Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Καταιγίδα σάρωσε την Αττική - Χαλάζι στο Σύνταγμα

Καταιγίδα σάρωσε την Αττική - Χαλάζι στο Σύνταγμα

Σφοδρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση έπληξαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια, όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα.

Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίζονται σε Κηφισιά, Μελίσσια και Βριλήσσια, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων και πέντε για πτώση δέντρων. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το κέντρο της Αθήνας, ενώ έπεσε χαλάζι ακόμη και στο Σύνταγμα!

Ωστόσο, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης η κακοκαιριά είχε δημιουργήσει προβλήματα στη Λαμία και στα Τρίκαλα, ενώ λίγες ώρες αργότερα «χτύπησε» και την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία και στη Φθιώτιδα, ενώ στην Αττική υπήρχε πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

Εικόνα από το Σύνταγμα που «ανέβασε» στο Twitter δημοσιογράφος του Economist
 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το κέντρο της Αθήνας

Xαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου στα Τρίκαλα

Νωρίτερα την Τρίτη, ένα δυνατό μπουρίνι έπληξε ντην πόλη των Τρικάλων και κυρίως τον άξονα Καλαμπάκας-Πύλης και περιοχές του δήμου Μουζακίου.

Το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι σε μέγεθος κορόμηλου. Η χαλαζόπτωση ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στα οπωροφόρα δέντρα, τα σιτηρά και στα ζαρζαβατικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.

Προβλήματα και στην ΛαμίαΙσχυρή καταιγίδα έπληξε, όμως, το απόγευμα και την Λαμία. Εκτός από την καταρρακτώδη βροχή κατά τόπους έπεσε χαλάζι, ενώ οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι δημιούργησαν ένα ασφυκτικό τοπίο.

Ακόμη και τα αποχετευτικά έργα του Δήμου της Λαμίας δεν άντεξαν τον όγκο του νερού και μάλιστα σε ορισμένα κρίσιμα σημεία εκτινάχτηκαν τα καπάκια της αποχέτευσης των υδάτων, δημιουργώντας παγίδες στους δρόμους.

Ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της Λαμίας οι δρόμοι έγιναν ποτάμια ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο πολλά σημεία του οποίου ήταν αδιάβατα λόγω του όγκου του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου