Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έπαιρναν χρήματα από Ταμείο Συλλόγου… με πλαστές υπογραφές!

 Τους ανακάλυψαν – επέστρεψαν κάποια ποσά… αλλά αναμένονται μηνύσεις
 
Υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από μέλη του Δ.Σ. συγκλονίζει Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, αναστατώνοντας παράλληλα και την τοπική κοινωνία που αυτός εδράζεται.
Σύντομα μάλιστα το θέμα πρόκειται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αφού ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου, κινεί όλες τις διαδικασίες προκειμένου όπως ο ίδιος λέει, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους στην ελληνική δικαιοσύνη.
Η λαθροχειρία φέρεται να σημειώθηκε κατά την θητεία του προηγούμενοι Δ.Σ. και συνολικά αφορά αρκετές χιλιάδες ευρώ που αναλήφθηκαν παράνομα από τον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου.
Φαίνεται μάλιστα, ότι τις συγκεκριμένες αναλήψεις, διέπραξαν  περισσότερα του ενός μέλη του Δ.Σ., εν αγνοία φυσικά των υπολοίπων προσώπων της διοίκησης.
 Πώς δρούσαν
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα πρόσωπα που φέρονται ως δράστες της υπεξαίρεσης, προσκόμιζαν σε κατάστημα Τράπεζας στην Πάτρα, κίβδηλη εξουσιοδότηση των μελών του Δ.Σ. προκειμένου να είναι κάθε φορά δυνατή η ανάληψη των χρημάτων από το λογαριασμό του Συλλόγου.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε στο νυν Πρόεδρο του Συλλόγου η διευθύντρια της Τράπεζας, οι φερόμενοι ως δράστες, είχαν πλαστογραφήσει στα έγγραφα που κατέθεταν, τις υπογραφές όλων των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό, εμφανιζόταν στην Τράπεζα μια ψευδής εξουσιοδότηση του Δ.Σ., με την οποίαν εγκρίνετο η ανάληψη ποσών για διαφόρους υποτιθέμενους σκοπούς, που κάθε φορά ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικό του ερασιτεχνικού χειρισμού της πλαστογραφίας, είναι το γεγονός, ότι κάθε φορά στις ψεύτικες εξουσιοδοτήσεις του Δ.Σ, (τις οποίες έχει στη διάθεσή του ο «Κ»), εμφανίζονται εντελώς διαφορετικής γραφής υπογραφές. Κάτι που καθιστά εξόφθαλμες τις πλαστογραφίες, ακόμα και για τον πλέον αδαή!
 
Πρέπει να σημειωθεί, ότι μέρος των χρημάτων, αφότου άρχισαν να γίνονται αντιληπτές οι παράτυπες αναλήψεις τους από την Τράπεζα,  έχει  επιστραφεί στο ταμείο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, από τους ίδιους τους δράστες.
Πλέον στην τοπική κοινωνία, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης και προβληματισμού και όλοι αναρωτιούνται πώς προέβησαν στην πράξη αυτή, τα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται, Οι εξηγήσεις που δίδονται είναι αρκετές, αλλά πλέον τα πρόσωπα αυτά, φαίνεται να αποτελούν ξένο σώμα στην κοινότητα…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου