Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το "τραπέζι" έφερε... αλλαγές!



Μετά το "τραπέζι" που προσέφερε π. Αντι... επί δημαρχίας Παπαθανάση και τις "προσωπικές αιχμές" που εκτοξεύθηκαν κατά προσώπων της ιδίας παράταξης, χθες είχαμε την, αναμενώμενη από καιρό, "ανεξαρτητοποίηση" του δημ. συμβούλου και π. δημάρχου Αποδοτίας κ. Θωμά Κοτρωνιά, ο οποίος κατέθεσε στον Πρόεδρο  του δημ. Συμβουλίου την παρακάτω δήλωση:


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: 9/12/2013

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου παρακαλώ να ανακοινώσετε στο σώμα τη ανεξαρτητοποίηση μου, από τη παράταξη «Μαζί για τη Ναυπακτία» σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ. 4 του Νόμου3852/2010. Με την ως άνω παράταξη συνεργάστηκα (μαζί με άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη) στις εκλογές του 2010, βάσει δημοσιευμένου κειμένου συνεργασίας το οποίο έγινε αποδεκτό από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαθανάση. Η συμφωνία βασίστηκε κυρίως, στην προάσπιση της Ορεινής Ναυπακτίας μετά την υπονόμευση της προσπάθειας δημιουργίας ορεινού Δήμου, από τον σημερινό δήμαρχο κ. Μπουλέ.

Η τριετής και πλέον παρουσία μου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και η συνεργασία μου τόσο με τα μέλη της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα όσο και με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ήταν η καλύτερη. Συμβάλλαμε στην ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του τόπου μας, μακριά από ανέξοδο πολιτικό λόγο και ανίερες συμμαχίες.

Το τελευταίο διάστημα και εντελώς απρόκλητα, δέχομαι ανοίκειες επιθέσεις από άτομα τα οποία με απαξιωτικό τρόπο, υπονόμευσαν την παράταξη και τον αρχηγό της, σε σημείο μάλιστα να χαθεί η πλειοψηφία στις δημοτικές εκλογές του 2010. Σήμερα παρουσιάζονται τιμητές της παράταξης και του επικεφαλής της, κ. Παπαθανάση, με γνωστές άλλωστε πρακτικές που εφάρμοσαν και παλαιότερα και οδήγησαν δυστυχώς στην απαξίωση γενικότερα της πόλης της Ναυπάκτου.

Επειδή όμως τα προβλήματα του Δήμου μας δεν περιμένουν και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες- ιδιαιτέρα μετά τον «Καλλικράτη» και σοβούσης της κρίσης ,με τη θέση της Ναυπακτίας να απαξιώνεται πλήρως στο διοικητικό χάρτη της χώρας – παραμένω ανεξάρτητος στο Δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και με ορίζοντα τις εκλογές του 2014. Τέλος αν παρά ταύτα ο κ. Παπαθανάσης κρίνει αναγκαία την παραίτησή μου, παρότι συνεργαζόμενος, την θέτω στη διάθεσή του.

Με εκτίμηση

ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου