Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Μάθετε για το.... Ραμαζάνι ! Δεν ξέρετε τι μας... ξημερώνει! Η "γιορτή" στο... Ελληνικό

 

 Όλες οι φωτογραφίες: Fotis Plegas G. / SOOC

Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν' αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.


Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).

ΕΔΩ......  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣΜε μπλέ σημειώνονται οι πόλεις στις οποίες "θα ακολουθήσουν οι δομές" για τη δημιουργία "Καταυλισμών" τα επονομαζόμενα  HotSpot

Μήπως μπορείτε να δείτε η ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ με τι χρωματισμό την έχουν σημειώσει;

Αν ΟΧΙ....  Απευθυνθείτε στο Δήμο Ναυπακτίας.....   Απ'  ότι γνωρίζουμε είναι έτοιμος να "Υποδεχθεί τους Μουσουλμάνους Πρόσφυγες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου