Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Τουριστική Έκθεση Ναυπάκτου... "Η Αγριάδα"


Άργησε ο Δήμος Ναυπακτίας να "διορθώσει" ένα από τα "κακώς κείμενα"  της Πλατείας Φαρμάκη που μας τα κληροδότησαν προηγούμενοι δημοτικοί Άρχοντες με την περιβόητη...  "Ανάπλαση"...  
Μιλάμε για το "σιντριβάνι" και τον... "κουρίτο" δίπλα στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη..

Πολλά ελέχθησαν για την μελλοντική "εκμετάλλευση" του χώρου, αλλά ας σταθούμε στα... τετελεσμένα!

Κατ'  αρχάς οι "αρμόδιοι" γέμισαν τον χώρο με χώμα "αγνώστου προελεύσεως" αφαιρώντας  φυσικά τα περισσεύματα του σιντριβανιού και άφησαν τον... "κουρίτο"!

Μετά φύτευσαν ορισμένα διακοσμητικά(;) φυτά-δεντρίλια τύπου "βραχόκηπου" της Πλατείας Τζαβελλαίων και για αρκετές μέρες το καμάρωναν με τη συνοδεία των... ηγετών του Δήμου...

Με την πάροδο του χρόνου όμως και το πότισμα, ο χώρος γέμισε...  "αγριάδα" (βλέπε φωτο)..
Και σήμερα το σημείο παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε και ίσως αποτελεί "προιδέασμα" της "Τουριστικής Έκθεσης" που...  ονειρεύονται!.. 
Ίσως βέβαια, να είναι και ένα μακροχρόνιο σχέδιο να στρωθεί ο χώρος με γκαζόν ώστε μελλοντικά να τοποθετηθούν εκεί τραπεζοκαθίσματα κάποιου... Café!


Μη έχοντας καμία πρόθεση να αδικήσουμε τους έχοντας την "πατρότητα" της ιδέας να  αναπτυχθεί, στη Κεντρική πλατεία Φαρμάκη, φυτεία "Αγριάδας" παραθέτουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού θεωρώντας ότι οι "αρμόδιοι" αιρετοί και μη του Δήμου τις είχαν λάβει υπόψη τους, χωρίς.. τυμπανοκρουσίες, φροντίζοντας για την υγεία μας και τον... "προστάτη" μας....

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ   ΑΓΡΙΑΔΑΣ
Είναι από τα πιο χρήσιμα φαρμακευτικά φυτά και συμπεριλαμβάνεται σε πολλούς συνδυασμούς για τη θεραπεία του προστάτη.
Φυσικό αντιβιοτικό και από τα πιο φημισμένα διουρητικά.
Είναι μαλακτικό χωρίς παρενέργειες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος.
Βοηθά ενάντια στους κολικούς του συκωτιού, στις πέτρες στη χολή, στη χρυσή και την κυτταρίτιδα.
Δρα ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες σε ουρικές λοιμώξεις, όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, προστατίτιδα (σε άριστο συνδυασμό με Αχιλλαία), στον ρευματισμό και τα αρθριτικά τις ασθένειες του δέρματος και την ηπατίτιδα.
Είναι ωφέλιμο για νεφρόλιθους και ψαμμίαση (άμμο στα νεφρά). Κάνει καλό για κυστίτιδες, ίκτερο, ηπατίτιδα, αρθριτικά, πέτρες των νεφρών.
Καθαρίζει το αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου