Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανάθεση έργων με "βαβά"... προσφορές


Από το Πρακτικό της 18ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας έτους 2014, το οποίο δημοσιεύεται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» από την οποία απουσίαζαν τα μέλη της αντιπολίτευσης κκ Τσουκαλάς Ντίνος και Λουκόπουλος Τάκης, όπως δημοσιεύεται στ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»,  διαβάζουμε:

Αριθμ. Απόφασης: 144/2014

Με παρόντες τους κκ Μπουλέ Ι. (Πρόεδρος), Καρκατσούλη Δ., Τσέλιο Σπ., Σταυρόπουλο Κ. και Ζαμπάρα Μαρία (τον δήμαρχο με τους αντι… του, δηλαδή), συζητήθηκαν τα θέματα:

Α. «Έγκριση μελέτης και ανάθεση του έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Τ.Κ. Πιτσινέικων» αξίας 12.000 ευρώ!

Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν δύο: του κ. Αντωνοπούλου Αθανασίου με «μηδενική» έκπτωση και της κας Κουτσοντέμου Σοφίας του Νικολάου με έκπτωση… 1%!

Η Απόφαση ήταν… «Ομόφωνη» και η ανάθεση εκτέλεσης του έργου δόθηκε στην κα Κουτσοντέμου που είχε προσφέρει την μεγαλύτερη έκπτωση…. 1%!

 

Β. «Έγκριση μελέτης και ανάθεση – εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση του δημοτικού δρόμου Τ.Κ. Ριγανίου» αξίας 5.000 ευρώ.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν των ιδίων ως άνω εργολάβων με την διαφορά ότι η «εκπτωτική προσφορά» τους ήταν ακριβώς αντίθετη!

Γι’  αυτό το έργο ο κ. Αντωνόπουλος Αθ. προσέφερε έκπτωση… 1% και η κα Κουτσοντέμου… «μηδενική»!...

Έτσι οι δύο εργολάβοι, με τις «ευλογίες» της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας,  πήραν από μία… δουλειά (αν δεν τις κάνουν και τις δύο... μαζί)κι έφυγαν!

Τα ερωτήματα βέβαια που απέμειναν για τους … εναπομείναντες στην Επιτροπή είναι εάν «διαφύλαξαν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου», αφού η «δουλειά» από μόνη της φαίνεται…. «βαβά», εάν ήταν τόσο «βιαστική η ανάθεση» που δεν υπήρχε χρόνος για κάποια… διαπραγμάτευση και εάν τα έργα θα είναι έτοιμα μέχρι τις…. Εκλογές ώστε να παρουσιαστούν ως… επιτεύγματα!…

1 σχόλιο: