Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας  , ο υποψήφιος  Βουλευτής Γιώργος Παπαναστασίου  , την Παρασκευή 27/ 04 / 2012 , στις  20.30  θα πραγματοποιήσει ομιλία στο NAFPAKTOS  HOTEL .
To Σάββατο , 28/04/2012 , ο κ. Παπαναστασίου , θα συναντηθεί με φορείς και πολίτες  της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας  ενώ το απόγευμα  θα μεταβεί στην Μακρυνεία  .
Την Κυριακή , 29/04/2012 θα περιοδεύσει στον  Αράκυνθο.


Σημεία ομιλίας του υποψήφιου Βουλευτή Γιώργου Παπαναστασίου
Φίλες και φίλοι,
Με τους περισσοτέρους από εσάς είμαστε φίλοι από παλιά . Σας κοιτώ και με κοιτάτε στα μάτια .  Δεν κρύφτηκα ποτέ για να αποφύγω τον θυμό σας .  Δεν είμαι εδώ για να κάνω μνημόσυνο στις ελπίδες μας . Και σίγουρα δεν θα σας πω ‘’ λεφτά  υπάρχουν ...’’,  γιατί ξέρετε καλά ότι θα  είναι ψέμα .Και δεν ήταν το μόνο ψέμα που ακούσατε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,   τα δύο τελευταία χρόνια .Ακούσαμε για πιστόλι στο τραπέζι , το πιστόλι όμως μπήκε στον κρόταφο. Ακούσαμε  ότι δεν έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ , όμως σήμερα το βιώνουμε στο πετσί μας . Μας είπαν ότι θα βγαίναμε από την κρίση το 2012 , τώρα μιλούν για το 2015. Μας υποσχέθηκαν ιδιωτικοποιήσεις και fast track , και μας έριξαν στα βράχια. Ο Γ. Παπανδρέου με ύποπτη επιπολαιότητα έβαλε υπό αμφισβήτηση τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό και την Χώρα σε περιπέτειες. Ο συνεργός του στο έγκλημα  Βαγγέλης Βενιζέλος , θέλει να μας πείσει ότι δεν ήταν εκεί όταν η χώρα βάδιζε πρόσω ολοταχώς στον γκρεμό. Ήταν όμως εκεί. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόσφατο παρελθόν της Χώρας και έχει το θράσος να θέλει να είναι παρών και  στο μέλλον της.
Τώρα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ  ότι δεν τρώμε κουτόχορτο.
Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους. Δεν γίνεται. Δεν μας επιτρέπεται. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Και έχουμε σχέδιο .
Στις πρώτες 6 εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσουμε τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια για:
·         τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.
·         ένα απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
·         την περικοπή των δαπανών.
·         την ανάπτυξη.
Θα αποκαταστήσουμε:
·         τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα,  αλλά και
·         την στήριξη στους κτηνοτρόφους,
Ø       με ισοδύναμα μέτρα 1 δισ.
Επίσης, θα προωθήσουμε μέτρα για την:
·         ανακούφιση των δανειοληπτών, ιδιαίτερα όσων πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν με λιγότερο εισόδημα ή έχασαν τις δουλειές τους -δεν μπορεί η δόση να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους.
·         Δεν θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός.
Στόχος η Ανάκαμψη που θα έρθει με  :
·         Αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 14,5 δισ.
·         Εξασφάλιση ρευστότητας.
·         Επιστροφή των 6,5 δισ. που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις. Μετά από δικές μας συνεχείς πιέσεις από πέρσι, η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει ότι θα αποπληρωθούν εφέτος τουλάχιστον τα 4,5 δισ. 
·         Ειδικά προγράμματα για την ανεργία των νέων, αλλά και για τη νεανική επιχειρηματικότητα.
·         Προτεραιότητα στους οδικούς άξονες, που τους έχει ανάγκη το εμπόριο και η Περιφέρεια.
·       Μέτρα για την Οικοδομή, με πρώτο την επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.
                              
  Η ΝΔ μίλησε από την αρχή για ανάπτυξη. Ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε λόγο για επανεκκίνηση της οικονομίας . Η κρίση , όμως δεν είναι μόνο οικονομική . Ένα σάπιο σύστημα  ανατράφηκε στην ζεστή αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το σύστημα πρέπει να κατεδαφιστεί . Γι αυτό μιλάμε για τη Nέα Mεταπολίτευση .  Μια νέα αρχή που θα οδηγήσει την Χώρα ξανά σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας . Αυτό θέλουμε , γι αυτό παλεύουμε .Να μην γελιόμαστε όμως . Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός . Δεν θα σωθούμε με ευχές . Μόνη λύση είναι μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ , μια ευκαιρία στην παράταξη των μεγάλων επιλογών  να αποδείξει το ηθικό της πλεονέκτημα . Η Αυτοδυναμία λοιπόν δεν είναι απλό αίτημα , είναι επιτακτική ανάγκη .
Όχι από  καπρίτσιο , όπως πολλοί υπαινίσσονται.
 Αυτοδυναμία σημαίνει ευθύνη και εμείς  δεν την φοβόμαστε.
Έχουμε  σχέδιο ,  έχουμε αποφασιστικότητα,  έχουμε όραμα .
Θέλουμε  την εντολή . ”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου