Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Νέα φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός

Πρόταση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και 26 βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη διοργάνωση Ημερίδας στη Βουλή των Ελλήνων,  με θέμα
«Νέα φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός»

          “Για να είναι μια οικονομία ανταγωνιστική πρέπει να είναι και η κοινωνία ανταγωνιστική”

   Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συνυπογραφή 26 βουλευτών ΠΑ.ΣΟ.Κ., προτείνεται  στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στα Μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και στους Προέδρους των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Νέα Φτώχεια & καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».
Ειδικότερα στην πρότασή τους οι κ.κ. βουλευτές αναφέρουν ότι:
«Η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας με το δικό του τρόπο εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν. Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται, πρώτη προτεραιότητα. Με κοινωνικά δίκαιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, είναι βέβαιο ότι ακόμα και από το υστέρημα μιας κοινωνίας μπορούν να βρεθούν πόροι ώστε η κοινωνία να βγει ακέραιη από τη δύνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πολύ περισσότερο όταν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης θέτουν σε αμφισβήτηση το αξιόπιστο της δίκαιης κατανομής των βαρών». Δια τούτο οι βουλευτές προτείνουν τη διοργάνωσης ημερίδας με θέμα «Νέα Φτώχεια &  καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος», υπό την αιγίδα των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, της Βουλής των Ελλήνων.
Την πρόταση για τη διοργάνωση της ημερίδας συνυπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Βούρος Γιάννης, Γιαννακά Σοφία, Γιαννακοπούλου Νάντια, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Καϊλή Εύα, Κεδίκογλου Συμεών, Μαγκούφης Χρήστος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μίχου Μαρία, Μόσιαλος Ηλίας, Παντούλας Μιχάλης, Παπαγεωργίου Θανάσης, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτρης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τσιρώνης Δημήτριος, Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική, Τσώνης Νίκος, Χαντάβας Αθανάσιος και   Χατζηοσμάν Αχμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου