Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Oι Ευεργετηθέντες Αχάριστοι


Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της είναι οι εκλογές, είναι η ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, βουλή κ.λ.π.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του, κατά το Σύνταγμα, Κυρίαρχου και εντολοδόχου Λαού, στο σύνολό του, και όχι μέρους ή κάποιων εκφραστών συμφερόντων.

Προαπαιτούμενο για τη λειτουργία της δημοκρατίας είναι και η δημοκρατική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, στην οποία εντάσσεται και η επιλογή της Ηγεσίας τους.

Το ΠΑΣΟΚ με τον Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κατέφυγε για πρώτη φορά στο λαό, στη βάση του, στα μέλη και τους φίλους του, και μάλιστα δύο φορές, για την εκλογή του. Ευτυχώς για τη δημοκρατία μας και τον τόπο, το ίδιο έκανε και η ΝΔ.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί γράφω τα αυτονόητα. Δυστυχώς στη χώρα μας το πρόβλημα είναι η κατανόηση των αυτονόητων.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει στο ίδιο έργο θεατές των αυτοαποκαλούμενων ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συνωστίζονται στα Μεγαλοκανάλια και όχι μόνο, με ύφος εκατό καρδιναλίων ή αυτοκρατόρων, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει μόνο ένας, μόνο ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, χωρίς να μας λένε τις δικές τους σωτήριες προτάσεις.

Έχουν άραγε; Αν έχουν, τότε γιατί δεν τις κατέθεταν στο Υπουργικό Συμβούλιο ή γιατί κάποιοι δεν εφάρμοσαν τις σωτήριες πολιτικές τους στα Υπουργεία που διατέλεσαν Υπουργοί. Ας μην τολμήσουν μας πουν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο επειδή δεν το ήθελε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ότι αυτός τους επέβαλλε την βούληση του, την πολιτική του «δίκην ενός ανδρός αρχή», γιατί τότε τίθεται θέμα δημοκρατίας. Επειδή όμως αυτό δεν συνάδει με δεδομένη την πορεία του ΓΑΠ ,έχω κάποια ερωτήματα:

Πρώτον, αν δεχθούμε ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επέβαλλε τις απόψεις του, τότε γιατί δεν είχαν το θάρρος να παραιτηθούν και να τον καταγγείλουν δημόσια;

Δεύτερον, αφού δεν λειτούργησαν όπως προανέφερα, τότε είναι άβουλα και πειθήνια όργανα στα κελεύσματα του αρχηγού τους και έφτασαν εκεί που έφτασαν, δηλαδή στην κορυφή, όχι επειδή ήταν αετοί, αλλά γλύφοντας και έρποντας κατά το θυμόσοφο λαό μας, επομένως, δεν τους ταιριάζει η κορυφή και ο τίτλος του πρωτοκλασάτου.

Θα πει κανείς ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έκανε λάθη, ότι οι ηγέτες κρίνονται από τις επιλογές τους και ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ευθύνεται γιατί δεν έκανε σωστές επιλογές των ανθρώπων με τους οποίους κυβέρνησε.

Ακούστε κύριοι, εσάς ποιός σας επέλεξε για τους Υπουργικούς Θώκους, δε σας επέλεξε ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,?

Μια σειρά άλλων στελεχών όπως π.χ του ΙΣΤΑΜΕ που σήμερα ζητούν την κεφαλή του πρώην πρωθυπουργού «επί πίνακι»,   δεν ήταν οι ίδιοι επιλογή του  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?

Αυτοί λοιπόν είστε εσείς που σήμερα ρίχνετε ''λίθων αναθέματος''! Γιατί;

Αν λοιπόν αυτός πίστεψε στα προσόντα σας και αξιοκρατικά σας επέλεξε, τότε δυο είναι οι λόγοι της μη ανταπόκρισής σας, έτσι απλά. Πρώτον,  ότι δεν είχατε προσόντα άρα ορθώς κατηγορείτε τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και δεύτερον, πραγματικά έχετε προσόντα-και συνεπώς ο ίδιος επέλεξε σωστά- αλλά λειτουργήσατε πριονίζοντας την θέση του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Γι αυτό λοιπόν κύριοι και στη μία και στην άλλη περίπτωση δεν ''δικαιούσθε να ομιλείτε'' και να μπαίνετε στις διεκδικήσεις της επόμενης μέρας, δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο.

Αλήθεια, πόσοι από σας δούλεψαν στη ζωή τους; Αλήθεια, ρωτήσατε τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα, τους νέους που δεν βλέπουν αχτίδα φωτός για το μέλλον τους, αν θέλουν να τους «σώσετε» με τους όποιους αντιλαϊκούς συμμάχους έχετε;

Ξέρω, πονάω κάποιους, κάποιοι ενδεχομένως με χαρακτηρίσουν γραφικό ή και πικραμένο και κάποιο άλλοι ίσως πουν ότι δεν έχω πολιτικό μέλλον. Αυτός είμαι, στη ζωή μου δούλεψα, και δεν έχω πολιτικά γραμμάτια να εξοφλήσω.

Θανάσης Κατερινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου