Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ανήλικος και τσιγγάνος με... παρελθόν διέρρηξαν περίπτερο

Ανήλικος και τσιγγάνος με... παρελθόν διέρρηξαν περίπτερο

Παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών της Ασφαλείας ήταν οι δυο νεαροί που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το περίπτερο μιας 50χρονης στη Λαμία σπάζοντας το λουκέτο, αλλά συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη. Ο ένας είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους ήταν ελεύθερος και ο ανήλικος συνεργός του είχε συλληφθεί για κλοπές και ναρκωτικά.

 
Οι δράστες άφησαν πίσω τους ένα μεταλλικό λοστό που κατασχέθηκε και, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Ο 19χρονος τσιγγάνος είχε συλληφθεί ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 15 Ιουνίου 2013, όταν μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε ακινητοποιήσει έναν 16χρονο στο κέντρο της Λαμίας και με απειλές για ξυλοδαρμό τον υποχρέωσε να τους δώσει όσα χρήματα είχε, ενώ προσπάθησε να πάρει και το ποδήλατό του χωρίς να τα καταφέρει! Με διάταξη του ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά... «ξέχασε» να τους τηρεί!

Ο 14χρονος συνεργός του είχε συλληφθεί μαζί με έναν 13χρονο στις 16 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του τμήματος Υπάτης, όταν παραβίασαν το παράθυρο του φαρμακείου ενός 35χρονου στις Κομποτάδες Φθιώτιδας και άρπαξαν κέρματα αξίας 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή μαζί με έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα. Την ίδια ημέρα είχαν κλέψει μια μοτοσικλέτα από την πυλωτή πολυκατοικίας στη Λαμία, ενώ όταν συνελήφθη ο 14χρονος είχε στην κατοχή του και 5,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου