Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Με 43 νέα πρόσωπα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την επικράτεια, τα οποία περιέχουν 43 νέους υποψηφίους, μεταξύ αυτών των όσους προσχώρησαν στο κόμμα από το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Δημοκρατική Συμμαχία. Στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Σερρών εντάσσεται ο Κώστας Καραμανλής, γιος του πρώην υπουργού, Αχιλλέα Καραμανλή.

Με 43 νέα πρόσωπα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Σαράντα τρεις νέους υποψηφίους περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Στις λίστες του κόμματος περιλαμβάνονται 412 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων 139 γυναίκες.
Στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τρεις είναι πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είναι υποψήφιος, εκτός από τη Μεσσηνία που είναι η παραδοσιακή εκλογική του περιφέρεια, στο υπόλοιπο Αττικής.
Δείτε τη λίστα των υποψηφίων αναλυτικά
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δοθεί εντός των επομένων ημερών και θα είναι επικεφαλής η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι επιτελείς της ΝΔ ευελπιστούν ότι θα αυξήσει το ποσοστό του κόμματος και θα εκλέξουν και τέταρτο βουλευτή επικρατείας, έτσι ώστε να μην χάσει την έδρα του κανείς από τους τρεις που εξέλεξε στις πρόσφατες εκλογές που ήταν οι Χ. Αθανασίου, Χρύσ. Λαζαρίδης και Ι. Μιχελάκης.
Στα ψηφοδέλτια που παρουσιάστηκαν, υπάρχουν αλλαγές στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης και στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτές και οι δύο που συμμετείχαν στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Αντίθετα δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση στο νομό Ηλείας ο πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου.
Στην ένατη θέση στην Α΄ Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου, είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.
Αξιοσημείωτο θεωρείται εξάλλου, το γεγονός ότι την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών καταλαμβάνει για συμβολικούς λόγους ο Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ανεψιός του ιδρυτή της ΝΔ.
Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β΄ Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ.
Στην Κεφαλονιά, επίσης, μονοεδρική περιφέρεια, στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή, αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου