Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

 
agroturismos2Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, οργανώνει στις 13 Μαΐου 2011, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση με θέμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στo...... πλαίσιo του AGRO QUALITY Φεστιβάλ .
Το AGRO QUALITY Φεστιβάλ- Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα είναι συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων-OΠΕΓΕΠ (AGROCERT) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού-ΕΟΣΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την οργανωμένη παρουσίαση των πιστοποιημένων & παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων, την ενημέρωση των καταναλωτών, την προώθηση της υγιεινής διατροφής, την γνωριμία με τις εταιρίες πιστοποίησης, αλλά κυρίως για να προβληθούν οι αγροτικές αξίες, ο αγροτικός πολιτισμός και ο αγροτικός τρόπος ζωής με ένα Αγροτικό χωριό. Στο Αγροτικό χωριό θα υπάρχει παραδοσιακό ελαιοτριβείο, εργαστήριο λουκουμιών, παρασκευαστήριο παστελιού, ζύμωμα & ψήσιμο ψωμιού, παρασκευή πράσινου σαπουνιού, εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών, παλαιό οινοποιείο, αποστακτήριο, μύλος, τυροκομείο, μελισσοκομείο, ενώ θα λειτουργεί το «μπακάλικο της πλατείας».
Η επιχειρηματικότητα δεν είναι «ιδιοκτησία» των ιδιωτών, καθόσον έχουμε και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συλλογική επιχειρηματικότητα, ακόμα και την κρατική επιχειρηματικότητα. Η Επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο η ίδρυση μιας επιχείρησης, ή η επίτευξη εκχρηματισμένου κέρδους. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για τους επιχειρηματίες.
Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι η ανίχνευση και κινητοποίηση ταλέντων και δυνατοτήτων για έκφραση και δημιουργία. Είναι η διαχείριση του φόβου και η υπέρβαση των αναστολών μπροστά στο ενδεχόμενο της αποτυχίας. Είναι η αποδοχή του στοιχείου της αβεβαιότητας και η μετουσίωσή της σε δράση. Είναι οι επιστημονικές γνώσεις και οι έξυπνες ιδέες μεταμορφωμένες σε καινοτόμες εφαρμογές. Η επιχειρηματικότητα εκφράζεται και ως η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, και ακόμα περισσότερο στην συνδιαμόρφωση των δεδομένων του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου και την συμπαράσταση όλων των παραγόντων, όπως θα επιδιώξει να γίνει στις 13/5/2011, στις 14.00, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου