Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κόβει ώρες των... Αρχαίων


Μείωση κατά τρεις ώρες στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου, λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου και κατάργηση εξετάσεων στα αποκαλούμενα δευτερεύοντα μαθήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είπε ότι θα κοπούν κατά μία ώρα τα Αρχαία Ελληνικά, χωρίς να ξεκαθαριστεί ποια άλλα μαθήματα θα περικοπούν. Ουσιαστικά, ο κ. Φίλης είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, όταν έκανε λόγο για «παρά φύσιν» διδασκαλία των Αρχαίων στο γυμνάσιο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, είπε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν ξεκαθάρισε εάν στις εξετάσεις του γυμνασίου στα πρωτεύοντα μαθήματα θα απορρίπτονται μαθητές ή θα κρίνονται όλοι προβιβάσιμοι και δεν θα γίνονται επαναληπτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην ΟΛΜΕ, θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα δευτερεύοντα μαθήματα. Παράλληλα, θα εισαχθεί η περιγραφική βαθμολογία του μαθητή, όπως γίνεται στις μικρές τάξεις του δημοτικού. Πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων, από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, η βαθμολογία των μαθητών θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση.

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη μείωση κατά τρεις ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα σε κάθε τάξη (από 35 σε 32), ενώ η επιμήκυνση του διδακτικού έτους έως τις 31 Μαΐου θα γίνει λόγω του περιορισμού των εξετάσεων.

Επίσης, ανακοινώθηκε διαχωρισμός του σχολικού έτους σε δύο τετράμηνα, αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου, καθώς και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου