Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Θέλουν να μας κάνουν 'ΧΑΒΟΥΖΑ' της Ε.Ε! Θα πνίξουν τα νησιά μας στους μετανάστες...


«Από τη σκοπιά μου, είναι σημαντικό να οργανώσουμε από κοινού την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εδώ δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά κάθε χώρα θα πρέπει να συμβάλει οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό για να προστατέψουμε μαζί τα εξωτερικά σύνορα». Τάδε έφη ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς.


Στο θέμα της Τουρκίας ο ίδιος είπε πως : «Πιστεύω ότι η Τουρκία, μάλλον, είναι πολύ απρόβλεπτη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην Τουρκία, αλλιώς θα είμαστε σε μία επικίνδυνη εξάρτηση από αυτήν».
Η συνέχεια της συνέντευξής του ωστόσο προκαλεί ανησυχία για την Ελλάδα.
«Όταν μετανάστες παίρνουν τον δρόμο για την Ευρώπη, θα πρέπει κανείς να τους σταματά στα εξωτερικά σύνορα, που συχνά είναι νησιά, όπως η Λέσβος ή η Λαμπεντούσα. Θα πρέπει να φροντίζονται και να επαναπροωθούνται, διότι μόνο αν αποσαφηνίσουμε ότι όποιος βρίσκεται παράνομα στον δρόμο για την Ευρώπη δεν έχει καμία πιθανότητα να παραμείνει στην Ευρώπη, τότε θα είναι λιγότεροι οι άνθρωποι στον δρόμο για την Ευρώπη, τότε μόνο θα σταματήσουμε τους θανάτους στη Μεσόγειο, τότε μόνο θα αφαιρέσουμε από τους διακινητές τις επιχειρηματικές βάσεις τους».
«Ταυτόχρονα, πρέπει να επεκτείνουμε την επί τόπου βοήθεια για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στις χώρες προέλευσής τους και εδώ απαιτείται η στράτευση των χωρών-μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους και η Αυστρία είναι πρόθυμη να έχει δυσανάλογα υψηλή συμβολή, τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από άποψη ανθρώπινου δυναμικού. Και αυτό θα το οργανώσουμε, είτε στη Frontex, είτε θα χρειαστούμε μία νέα υπηρεσία που να μπορεί να το διαχειριστεί. Και εδώ πρόκειται για χιλιάδες αστυνομικούς, καθώς και για στελέχη του στρατού, για να οικοδομηθεί μία προστασία των συνόρων και μία ακτοφυλακή», προσθέτει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου