γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό. Ο 44χρονος σήμερα Ασημάκης Κατσούλας, ο αρχηγός της ομάδας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη. Η Δήμητρα Μαργέτη, που είχε κατηγορηθεί για συνεργεία, αποφυλακίστηκε το 2001 και λίγοι γνωρίζουν πως είναι η ζωή της τώρα. Ο 40χρονος πλέον Μάνος Δημητροκάλης, αποφυλακίστηκε πέρυσι, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, δηλαδή 20 χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών.

Τώρα ήρθε η σειρά του εγκέφαλου της οργάνωσης, του «Μαύρου Αγγέλου» όπως αυτοχαρακτηριζόταν, ή «γιος του Εωσφόρου», όπως τον χαρακτήριζαν τα media της εποχής, Ασημάκη Κατσούλα.
satanistes
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά του Σαββάτου, 23 χρόνια μετά, αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος της οργάνωσης, που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και 12 μήνες φυλάκιση.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Ασημάκης Κατσούλας, απολύθηκε από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς των Χανίων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται υποχρεωτικά δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, παρακολουθείται διακριτικά από τις αρχές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Περιορισμένο είναι και το δικαίωμα στις επαφές του, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης δύο ανήλικων κοριτσιών.

Το αίτημα της αποφυλάκισής του εκκρεμούσε 10 μήνες και πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα ασχολήθηκαν αρκετοί εισαγγελείς και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ στο έργο τους συνέδραμαν και πανεπιστημιακοί ερευνητές.
default

Αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας ο Κατσούλας
Η περίπτωση του Ασημάκη Κατσούλα, αποτελεί αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας από γνωστό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αναφέρουν επίσης τα Παραπολιτικά, επιστήμονες του οποίου τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε έγκλειστος επί 20 και πλέον έτη, και μάλιστα στην πλέον ζωτική περίοδο νοητικής και εμπειρικής ανάπτυξης του ατόμου, ο Κατσούλας διατήρησε στον υψηλότερο βαθμό την ευφυία του, γεγονός που έχει εγγραφεί σε στη διεθνή εγκληματολογική βιβλιογραφία. Παλιοί συγκρατούμενοι του τον περιγράφουν με δέος, αναφέροντας ότι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τους προσηλυτίσει και να τους επηρεάσει.

Ποιος ήταν ο Κατσούλας
Γεννημένος στις 27/5/72 είναι γόνος μέσης αστικής οικογένειας και μέχρι τη σύλληψή του διέμενε στην Κάντζα. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, από τα 17 του χρόνια διέθετε ήδη ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες και επιβλητική εμφάνιση.

Από το 1990 και μετά είχε αρχίσει να χάνει επαφή με την οικογένειά του η οποία σύμφων αμε τις καταθέσεις, δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του. Οι συγκατηγορούμενοί του τον σκιαγραφούσαν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.
default
Το χρονικό
Στις 27 Αυγούστου 1992, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργέτη, οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου για να την προσφέρουν θυσία στον σατανά. Την έγδυσαν, της φόρεσαν χειροπέδες, την έβαλαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί και τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι. Όταν διαπίστωσαν ότι η ανήλικη δεν είχε πεθάνει, τη στραγγάλισαν και μετά ασέλγησαν στο άψυχο κορμί της. Στη συνέχεια περιέλουσαν το πτώμα της με βενζίνη και το έκαψαν, προκαλώντας και πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.
default
Ένα χρόνο αργότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη του 1993, στα χέρια τους έπεσε η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, της ζήτησαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του Κατσούλα. Την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα, για να μην αναγνωρίζεται. Από την πρώτη δολοφονία η αστυνομία είχε κινητοποιηθεί για να εντοπίσει τους δράστες. Όταν κατάφεραν να τους συλλάβουν, οι ανακριτές και οι αστυνομικοί άκουσαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δύο δολοφονίες αλλά και για τις σατανιστικές τελετές που έκαναν.
default

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου