Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ στην "Ομόνοια"

Πλούσια ήταν η αγωνιστική δράση για τα διάφορα τμήματα της Ομόνοιας Ναυπάκτου μέσα στη χρονιά που πέρασε. Το 2014 ήταν η χρονιά που ο σύλλογος συμπλήρωσε τα 30 χρόνια λειτουργίας του και η Ομόνοια αυτό το γιόρτασε μέσα στα γήπεδα, όντας ο σύλλογος με την πιο πολυδιάστατη αθλητική παρουσία στην περιοχή. Πολύ καλή η πρώτη χρονιά στο βόλεϊ των ανδρών στη Β’ Εθνική, καλό το ξεκίνημα των γυναικών στην επανενεργοποίηση του τμήματος στο τοπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα δύο επιπλέον αγωνιστικά τμήματα δημιουργήθηκαν μέσα στο 2014. Υποβιβασμός στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το ανδρικό μπάσκετ από την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Πολλές οι διοργανώσεις beach volley στα γήπεδα του συλλόγου στην Παλαιοπαναγιά ενώ πραγματοποιήθηκε και το 1ο Τουρνουά Beach Tennis. Νέο τμήμα του συλλόγου είναι αυτό της αντισφαίρισης.
Ας θυμηθούμε μαζί τις καλύτερες στιγμές της Ομόνοιας για το 2014.
OMONOIA_34Συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για την Α2 στο βόλεϊ ανδρών
Μπορεί στην παρθενική της συμμετοχή στη Β’ Εθνική κατηγορία της ΕΟΠΕ η ανδρική ομάδα βόλεϊ να είχε σαν στόχο την παραμονή, αλλά “τρώγοντας” …άνοιξε η όρεξη. Η ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Μητρόπουλο κατάφερε από νωρίς να εξασφαλίσει την παραμονή της και μπόρεσε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του Η’ Ομίλου της Β’ Εθνικής, θέση που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στα play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Εκεί βέβαια φάνηκε πως δεν είναι ακόμα έτοιμη για το επόμενο βήμα και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Απόλλωνα Πάτρας, πραγματοποιώντας όμως εξαιρετικές εμφανίσεις.
Η φετινή αγωνιστική περίοδος έχει ένα επιπλέον άγχος για τους παίκτες της Ομόνοιας, που θέλουν να δείξουν πως η περσινή τους πορεία δεν ήταν τυχαία. Στόχος δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή και πάλι στα play off για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, τερματίζοντας στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ως τώρα τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά αλλά η αλλαγή του έτους βρίσκει το πρωτάθλημα ακόμα στον πρώτο γύρο των αγώνων.
volley0gynaikes 2014-15Επανεμφάνιση για το γυναικείο βόλεϊ
Το καλοκαίρι του 2013 ο σύλλογος πήρε την απόφαση να επανενεργοποιήσει το γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης που είχε σε αδράνεια για περισσότερο από μία δεκαετία. Η σεζόν 2013-14 ήταν η πρώτη που συμμετείχε το τμήμα στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Πελοποννήσου με τα κορίτσια της Ομόνοιας να τερματίζουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους και να χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στα play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Η φετινή σεζόν βρίσκει τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου στην πρώτη θέση του ομίλου τους, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Ως τώρα τα κορίτσια έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν στη συμμετοχή τους στα play off της ανόδου. Αν είναι έτοιμες να αντέξουν αυτό το βάρος, στη δεύτερη μόλις συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ, θα το δείξει η νέα χρονιά που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
Volley κορασίδες 2014-2015Αναπτύσσοντας τα …αναπτυξιακά 
Τα προηγούμενα χρόνια η Ομόνοια είχε συνεχή παρουσία στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των αγοριών. Οι ομάδες των εφήβων, των παίδων και παμπαίδων έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους με κορυφαία στιγμή την περσινή συμμετοχή των παίδων στο final fourτης Πελοποννήσου.
Με αφορμή την επανενεργοποίηση του τμήματος των γυναικών η Ομόνοια ξεκίνησε τμήματα κορασίδων-παγκορασίδων που ήδη αριθμούν περίπου 25 άτομα. Μάλιστα πήρε τη θαρραλέα απόφαση να κατεβάσει τα κορίτσια αυτά και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, πιστεύοντας πως ο καλύτερος τρόπος να εξελιχθούν στο άθλημα στο οποίο προπονούνται είναι η συμμετοχή τους σε αγώνες. Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο πολύπειρος Βαγγέλης Κοντομάνης υπό την καθοδήγηση του οποίου τα κορίτσια δείχνουν συνεχή βελτίωση τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Για την περίοδο 2014-15 η Ομόνοια συμμετέχει με δύο ομάδες, αυτή των κορασίδων και αυτή των παγκορασίδων στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ.
basket-antresΥποβιβασμός για το ανδρικό μπάσκετ από την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ
Το 2014 βρήκε το αντρικό τμήμα μπάσκετ να παλεύει με νύχια και με δόντια για την παραμονή του στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ με το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Η προγραμματισμένη από την ΕΣΚΑΒΔΕ αναδιάρθρωση των κατηγοριών υποβίβαζε πολλές ομάδες της Α’ κατηγορίας και η Ομόνοια δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό, με δραματικό μάλιστα τρόπο.
Η νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό στο ξεκίνημα του 2014 και μια δεύτερη απέναντι στον Πήγασο λίγο μετά έδωσαν ελπίδες παραμονής στη Ομόνοια. Τα απάνω κάτω στην κατηγορία ήρθαν μετά τη νίκη-έκπληξη στο Αγρίνιο απέναντι στον ΑΛΦΑ 93, νίκη με την οποία η Ομόνοια έπαιρνε την υπόθεση παραμονής στα χέρια της στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος εντός έδρας με τον Λιακατά Αιτωλικού. Στο παιχνίδι της χρονιάς η Ομόνοια μπήκε δυνατά και πήρε διαφορά όμως οι αιτωλικιώτες ισοφάρισαν πριν την τελευταία περίοδο. Ο Λιακατάς προηγήθηκε 84-85 και αστοχώντας σε δύο ελεύθερες βολές 10’’ πριν το φινάλε έδωσε την τελευταία επίθεση στην Ομόνοια για να παίξει…τα ρέστα της. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, η μπάλα έφτασε μέσα στη ρακέτα αλλά το άστοχο σουτ του μοιραίου Βλαχογιάννη δεν άλλαξε το σκορ, ούτε και τη μοίρα της ομάδας που με αυτή την ήττα οδηγήθηκε και πάλι στη Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Η φετινή χρονιά βρίσκει εξαιρετικά ανανεωμένη την ομάδα της Ομόνοιας, με τον Κώστα Παπούλια να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο με το ρόστερ να αποτελείται κατά κύριο λόγο από νεαρούς και άπειρους αθλητές.
beach volley-1
Πολλές οι διοργανώσεις Beach Volley
Έχοντας πλέον 9 χρόνια εμπειρίας η Ομόνοια κατάφερε μέσα στο καλοκαίρι του 2014 να πραγματοποιήσει έξι τουρνουά beach volley, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, με το ένα από αυτά να διοργανώνεται από την ομάδα της Ναυπάκτου στην Πλαζ της Πάτρας!
Η Ομόνοια ξεκίνησε τις διοργανώσεις κάνοντας δύο νέα εγχειρήματα που αμφότερα στέφθηκαν με επιτυχία. Αρχικά συνδιοργάνωσε με τους Δήμους Πάτρας και Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 1ο Beach Volley Tour, που στην πρώτη του χρονιά είχε δύο σταθμούς (αγωνιστικές), μία στην Πλαζ της Πάτρας και μία στα εγκαταστάσεις beach volley της Ομόνοιας στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και στα δύο τουρνουά με την αγωνιστική της Ναυπάκτου να μαζεύει τις περισσότερες ομάδες. Ακολούθησε το AHEPA CUP 2014, σε συνεργασία της Ομόνοιας με τους AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association). Πρόκειται για το μικτό τουρνουά που πλέον γίνεται με τη βοήθεια των AHEPA της Ελλάδας που την πρώτη του χρονιά πήρε πολύ καλές κριτικές, ειδικά στις ομάδες του εξωτερικού, με ενδιαφέρον για τη φετινή χρονιά να συμμετέχουν και ομογενείς από χώρες εκτός Ελλάδας.
beach volley-2Ο Ιούλιος έκλεισε με δύο ακόμα τουρνουά για την Ομόνοια. Ένα ερασιτεχνών αθλητών και το 9ο Τουρνουά Beach Volley ανδρών-γυναικών με πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και στα δύο ταμπλό. Το αυγουστιάτικο μικτό τουρνουά 3x3 ήταν και το τελευταίο για το 2014.
Η νέα χρονιά είναι πλούσια από σχέδια για την Ομόνοια, που εκτός από τις διοργανώσεις της περσινής σεζόν, που προτίθεται να συνεχίσει, σχεδιάζει και νέα τουρνουά, κυρίως στις αναπτυξιακές ηλικίες γεμίζοντας έτσι το αγωνιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού.
Tennis2 2014-2015Τένις και Beach Tennis
Μέσα στο 2014 η Ομόνοια ενέταξε στους κόλπους της ένα ακόμα τμήμα, αυτό της αντισφαίρισης. Με επικεφαλής την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, με ειδικότητα στο άθλημα, Κονδύλω Μεντζά έχει ήδη ξεκινήσει και δημιουργείται ένας πυρήνας αθλητών, με σκοπό τόσο την ανάπτυξη του αθλήματος όσο και τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της Ένωσής τους.
 
beach tennisΤο καλοκαίρι του 2014 η Ομόνοια έκανε γνωστό στην πόλη της Ναυπάκτου ένα καινούριο σχετικά άθλημα παραλίας, αυτό του Beach Tennis. Διοργάνωσε στα τέλη του Αυγούστου το πρώτο της τουρνουά με αρκετές ομάδες να συμμετέχουν και φάνηκε να κερδίζει το κοινό από την πρώτη του κιόλας χρονιά. Ήδη για τη επόμενη χρονιά υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Πάτρας για να συμμετέχουν ενώ μέσα στο καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιηθούν δύο τουρνουά ένα μικτό και ένα ανδρών, όπως ήδη έχουν προγραμματιστεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στα γήπεδα της Παλαιοπαναγιάς.
 
Το Δ.Σ. της Ομόνοιας Εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου