Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Και στα Ράλλυ λέμε... ΝΑΙ!


Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ

 

 

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται για μια ακόμα χρονιά στους θεατές του το «Hellas Rally Raid» (www.hellasrally.org) που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ναυπακτίας από τις 6 έως τις 11 Μαΐου. Πρόκειται για ένα  μεγάλο αγώνα ταχύτητας αλλά και «επιβίωσης» μέσα από  12 ειδικές διαδρομές  2500 χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσουν οι αγωνιζόμενοι με φόντο τα εντυπωσιακότερα τοπία της Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά  220 πληρώματα από 18 χώρες του κόσμου θα διασχίσουν διαδρομές απάτητες από αγώνα για χρόνια και θα καταλήγουν κάθε μέρα στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Ναυπακτου.

Ο αγώνας αναμένεται να έχει εκτεταμένη κάλυψη σε διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενώ θα υπάρχει καθημερινή ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στον τερματισμό   μέσω on line streaming . Η χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από τους επίσημους χρονομέτρες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «Enduro» και του Πανελληνίου πρωταθλήματος Rally, την καταξιωμένη εταιρία «Infomega», παρέχοντας ζωντανά αποτελέσματα και κατάταξη στον τερματισμό κάθε ειδικής κατηγορίας.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα θα διεξάγεται το «2o Hellas Adventure Rally», μια περιπέτεια σε διαδρομές της περιοχής για μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τετράτροχα και αυτοκίνητα 4Χ4.

Λίγα λόγια για τα Rally Raid:

Ο τίτλος τα λέει όλα: Cross Country για να διασχίσεις την εντυπωσιακή περιοχή - Rally για να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες - και Raid που εγγυάται μία ανεπανάληπτη περιπέτεια με τη μορφή. επιδρομής!

Τα Rally Raid βασίστηκαν στις μεγάλες εξερευνήσεις. Όμως, η εξερεύνηση μιας περιοχής με το όχημα, είτε είναι αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτα, δεν αρκούσε. Ο συναγωνισμός ανεβάζει την αδρεναλίνη  και το στοιχείο του χρόνου και άρα της ταχύτητας πρωταγωνιστεί στις απάτητες περιοχές. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων που καλύπτουν, η στρατηγική μαζί με την οργανωμένη οδήγηση φέρνουν τα πληρώματα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η πλοήγηση , η ταχύτητα και το ένστικτο παίζουν καθοριστικό ρόλο. Η διαδρομή εξελίσσεται σε δρόμους ανοικτούς στην κυκλοφορία και σε έδαφος κάθε είδους. Στόχος είναι η διάσχιση και τα πολλά χιλιόμετρα. Τα χωμάτινα και τα εντελώς εκτός δρόμου κομμάτια αποτελούν καθημερινότητα.

Τα πληρώματα (οδηγός - συνοδηγός για τα αυτοκίνητα και αναβάτης για τις μοτοσικλέτες) παραλαμβάνουν ένα αναλυτικό και προσεκτικά γραμμένο road book πριν από κάθε σκέλος - συνήθως το προηγούμενο βράδυ - που αφορά την άγνωστη διαδρομή που θα κινηθούν. Αφού  μελετήσουν και κρατήσουν τις απαραίτητες σημειώσεις ξεκινούν το σκέλος με στόχο να καλύψουν την απόσταση είτε σε προκαθορισμένο χρόνο, αν πρόκειται για απλή διαδρομή, είτε το ταχύτερο δυνατό, αν πρόκειται για επιλεγμένη διαδρομή. Το μέγεθος των επιλεγμένων διαδρομών είναι μεγάλο. Κυμαίνεται από 500 έως 2000 χλμ. με  μόνο περιορισμό την ανάγκη για πρόβλεψη ανάπαυσης, διάρκειας τουλάχιστον 8 ωρών, έπειτα  από διάρκεια οδήγησης μεταξύ 12 και 20 ωρών. 

 

Απολαύστε σχετικό video από την διοργάνωση του Hellas Rally Raid Lepanto 2013:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου