Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Δώστε το επίδομα, αλλιώς εκλογές δεν έχει ...


Δεν θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι των δήμων σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία, εάν δεν καταβληθεί το εκλογικό επίδομα των εκλογών του περασμένου Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμις Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή και γι΄ αυτό η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κ. Ντόλιο.

Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση, το εκλογικό επίδομα των 150 ευρώ ανά υπάλληλο δεν καταβάλλεται επειδή οι δήμοι δεν διαθέτουν φορολογική, εκλογική ενημερότητα. «Εάν δεν λύσουν το θέμα με τροπολογία που θα λέει ότι δεν χρειάζεται φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα από τους δήμους για να καταβληθεί το επίδομα, δεν θα συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε: «Καταθέτουν καθημερινά δεκάδες τροπολογίες, ας καταθέσουν και μια τροπολογία για τους υπαλλήλους. Οι δήμοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενημερότητα διότι χρωστούν εκατομμύρια λόγω του ΕΝΦΙΑ».

Όπως είπε, εκτός από το θέμα του εκλογικού επιδόματος, η ΠΟΕ- ΟΤΑ έθιξε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στους δήμους, πρόβλημα που θα οξυνθεί εξαιτίας του μαζικού κύματος εξόδου, λόγω της αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης με τη νέα χρονιά.

«Οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν» τόνισε ο κ. Μπαλασόπουλος. Επίσης, τέθηκε το θέμα της αξιολόγησης δομών και οργανισμών και των απολύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου