Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΤΕΡΑ ΜΟΥ.... ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ   ΑΣΤΕΡΑΣ

Αυτοί που γράψανε την ιστορία του


ΜΙΜΗΣ  ΠΑΥΛΟΧΡΗΣΤΟΣ

Ένας από τους ταχύτερους Αιτωλακαρνανάνες ποδοσφαιριστές υπήρξε ο ΜΙΜΗΣ ΠΑΥΛΟΧΡΗΣΤΟΣ

 Ο Μίμης, γεννήθηκε στη Ναύπακτο και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ  ΑΣΤΕΡΑ το 1973 και σε ηλικία 17 ετών έγινε βασικός και αναντικατάστατος, γνωστός ως ο "αέρινος δεξιός εξτρέμ".  αμυντικός που τον αντιμετώπιζε ήταν αδύνατον να το φθάσει στ τρέξιμο! Το ξεπέταγμα που είχε και η ταχύτητά του δεν άφηναν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Είχε και τα δυο πόδια ικανά να σουτάρουν με δύναμη. Κάθε χρόνο έβαζε πολλά γκολ ενώ το 1979 έφθασε τα 30!
Βραβεύθηκε κατ'  επανάληψη όχι μόνο στο Νομό αλλά και στην Πάτρα απο τοπική εφημερίδα "ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής" εκείνης της χρονιάς!
 Μίμης Παυλοχρήστος, ήταν το "αγαπημέν παιδί" του αείμνηστου πρπονητή Τίμου Πατρώνη για τον οποίο "έσταζε μέλι"!
Οι προπονητές του Αστέρα Νίκος Κουτσογιάννης, Θανάσης Ζαφειρόπουλος, Πέτρος Λεβεντάκος και Βασίλης Στραβοπόδης στηρίζονταν στον μεγάλο ποδοσφαιριστή ΜΙΜΗ ΠΑΥΛΟΧΡΗΣΤΟ.
Σε ένα σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου που έγινε στο Μεσολόγγι και ήμουνα ομιλητής, βλέποντας στους μαθητές της σχολής τον Δημήτρη είπα στο ακρατήριο ότι " ο Παυλοχρήστος με την ταχύτητά του είχε καταργήσει το... οφσάιντ". Ήταν διεισδυτικός, φύσει νικητής και λίγο νευρικός. Ήταν ποδοσφαιριστής που άφησε έντονα το στίγμα του στην περιοχή μας.
Πρώτη φορά γράφω για Ναυπάκτι παίκτη. Είναι όμως και πολλοί άλλοι για τους οποίους θα γράψω μελλοντικά.
Εύχομαι στον Δημήτρη Παυλοχρήστο να είναι καλά, αυτός και η οικογένειά του και σ'  αυτούς που τον θυμίζω σήμερα να θυμηθούν τον "ποδσφαιριστή σίφουνα" που πέρασε απο τα γήπεδά μας....

Γιώργος Κουτσογιάννης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου