Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

H τελετή θεμελίωσης των δύο (2) Στεγών του ΑΜΕΑ "ΑΛΚΥΟΝΗ"


Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης των δύο (2) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης των δύο (2) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιερόθεου στην τοποθεσία Αη-Λιάδες Βομβοκούς, ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Ναυπακτίας και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Σε μια λιτή και σεμνή τελετή αγιάσθηκε ο θεμέλιος λίθος των κτιρίων παρουσία της Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ε. Μπέκου, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα, των δημάρχων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μπουλέ και κ. Καπετζώνη αντίστοιχα, αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβουλίου, των αναδόχων του Έργου, μηχανικών και αρχιτεκτόνων, καθώς και εκπροσώπων Φορέων της πόλης μας, του Δ.Σ. και εργαζομένων του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», καθώς και γονέων μελών του Συλλόγου και ατόμων με Αναπηρίες.

Δηλώσεις για την αναγκαιότητα του έργου και τα οφέλη έκαναν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Ιερόθεος ο οποίος δήλωσε πως το έργο αυτό είναι Αλκυονίδες ημέρες τον δύσκολο καιρό που περνάμε,
 

η Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ε. Μπέκου η οποία δήλωσε πως αντλούμε δύναμη μέσα στη σκληρότητα των θεμάτων από τέτοια έργα, ενώ

ο Περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο πνοής που δίνει το χέρι της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς στους αδύναμους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές δήλωσε πως  ως δήμος στηρίζει την κοινωνική συνοχή αρχίζοντας από τις αδύναμες ομάδες, ενώ ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπετζώνης τόνισε πως με τέτοια έργα η κοινωνία μας στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Παναγοπούλου συγκινημένη δήλωσε πως μεταμορφώνουμε αυτόν τον τόπο με την δύναμη της ψυχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου