Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"Απειλητικά" γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα

 

 
Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και να προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τα ηλεκτρονικά γερμανικά ΜΜΕ … άστραψαν και βρόντηξαν.

Η Welt γράφει ευθέως πως οι «οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να απειλήσουν τους Έλληνες  με έξοδο». Παρακάτω αναφέρει πως «στην Ελλάδα θα κυβερνήσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να αποτρέψουν οι χώρες της ευρωζώνης».

Σε δημοσίευμα της, η Zeit αναφέρει πως «η κρίση επιστρέφει χειρότερη» και πως «υπάρχει αγωνία για το Grexit». «Μετά τις εκλογές, θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει η ίδια εφημερίδα, τονίζοντας πως «η φερεγγυότητα της χώρας παίζεται ξανά».

Ο Spiegel γράφει πως «τώρα αρχίζει πραγματικά η κρίση στην ευρωζώνη» και πως «ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τερματίζει την καθοδηγούμενη από τη Γερμανία λιτότητα και να πετύχει ένα κούρεμα του χρέους».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως  η Ελλάδα «φαίνεται πως βρίσκεται πάλι σε άσχημη κατάσταση», παρά το γεγονός πως «τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως είχε πάρει τα πάνω της».

Η Handelsblatt γράφει πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες «προειδοποιούν τη μελλοντική κυβέρνηση» της Ελλάδας για τις συνέπειες μίας «ρήξης με την τρόικα». Ο αναπληρωτής πρόεδρος της χριστινοδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας, κος. Ράλφ Μπρικχάουζ, αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα σχετικά με τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις πως είναι «απίστευτα ενοχλητικές»,

Το Focus γράφει πως «επικρατεί αναστάτωση στις αγορές» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει να τορπιλίσει την πολιτική διάσωσης της ΕΕ» στην Ελλάδα.


Δημήτρης Κατσαγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου