Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«Κάτσε κάτω από την μπάρα…»

Έχουμε μια μοναδική ικανότητα να σπαταλάμε, να ξοδεύουμε βλακωδώς και να απαξιώνουμε τις λίγες εθνικές μας δυνάμεις.

Όλα αυτά τα λέω για την περίπτωση του Πύρρου Δήμα. Αυτός ο τεράστιος Έλληνας αθλητής αποτελεί σύμβολο για την Ελλάδα κι ένα από τα ελάχιστα «εθνικά μας εργαλεία».

Είναι τόσο μεγάλος και σημαντικός για τον παγκόσμιο αθλητισμό που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου στο Λονδίνο οι Άγγλοι θα έχουν ένα σταθμό του Μετρό που θα οδηγεί κατευθείαν στο ολυμπιακό στάδιο με το όνομα «σταθμός Πύρρου Δήμα».

Αυτό λοιπόν το ελληνικό σύμβολο αντί να το χρησιμοποιήσουμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις επίσημες πολιτιστικές επαφές μας στο εξωτερικό, κι αντί να τον κάνουμε πρέσβη μιας Ελλάδας που παλεύει να μείνει όρθια και δεν έχει χάσει την περηφάνια της για να πηγαίνει σε όλο τον κόσμο και να διαλαλεί τι σημαίνει Ελλάδα, τον υποβιβάσαμε σε βουλευτή.

Διαβολεμένο μυαλό ο Βενιζέλος το' πιασε το θέμα αμέσως για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Πύρρος πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σίγουρα θα ξεπλύνει σε ένα βαθμό το κόμμα από το οποίο προήλθε η κυβέρνηση που βύθισε τη χώρα στο χάος και ίσως κάνει με μερικούς να ξεχάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου με τους κηπουρούς του.

Αλλά ο Πύρρος είναι πολύς, πάρα πολύς για να κινείται μέσα στα στενά πλαίσια της ελληνικής Βουλής και να πρέπει κάθε τόσο να λέει ένα ναι στις εντολές των γραφειοκρατών της Τρόικας.

Κ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου