Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τέλος της σεζόν με... ήττα

           
            Με ήττα ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΒΔΕ η Ομόνοια Ναυπάκτου. Στο τελευταίο και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι της σεζόν, ηττήθηκε από τον πρωταθλητή Ηρακλή Μοναστηρακίου 54-42 στο κλειστό του Αντιρρίου και κατετάγη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι τελείωσε μια πολύ μέτρια αγωνιστικά χρονιά για την Ομόνοια, που σημαδεύτηκε κατά τη διάρκειά της από πολλές απουσίες στελεχών της, για διάφορους λόγους ο καθένας.
            Στο παιχνίδι η Ομόνοια ξεκίνησε δυνατά, με σφιχτή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση και κατάφερε να προηγηθεί 3-13  περίπου 2.30” πριν τη λήξη του α' δεκαλέπτου. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Κώστα Παπούλια στο παρκέ, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική για την αγωνιστική αυτή επίδοση. Η απόσυρσή του όμως στον πάγκο αποσυντόνισε το παιχνίδι της ομάδας του, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να μειώσει σε 7-13 με το τέλος της περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και συνεχίστηκε καταστροφικά για την Ομόνοια ειδικά αμυντικά, καθώς το rotation δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι ο Ηρακλής έτρεξε ένα επιμέρους 23-7 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 30-20.
            Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά. Η κακή όμως αμυντική λειτουργία, η ευστοχία των αντιπάλων και η επιθετική δυστοκία δεν επέτρεψαν στην Ομόνοια να απειλήσει ουσιαστικά. Έτσι κύλησε όλο το δεύτερο μέρος με διάφορες διακυμάνσεις στο σκορ και τη διαφορά, μέχρι το τελικό 54-42 υπέρ του τυπικά γηπεδούχου Ηρακλή.

Ομόνοια Ναυπάκτου: Παπούλιας 17 (1), Χωραφάς 12 (2), Κωνσταντίνου 4, Ιωάννου 4, Τσιφτιλής 2, Δαγαλάκης 2, Σχοινάς 1, Κουγιουμτζής, Νικολάου
           
            Συγχαρητήρια αξίζουν στο συντοπίτη Ηρακλή Μοναστηρακίου για την εξαιρετική και συνεπή παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΒΔΕ, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η καλύτερη επιβράβευση του συλλόγου για την προσπάθεια όλης της φετινής περιόδου.
            Το ενδιαφέρον πλέον για την Ομόνοια στρέφεται στον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς. Καθώς πλέον η Πάτρα και η Αχαΐα είναι γεωπολιτικά πλησιέστερα στη Ναύπακτο, υπάρχει ένα κοινό αίτημα των συλλόγων καλαθοσφαίρισης της πόλης για αλλαγή της περιφέρειας που αγωνίζονται και υπαγωγή τους στην Ένωση σωματείων Αχαΐας- Ηλείας. Άλλωστε υπάρχει ήδη “δεδικασμένο” με τα σωματεία στην πετοσφαίριση, τα οποία από τη φετινή  κιόλας σεζόν απολαμβάνουν τους καρπούς μιας πολύ επιτυχημένης παρόμοιας αλλαγής (συμμετέχουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου αντί για τη Δυτική Ελλάδα). Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο, τα νέα αναμένονται ευχάριστα και σίγουρα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι γνωστό το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου