Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Φόρος - φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο - Χαράτσι σε τηλεόραση και σταθερό τηλέφωνο(δείτε όλες τις ρυθμίσεις)



Κατατέθηκε, περί τις 22:00 το βράδυ, το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ στη Βουλή, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγκος του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, ξεπερνά τις 7.000 σελίδες, ενώ ο «κόφτης» δεν περιλαμβάνεται στον βασικό «κορμό» του, αλλά σε τροπολογία, που θα κατατεθεί μαζί με το νομοσχέδιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ το «βασικό σώμα» του νομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους και τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι περίπου 300 σελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει αύριο και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ Σάββατο και Κυριακή θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή τους στην Ολομέλεια.

To νομοσχέδιο περιλαμβάνει αυξήσεις στον ΦΠΑ αλλά και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης αλλά και στο θέρμανσης. Συγκεκριμένα στη βενζίνη ο ΕΦΚ πάει από τα 670 ευρώ στα 700 ευρώ το χιλιόλιτρο και στο diesel από 330 σε 410 ευρώ/1000 λίτρα, δηλαδή αύξηση 30 λεπτά και 80 λεπτά αντίστοιχα.

Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται από 230 σε 280 ευρώ/1000 λίτρα.

Επιβάλλεται επίσης τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση από την 1η Ιουνίου 2016 αλλά και τέλος για όλους όσοι έχουν σταθερό τηλέφωνο από την 1η Ιουλίου του 2017.

Δείτε εδώ όλο το νομοσχέδιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου