Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ .....

Μαζικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Ομονοίας, ενώ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Αρεως. Οι διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τις οδούς Ακαδημίας, Σταδίου και Πανεστημίου από την Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα.
Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου εξαπέλυσαν άγνωστοι, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομική παρουσία να είναι ιδιαίτερα ισχυρή.
Από νωρίς το πρωί έκλεισε το ρεύμα ανόδου της Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον και έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί «κλούβες» της Αστυνομίας. Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.
Μετά από εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν όλη την ημέρα οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Στο σταθμό Συντάγματος δεν είναι δυνατή ούτε η μετεπιβίβαση των επιβατών που επιθυμούν να αλλάξουν γραμμή (αλλαγή γραμμής από μπλε σε κόκκινη).
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ είναι καθολική. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους, όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 100%. Ενδεικτικά αναφέρει τα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, τις μεταφορές και τα πλοία, τα λιμάνια. Στο 90% υπολογίζει η ΓΣΕΕ τη συμμετοχή σε χαλυβουργία, οικοδομή, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα .
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι ζητούν να αποσυρθούν τα «αντεργατικά, αντικοινωνικά, αντιαναπτυξιακά» μέτρα και να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα.
Ζητούν ακόμη να ακυρωθούν οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας, να ενισχυθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και η πραγματική οικονομία, να πληρώσουν οι «φοροκλέπτες, οι εισφοροκλέπτες, οι προνομιούχοι και οι ένοχοι», να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι θέσεις εργασίας και να δοθεί τέλος στις απολύσεις και την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη γενική απεργία, η μεγαλύτερη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στα άδικα, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που κυβέρνηση με τρόικα φέρνουν στον ελληνικό λαό.
«Αυτοί που νομοθετούν δεν έχουν να αντιμετωπίσουν συντεχνίες, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν οργισμένο ελληνικό λαό που κάθε μέρα βλέπει ότι οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα θυσίες και αγώνες, θυσιάζονται μπροστά στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών», υπογράμμισε.
Κάλεσε δε αυτούς που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα να σκεφτούν δυο και τρεις φορές τι πάνε να κάνουν, απέναντι σ΄έναν λαό που βιώνει συνθήκες κοινωνικής βαρβαρότητας.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε αντίθετοι, σε κάθε περίπτωση, σ΄ αυτήν την πολιτική. Αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον και όσοι την εκφράζουν δεν έχουν μέλλον», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.
Αλ. Παπαρήγα: Καμία στήριξη στον Γ. Παπανδρέου
«Από δω και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από το γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να τραβήξει μπροστά χωρίς φόβο, χωρίς αυταπάτη ως την τελική νίκη.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, «μία είναι η λύση: Ο πλούτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα να γίνει λαϊκός. Να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά της ΕΕ και μονόπλευρα να διαγραφεί το χρέος. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει».
Ερωτηθείσα σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου «για λόγους προβολής στο εξωτερικό συναντάται με τα κόμματα για να δείξει ότι έχει τη στήριξή τους».
«Καμία στήριξη δεν έχει από εμάς. Καμία. Αυτό που έχει από εμάς είναι τη ριζική, την κάθετη και επί της ουσίας πραγματική αντιπαράθεση», τόνισε.
Aλ. Τσίπρας: Σήμερα μιλάει ο λαός
«Σήμερα μιλάει ο λαός. Και όταν μιλάει ο λαός τα πολλά λόγια είναι περιττά, είναι φτώχια. Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154 και άμα είναι 154. Η λαϊκή οργή έχει γίνει πια ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.
Πρόσθεσε ότι «σήμερα αντιπαρατίθενται δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της υποταγής, της μιζέριας, των καρτέλ της διαπλοκής και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης. Αυτή η νέα Ελλάδα, η Ελλάδα της αξιοπρέπειας θα νικήσει τους ολιγάρχες και θα στείλει την κυβέρνηση Παπανδρέου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».
«Ο ελληνικός λαός, είμαστε βέβαιοι, ότι είναι σε θέση να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να δώσει προοπτική ελπίδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου