Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δίδεται πρόγευμα, οργανώνουν και γεύμα σε.. Δημ. Σχολείο

 
Kαθημερινή διανομή πλήρους προγεύματος σε όλους τους μαθητές απ’ τον Όμιλο Inner Wheel. Στην οργάνωση κουζίνας προσανατολίζεται η διεύθυνση για να διασφαλίσει και το γεύμα των παιδιών.
Ο όμιλος Inner Wheel το είχε προαναγγείλει. Στο μεσοδιάστημα το υπουργείο ανακοίνωσε την, σε εφαρμογή κοινοτικού προγράμματος, διανομή προγεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία απ’ τα τέλη Φεβρουαρίου, γεγονός που εύλογα προβλημάτισε για το αν θα έπρεπε να υλοποιηθεί η δράση ή οι γυναίκες του Ομίλου να στραφούν σε κάτι διαφορετικό, πάντα στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης που με τόση συνέπεια επιδεικνύουν. Τελικά επικράτησε η άποψη πως… τα παιδιά δεν μπορούσαν να περιμένουν. Και ήταν οι ίδιες οι συνθήκες που επέβαλαν την καθημερινή παροχή ενός πλήρους προγεύματος σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου.
Πρόκειται για μια φτωχή συνοικία αγροτών και εργατών, με τεράστια ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Τα φαινόμενα υποσιτισμού που είχαν εκδηλωθεί υποχρέωσαν τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων να αναζητήσει κάθε πιθανή λύση. Και όπως δηλώνει στη «Συνείδηση» ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Κόκκοτος η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και φορέων της πόλης υπήρξε πραγματικά συγκινητική. Ο Όμιλος Inner Wheel εκτός απ’ τα «δέματα αγάπης» που μοίρασε σε πολλές οικογένειες την περίοδο των Χριστουγέννων, ανέλαβε αμέσως μετά την παροχή προγεύματος (αρτοσκευάσματα, σάντουιτς, πίτσα, φρούτα, γάλα κ.τ.λ., κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό). Στα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, αρωγός πάντα είναι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, το Τοπικό Συμβούλιο, ο Όμιλος Rotary, η τοπική ενορία, ο πολιτιστικός σύλλογος (η Πρόοδος). Μαζί και εθελοντές που αμισθί αναλαμβάνουν διάφορες εργασίες.

Εθελοντές που προθυμοποιήθηκαν να στηρίξουν και το επόμενο μεγάλο εγχείρημα του σχολείου: Τη δημιουργία κουζίνας! Ο χώρος έχει βρεθεί (και δεν θα επηρεάζεται η εκπαιδευτική διαδικασία) και ο στόχος είναι, ειδικά για τα παιδιά του ολοήμερου, να μαγειρεύουν οι εθελοντές /ριες εκεί το φαγητό και να γευματίζουν όσοι μαθητές το επιθυμούν. Μην ξεχνάμε ότι οι γονείς αρκετών μαθητών βρίσκονται ανά περιόδους όλη μέρα στα λιοστάσια ή στους πορτοκαλεώνες, άλλοι εργάζονται χιλιόμετρα μακριά, άλλοι δυσκολεύονται και σ’ αυτό ακόμη το φαγητό των παιδιών τους.
Η ανάγκη προφανώς και υπάρχει. Το ζητούμενο τώρα και αυτό για το οποίο το σχολείο απευθύνει δημόσια έκκληση, είναι η οργάνωση της κουζίνας. Μαγειρικά σκεύη (πιάτα, κατσαρόλες, κουτάλια), ηλεκτρικές συσκευές, ντουλάπια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιχειρήσεις του Αγρινίου και μεμονωμένοι πολίτες, θα ανταποκριθούν, δείχνοντας, για μια ακόμη φορά έμπρακτα την ευαισθησία και το υψηλό επίπεδο αλληλεγγύης τους: «Δεν ζητάμε πολυτέλειες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα του σχολείου μας και να διαμορφώσουμε μια κατάσταση που θα έχει συνέχεια. Ας είναι η ηλεκτρική κουζίνα λ.χ. που έχει μείνει απούλητη στις αποθήκες ενός καταστήματος ως στοκ, ας είναι αυτή που έχει κάποιος συμπολίτης μας στη δική του αποθήκη, όταν την αντικατέστησε με κάποια καινούρια. Αρκεί να δουλεύει…», διευκρινίζει ο κ. Κόκκοτος.
Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια, μπορεί να επικοινωνεί με το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου στο 26410 – 23868.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου