Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Επικουρικές: ΣΦΑΓΗ για Δημοσίους & Δημοτικούς Υπαλλήλους!

Επικουρικές: ΣΦΑΓΗ για Δημοσίους & Δημοτικούς Υπαλλήλους!




Μειώσεις ως και 22% φέρνει το "πρώτο κύμα" περικοπών στις επικουρικές συντάξεις 6 Ταμείων. Το "ψαλίδι" ξεκινά από τις συντάξεις των τριών επικουρικών ταμείων του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ ΤΕΑΠΟΚΑ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ-ΕΛΤΑ και του επικουρικού των αστυνομικών (ΤΕΑΧ).
Ωστόσο, οι μεγαλύτερες περικοπές εμφανίζονται στο επικουρικό των Δημοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), καθώς είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις (άνω του 25%), ενώ το ποσοστό αναπλήρωσης που προβλέπει ο ασφαλιστικός Νόμος 4387/16, είναι σημαντικά μικρότερο και φτάνει στο 15,75% του μισθού για όσους έχουν 35ετία και στο 18% για όσους έχουν 40 έτη εργασίας.
Όπως φαίνεται και σε ένα από τα εκκαθαριστικά πληρωμών, που εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», με τις επικουρικές για τους ήδη συνταξιούχους, σε δικαιούχο του ΤΑΔΚΥ η επικουρική από τα 224,91 ευρώ, που ήταν μέχρι και τον Ιούλιο, μειώνεται από τις 2 Αυγούστου στα 188,95 ευρώ. Του κόβονται δηλαδή 36 ευρώ το μήνα ή 16% από την επικουρική σύνταξη!
Ο "κόφτης" πιάνει μάλιστα όλα τα ποσά επικουρικών, ανεξάρτητα από το αν είναι πάνω ή κάτω από τα 100 ή τα 150 ευρώ, καθώς το κριτήριο των μειώσεων δεν είναι το ύψος της επικουρικής σύνταξης, αλλά το αν το σύνολο της μικτής κύριας και επικουρικής σύνταξης ξεπερνά τα 1.300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, το "ψαλίδι" επιβάλλεται ακόμη και σε συνταξιούχους, που έχουν 120 ευρώ επικουρική, εφόσον μαζί με την κύρια ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ.
Συνταξιούχος του ΤΕΑΔΥ, για παράδειγμα, που έπαιρνε μέχρι και τον Ιούλιο 139,59 ευρώ επικουρική, θα παίρνει από τις 2 Αυγούστου 118,90 ευρώ, δηλαδή περικοπή 15%. Η μείωση γίνεται επειδή μαζί με την κύρια σύνταξη οι αποδοχές του εν λόγω συνταξιούχου υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ και αυτομάτως πιάνεται στον κόφτη του νόμου "Κατρούγκαλου"!

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν μας λένε πόση είναι η μύωση του επικουρικο στο ΜΤΠΥ στα σωματα ασφαλειας.Μηπως περνα το 60% και μερικου μηνες δεν δίνουν καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή