Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Νέο σκάνδαλο με μίζες 62 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά


 
Έγγραφο που αφορά μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 62 εκατ. ευρώ με εμπλεκόμενους Γερμανούς και Έλληνες, ερευνά η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας       

Την ύπαρξη εγγράφου που αφορά μίζες 62 εκατ. ευρώ στο χώρο της άμυνας με άμεσα εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς και άγνωστο αριθμό Ελλήνων, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".
 
"Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αντιμετώπιση των σκανδάλων. Πολλών σκανδάλων οι αιτίες είναι εισαγόμενες, με ένα μεγάλο μέρος προερχόμενο από τη Γερμανία. Οποιος λάδωνε έξω σε άλλα θέματα, από μετρό μέχρι οτιδήποτε, ο ίδιος λάδωνε και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Εχουμε ένα σχετικό έγγραφο αυτές τις μέρες και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται με 62 εκατομμύρια που δόθηκαν από εδώ και από εκεί στο χώρο της άμυνας.

Επομένως, εδώ θα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές τομές σε όλη τη διαδικασία προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν έχουμε να ανακαλύψουμε τον τροχό εκ νέου εδώ. Σε πάρα πολλές χώρες έχουν εφαρμοστεί απλοί μηχανισμοί, γιατί ξέρετε, η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία καλλιεργεί τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή" δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέση της στο ΝΑΤΟ εάν προσεγγίσει περισσότερο τη Ρωσία. "Οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού άμυνας αποτελούν ασυνήθιστα ωμή παρέμβαση επιδιώξεων άσκησης γερμανικής κυριαρχίας στην τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών διαπραγματεύσεων. Δείχνουν και το πόσο στριμωγμένη είναι αυτή τη στιγμή η γερμανική εξωτερική πολιτική που φαίνεται ότι, για πρώτη ίσως φορά, χάνει έδαφος και δεν την εμπιστεύονται πλέον ως ηγεμονική δύναμη οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού" ήταν το σχόλιο του.

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην αμεσότητα της ανάγκης για βελτίωση της οικονομικής θέσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι έχουν απωλέσει το 50% των αποδοχών τους λόγω κρίσης, τονίζοντας: "Από στοιχεία του ΝΑΤΟ, η χώρα μας διαθέτει μόνο το 1%, λιγότερο από το 1%, για υποδομές".

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη συνεχούς εκδημοκρατισμού των Ενόπλων Δυνάμεων: “Ο δημοκρατικός στρατός είναι ο πιο μάχιμος στρατός. Επειδή ενσωματώνει τη δημοκρατική προοδευτική πατριωτική αντίληψη η οποία συνδέει ό,τι καλό υπάρχει για την υπεράσπιση της χώρας και του λαού. Γιατί χώρα χωρίς λαό δεν υπάρχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου