Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Βρήκε μια κάρτα αναλήψεων στο ΑΤΜ και «σήκωσε» λεφτά!

Μεσολόγγι Βρήκε μια κάρτα αναλήψεων στο ΑΤΜ και «σήκωσε» λεφτά!


Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη μια 61χρονη γυναίκα, όταν βρήκε μια κάρτα αναλήψεων ξεχασμένη στη σχισμή του ΑΤΜ ενός υποκαταστήματος τράπεζας στο Μεσολόγγι και έσπευσε να «σηκώσει» 60 ευρώ από τον λογαριασμό του άγνωστου κατόχου της!

Ωστόσο, δεν σκέφτηκε ότι η κάμερα ασφαλείας της τράπεζας την κατέγραφε. Έτσι την εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που δέχθηκαν την καταγγελία της 27χρονης κατόχου της κάρτας τρεις ημέρες μετά την «αφαίμαξη» που είχε γίνει στις 5 Ιανουαρίου. Σε βάρος της 61χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

*** Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άλλη μια κλοπή που είχε γίνει στο Μεσολόγγι στις 14 Οκτωβρίου του 2015, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός 45χρονου μέσα στο κτήμα του παραβιάζοντας ένα παράθυρο. Ο 26χρονος που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές και ταυτοποιήθηκε από τα αποτυπώματά του, είχε φύγει με άδεια χέρια καθώς δεν βρήκε κάτι αξίας για να κλέψει.

*** Την αμέσως επόμενη ημέρα (15 Οκτωβρίου), άγνωστοι είχαν τρυπώσει από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στο σπίτι ενός 34χρονου στις Εργατικές Κατοικίες Μεσολογγίου και είχαν κλέψει 500 ευρώ, μια μπιζουτιέρα με κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ και το κινητό του. Και αυτήν την κλοπή εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου κατοίκου της ίδιας περιοχής.

Η συμφωνία με τους θεσμούς για τα «κόκκινα» δάνεια


© 

Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:

-ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία,

-με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),

-μέχρι το 2018.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το όριο των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, και καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (στοιχεία 2013 - τα τελευταία διαθέσιμα). Σε αυτά προστίθενται επισκευαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρόσφατη αναμόρφωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος «Κατσέλη»), έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου για περίπου 2 στους 3 δανειολήπτες. Μάλιστα, για το 25% που αντιστοιχεί στους πιο αδύναμους, προβλέπεται η ενίσχυσή τους από το κράτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις. Η προστασία παραμένει η ίδια και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία.

Πλαίσιο προστασίας
Για τους δανειολήπτες που τα δάνειά τους θα μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, επετεύχθη να μην υπάρξει καμία ουσιαστική διαφορά, καθώς το πλαίσιο προστασίας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που ισχύει για τις τράπεζες, ενώ δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να επιδεινώνονται οι όροι του δανείου. Υπάρχει, επίσης, ειδική πρόνοια για συμβάσεις με μεταβλητό επιτόκιο.

Οι μη τραπεζικές εταιρείες στις οποίες θα μπορούν να μεταβιβάζονται δάνεια, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων με έδρα την Ελλάδα, που θα αδειοδοτούνται και θα εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με βάση ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό θα προβλέπει διαφάνεια στην ταυτότητα των μετόχων, υποβολή των βασικών αρχών της στρατηγικής τους, του επιχειρησιακού πλάνου και της μεθοδολογίας διεκδίκησης των δανείων (με έμφαση στην αναδιάρθρωση) κ.ά. Επιτροπή των υπουργείων θα γνωμοδοτεί επί των αιτήσεων αδειοδότησης και το μητρώο των αδειοδοτούμενων θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.

Όλοι οι κανόνες προστασίας καταναλωτή, ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών, οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης για τον καθορισμό των δόσεων με βάση την πραγματική δυνατότητα αποπληρωμής, ο αναμορφωμένος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος «Κατσέλη») κ.λπ. που ισχύουν για τις τράπεζες, θα ισχύουν και γι' αυτές τις εταιρείες. Ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια (π.χ. αυξημένο ελάχιστο όριο μετοχικού κεφαλαίου) θα διέπουν το πλαίσιο λειτουργίας μη τραπεζικών ιδρυμάτων, που θα αναχρηματοδοτούν τα δάνεια μετά την αναδιάρθρωσή τους.

Πριν από τη μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες οφείλουν να έχουν κάνει πρόσφατη εμπεριστατωμένη και ουσιαστική πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες, ενώ οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένη ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες. Μετά τη μεταβίβαση των δανείων, οι μη τραπεζικές εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν εκ νέου τη διαδικασία του Κώδικα

Δεοντολογίας και να κάνουν πρόταση ρύθμισης, με βάση τη δυνατότητα αποπληρωμής και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει βελτίωση του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών, για να αντιμετωπιστούν κενά και αδυναμίες, ώστε να καταστεί προσιτός και λειτουργικός, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της προστασίας που προσφέρει σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όλα τα παραπάνω, κατά το υπουργείο, συνθέτουν ένα πρωτοφανές θεσμικό πλαίσιο, που συμπυκνώνει τις πρόνοιες ευρωπαϊκών συστημάτων. Αποτελεί απόσταγμα της μελέτης και διαβούλευσης επί των αστοχιών σε εφαρμοσμένες ευρωπαϊκές περιπτώσεις, όπου πρόσφατα εκδηλώθηκαν συσσωρευμένα προβλήματα από τις πρακτικές των μη τραπεζικών ιδρυμάτων (π.χ. Ιρλανδία).

Θεσμοί υποστήριξης
Επιπλέον, ιδρύεται και τίθεται σε λειτουργία Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα προτείνει βελτιωτικές παρεμβάσεις προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο επανενεργοποιείται με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Αναπτύσσεται ένα ευρύ Δίκτυο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με 30 Κέντρα σ' όλη τη χώρα. Η ενημέρωση και νομική/οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη των δανειοληπτών (νοικοκυριών, επαγγελματιών και μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων) για ζητήματα χρεών και γενικότερα χρηματοοικονομικής διαχείρισης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία για τους ασθενέστερους, που συνήθως έχουν ελλιπή ενημέρωση και αδυναμία πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες. Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος πυλώνας της στρατηγικής στο χρηματοοικονομικό σύστημα αποτελεί και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Ενισχύονται και τα δικαστήρια και βελτιώνονται οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να επιταχυνθεί η εκδίκαση υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία όσων το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι οι λίγοι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ακόμη, ενεργοποιείται το επάγγελμα των διαχειριστών αφερρεγυότητας, κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, που θα συνδράμουν και θα μεσολαβούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υπερχρέωσης, ενώ θα δημιουργηθεί και Φορέας Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, που θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αντικειμενική πιστοληπτική αξιολόγηση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε νέο δανεισμό.

Αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων
Σημειώνεται, ακόμη, ότι έχει συμφωνηθεί να υπάρξει κατάλληλο πλαίσιο εξωδικαστικών επιλύσεων για υπερχρεωμένες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα αντιμετωπίζει συνολικά τα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ίση και δίκαιη μεταχείριση μικρών και μεγάλων οφειλετών. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση (κούρεμα τέτοιο ώστε να επιτυγχάνεται σύγκλιση με το εξειδικευμένο πρόγραμμα αποπληρωμής που θα υποβάλλει η κάθε επιχείρηση) και θα διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση θα εγγυηθεί για τις βασικές αρχές του ελέγχου βιωσιμότητας και για τα εργαλεία αναδιάρθρωσης, με γνώμονα την εξυγίανση των επιχειρήσεων και την αξιοπρεπή διαβίωση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης είναι κατάλληλα δομημένος ώστε να αποκλείει επιχειρήσεις που δεν αποπληρώνουν χρέη κατ' επιλογή τους (κακοπληρωτές) και να επικεντρώνεται στη διάσωση κατά τα άλλα υγιών επιχειρήσεων, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τη φορολόγηση της ωφέλειας που προκύπτει από τις διαγραφές τραπεζικών χρεών.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στο χώρο των "Παζαριών" και άλλοι.... επενδυτές!


Η πρώτη "πληροφορία" που έφτασε στα αφτιά μας ήταν: "Ήρθαν επενδυτές στα... Παζάρια"!...

Επειδή η φράση περί "επενδυτών" είναι επίκαιρη λόγω... "Μεταναστευτικού", αρχίσαμε να ... "ψαχνόμαστε"! Και φυσικά πήγαμε αμέσως στο χώρο των "Παζαριών" εκεί όπου ξέραμε ότι γίνονται άλλου είδους...  'επενδύσεις" ή μάλλον...."γδύσεις"!


Τελικά η "επένδυση" αυτή τη φορά υπήρχε ουσιαστική και θα πρέπει το Δ.Λ.Τ.Ν. να εισέπραξε αρκετά χρήματα από τον "τσοπάνη" για να παραχωρήσει το χώρο για... βοσκή!

Εκτός και αν, λέω αν, υπάρχει κάποια άλλη συμφωνία απόδοσης της "νομής του χώρου" σε... είδος!
Καθόλου παράλογο λόγω του Πάσχα και του.... οβελία!

Τελικά, για την Κασσιανή  γίνεται λόγος ότι είναι η "εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα" αλλά και ο χώρος των Παζαριών δεν πάει πίσω....

Όλες οι δημοτικές αρχές εκεί τον κατατάσσουν ή τον οδηγούν!

Από χώρο "ελεύθερου" 'ή "αγοραίου" έρωτα μέχρι .... βοσκότοπος!
Πάντως θε πρέπει να το παραδεχθούμε ότι σημειώθηκε κάποια πρόοδος με τα ζωντανά.... και με τα "Παζάρια" που μερικοί τον εκμεταλλεύονται σαν χώρο....
Μερικοί;... Έστω....

Η παραλιακή αυτή περιοχή της Ναυπάκτου προσφέρεται....

Καταλάβατε γιατί δεν πρόκειται να γίνει ποτέ εκεί μαρίνα;...

Ζωή να έχουμε να δούνε και άλλα τα... ματάκια μας που δεν τα βλέπει ο Δήμος, το Δ.Λ.Τ.Ν. και προπάντων το.... Λιμεναρχείο!
Ωχ...  Το τελευταίο είναι άλλη "αμαρτία" , θλιβερή ιστορία μόνο για "παράτες" και... "παρκάρισμα"!






Έπεσε στο νερό ο γίγαντας των θαλασσών

Πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Έπεσε στο νερό ο γίγαντας των θαλασσών
 
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου- περίπου 50 μέτρα μεγαλύτερο σε μήκος από το ύψος του πύργου του Άιφελ, απέπλευσε για το πρώτο του πιλοτικό ταξίδι από τη Γαλλία.

Το Harmony of the Seas, η κατασκευή του οποίου κόστισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και το βάρος του ξεπερνά τους 227.000 τόνους, έπεσε στο νερό στο Saint-Nazaire χθες το απόγευμα.

Δεν μεταφέρει επιβάτες, καθώς ο πλους είναι δοκιμαστικός, ωστόσο υπάρχει πλήρωμα 500 ατόμων που εργάζεται κανονικά κατά τη διάρκεια ταξιδιού που θα διαρκέσει έως την Κυριακή.

Ακόμα και όταν βρισκόταν στα ανοιχτά, το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 6000 επιβατών με τα 18 καταστρώματα ήταν ορατό από την ακτή όπου πολλοί είχαν συγκεντρωθεί για να το δουν να πλέει για πρώτη φορά.

Οι αξιωματικοί του εκπαιδεύτηκαν σε προσομοιωτή στην κοντινή πόλη Nantes τον περασμένο χρόνο και βοήθησαν τον καπετάνιο στις περίτεχνες μανούβρες που χρειάζονταν για να βγει το τεράστιο πλοίο από το ναυπηγείο του Saint-Nazaire.

Ρυμουλκά βοήθησαν το σκάφος να απομακρυνθεί από το ναυπηγείο και στη συνέχεια το έστρεψαν και το καθοδήγησαν στα ανοιχτά.

Όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργικότητα και θα έχει και επιβάτες θα έχει πλήρωμα 2000 μελών. Οι εργασίες στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το επόμενο δοκιμαστικό ταξίδι θα γίνει λίγο πριν το τέλος Απριλίου και η επίσημη παράδοσή του θα γίνει στις 12 Μαΐου. Στόχος των δοκιμαστικών ταξιδιών είναι να ελεγχθεί η λειτουργία της μηχανής του και η ευελιξία του στις μανούβρες.

Αν τα δοκιμαστικά ταξίδια στεφθούν με επιτυχία θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Southampton το Μάιο πριν αποπλεύσει για τη Βαρκελώνη στην πρώτη κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο.
cruise2cruise3cruise4cruise5cruise6cruise7cruise8cruise9cruise10cruise11
cruise1
 
 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ερευνά τις χρεώσεις δημπσιευμάτων του.. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας στη συνεδρίαση που έγινε στις 27/4/2016 Μ. Τετάρτη, στη συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της Επιτροπής Διερεύνησης για τις χρεώσεις των δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Η έρευνα της Επιτροπής διαπίστωσε μεγάλες αποκλίσεις στην κοστολόγηση ίδιων δημοσιευμάτων σε διαφορετικές εφημερίδες και σε διαφορετικές περιόδους δημοτικών αρχών, παρά την
κρατική διατίμηση που ισχύει.

2. Επειδή μερικές αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και 150% (!!), αποφασίστηκε να αποσταλούν τα στοιχεία στα ελεγκτικά όργανα (Οικονομικούς Επιθεωρητές, Εισαγγελέα, Επιθεωρητές Δημόσιας
Διοίκησης), για τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

3. Πλέον κάθε Εντολή Δημοσίευσης στον Τύπο, θα συνοδεύεται με την ανώτερη τιμή χρέωσης, που θα υπολογίζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

4. Ολες οι δημοσιεύσεις, θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

5. Ζητά από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Σύνδεσμος, ΔΕΥΑΝ, ΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΚΕΔΝ) να δοθεί λεπτομερής λίστα όλων των χρημάτων που εκταμιεύτηκαν ανά δημοτική θητεία σε κάθε εφημερίδα και για οποιονδήποτε λόγο.  

6. Καταδικάζει τις ενέργειες ορισμένων προμηθευτών που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων τους, όταν προμηθεύουν τον Δήμο, οι οποίοι όταν εντοπίζονται θα αποκλείονται οριστικώς.

Εντολή Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Σιαμαντάς

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κυβερνητικές κινήσεις με "άρωμα".... εκλογών

      

Σε ρύθμιση στεγαστικών δανείων με ευνοϊκούς όρους για 145.000 δημοσίους υπαλλήλους εντός του Μαΐου θα προχωρήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Οπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής «ανέθεσε στη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να ετοιμάσει αναλυτική εισήγηση που να περιλαμβάνει:

σχέδιο για τη ρύθμιση, εντός του 2016, των στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων που έχει χορηγήσει σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, και
προτάσεις για την ενίσχυση του αναπτυξιακού του ρόλου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η σχετική εισήγηση θα συζητηθεί εντός του Μαίου».

localit.gr

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας




Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπείας, με γραφεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και το εξωτερικό -τη Γαλλία και τη Γερμανία- εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν 17 μέλη του ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως “εγκέφαλος”, κάτοικος Βούλας 50 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι σκιώδης ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Γκάζι.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλα 13 μέλη του κυκλώματος ανάμεσα στα οποία και ένας γνωστός «μάνατζερ» που έχει και στο παρελθόν αναμειχθεί σε παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες εξέδιδαν μέσω αγγελιών που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο περίπου 30 γυναίκες, ενώ ο «μάνατζερ» που αναζητείται εξέδιδε για λογαριασμό του κυκλώματος (κυρίως στο εξωτερικό) γνωστά μοντέλα. Η σπείρα δραστηριοποιούνταν πάνω από τέσσερα χρόνια, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν λογαριασμοί του «εγκεφάλου» σε Γερμανία και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δίκτυο διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, απασχολούσε πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών στους οποίους είχε ανατεθεί η διαχείριση των ιστοσελίδων στις οποίες δημοσιεύονταν οι ερωτικές αγγελίες, ενώ για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες 8 τηλεφωνήτριες και 25 οδηγοί.

Η αμοιβή των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα ήταν γύρω στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ. Τα περισσότερα από τα ερωτικά ραντεβού που λάμβαναν χώρα στην Αττική γίνονταν σε ξενοδοχεία των Νοτίων προαστίων.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Μ. Τετάρτη



 






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  22-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                            ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ:9001

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

         

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Πληρ.: Παυλοχρήστου Σπυριδούλα

Δ/νση: Ιλ. Τζαβέλα 37,Ναύπακτος 30300

Τηλ:2634360110                                                         ΠΡΟΣ

FAX: 2634360121

1.           κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

2.           κ. Δήμαρχο

3.           κ. Πρόεδρο Δ.Κ. Ναυπάκτου

4.           κ. Εκπρόσωπο Τ.Κ Αγίου Δημητρίου

5.           κ. Εκπρόσωπο Τ.Κ Σκάλας



            ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας»



            Σας προσκαλούμε, την Τετάρτη 27-4-2016,και ώρα 16:30να προσέλθετε στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία (Θεμιστοκλή Αθανασιάδη Νόβα και Αρβανίτη, βορειοδυτική αίθουσα), σε τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του N.3852/2010 με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.      Κατάθεση αποτελεσμάτων έρευνας της Επιτροπής Διερεύνησης δημοσιεύσεων. (εισηγητής κ. Ράπτης).

2.      Έγκριση Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019 Δήμου Ναυπακτίας.(εισηγητής κ. Δήμαρχος).

3.      Έγκριση έκθεσης διαδικασιών κατάρτισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019 Δήμου Ναυπακτίας.(εισηγητής κ. Δήμαρχος).

4.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2016 (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

5.      Έγκριση διενέργειας προμηθειών. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

6.      Εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης μίσθωσης ακινήτου που βρίσκεται στη θέση «Αμπλά» της Τ.Κ Σκάλας της Δ.Ε Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

7.      Απευθείας μίσθωση ακινήτου  για την στέγαση του Κ.Α.Π.Η (Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) της Τ.Κ Γαλατά. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

8.      Απόδοση δωρεάς αποβιώσαντος Semos στην Β/θμια σχολική επιτροπή. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

9.      Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση  ενεργειακής  απόδοσης του 1ου δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου, με την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την εγκατάσταση συστήματος  αβαθούς  γεωθερμίας (υποέργο 5) Προϋπολογισμού 294.327,35 € (με το ΦΠΑ) (εισηγητής κ. Κοτσανάς).

10.  Έγκριση μελέτης και επιλογή τρόπου εκτέλεσης του έργου «Οδοποιία Δ.Κ Ναυπάκτου» του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Καρακώστας).

11.  Έγκριση μελέτης και επιλογή τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού κτιρίου ΞΕΝΙΑ». (εισηγητής κ. Καρακώστας).

12.  Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων». (εισηγητής κ. Καρακώστας).

13.  Αντικατάσταση μέλους σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (εισηγητής κ. Καρακώστας).

14.  Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του «Συλλόγου «Αλκυόνη» - Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Γονέων ή Κηδεμόνων και φίλων αυτών» και του Δήμου Ναυπακτίας για την υλοποίηση της πράξης «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ». (εισηγητής κ. Καρακώστας).

15.  Έγκριση ή μη εκτέλεση του έργου «Επίστρωση δαπέδου δημοτικής αποθήκης στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Δημητρίου» στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου από τον Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Καρακώστας).

16.  Έγκριση εισηγητικής έκθεσης Α΄ τριμήνου του έτους 2016 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

17.  Τροποποίηση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ) δήμου έτους 2016. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

18.  Έγκριση παράτασης προγραμματικής σύμβασης δήμου Ναυπακτίας-ΔΕΥΑΝ για εκτέλεση έργων ύδρευσης. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

19.  Έγκριση 2ης προγραμματικής σύμβασης 2016 δήμου Ναυπακτίας- ΔΕΥΑΝ.  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς).

20.  Διοργάνωση του 8ου Χορωδιακού Φεστιβάλ ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν. (εισηγητής κ. Ράπτης).

21.  Διοργάνωση εκδήλωσης «Το γαϊτανάκι της Σκάλας» (εισηγητής κ. Ράπτης).

22.  Κανονισμός Λειτουργίας Κτιρίου Ναυπακτία. (εισηγητής κ. Ράπτης).

23.  Διατύπωση άποψης για χαρακτηρισμό  της μεταλλικής γέφυρας στη θέση Βαλτσόρεμα ως μνημείου. (εισηγητής κ. Ράπτης).

  1. Εισήγηση για έκδοση τοπικής κανονιστικής απόφασης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων στις 7 και 8 Μαϊου, λόγω διεξαγωγής θρησκευτικής εορτής, στη Τ.Κ. ΛυγιάΝεοκάστρου του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Σύψας)





Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



Σιαμαντάς  Γεώργιος





ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: (Για ενέργεια)

  1. Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
  2. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
  3. Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
  4. Διευθυντή Περιβάλλοντος (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
  5. Διευθυντή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: (Για ενημέρωση)

  1. Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.
  2. Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.
  3. Σύλλογο Μηχανικών Ναυπάκτου.
  4. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  5. Ο.ΣΥ.Ν.
  6. Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
  7. Πρόεδρο Σωματείου Ταξί

ΕΥΧΕΣ από την Αναπλ. Υπουργό Παιδείας


Κυριακή τῶν Βαΐων στόν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Ἀντιρρίου

Τήν Κυριακή τῶν Βαΐων ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ἱερόθεος λειτούργησε στόν Ἱ Ν. τοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἀντιρρίου. Ἐκεῖ ὁ Ἐφημέριος τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἀρχιμ. Πολύκαρπος Θεοφάνης εἶχε ἑτοιμάσει κάτι ξεχωριστό.

Τό Σάββατο τοῦ Λαζάρου τό ἀπόγευμα συγκεντρώθηκαν στόν Ἱ. Ναό πολλά παιδιά τῆς Ἐνορίας, τά ὁποῖα μέ πολύ κέφι ἐτοίμασαν τά βάγια, τά ὁποῖα προσάρμοσαν σέ σταυρουδάκια ἀπό φοινικόφυλλα, τά ὁποῖα μοίρασε στό τέλος τῆς Θ. Λειτουργίας ὁ Σεβασμιώτατος σέ ὅλο τό ἐκκλησίασμα. Ἐπίσης, πολλές κυρίες καί ἄνδρες βοήθησαν στόν στολισμό τοῦ Ναοῦ μέ βάγια και φοίνικες.
Ἰδιαίτερο χρῶμα ἔδωσε στήν τελετή τῆς Θ. Λειτουργίας ἡ συμμετοχή πολλῶν παιδιῶν πού κρατοῦσαν «βαΐα τῶν φοινίκων» στά χέρια τους καί κατά τήν Μικρά καί Μεγάλη Εἴσοδο καί σέ μιά μικρή Λιτανεία πού ἔγινε πρίν ἀπό τήν ἀπόλυση τῆς Θ. Λειτουργίας. Τότε ὁ Σεβασμιώτατος, ἐνθουσιασμένος ἀπό τήν συμμετοχή τῶν παιδιῶν, κάλεσε τά παιδιά ὅλα μαζί νά φωνάξουν τρεῖς φορές τήν θριαμβευτική κραυγή τῶν Βαΐων: «Ὠσσανά εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τόν π. Πολύκαρπο καί τούς συνεργάτες του γιά τήν ὅλη ἐτοιμασία τῆς γιορτῆς, ἡ ὁποία ἔγινε γιά τούς ἐνορίτες τοῦ Ἀντιρρίου καί ὄχι γιά τόν Μητροπολίτη, ἀφοῦ κανείς δέν γνώριζε ὅτι ὁ Μητροπολίτης θά λειτουργήση στόν Ἅγιο Νικόλαο, καί εὐχήθηκε νά ζήσουμε ὅλοι κατανυκτικά τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα, μέσα ἀπό τίς Ἀκολουθίες της, καί νά ἑορτάσουμε καί τήν Ἀνάσταση.


Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στόν Ἱερὸ Ναὀ Ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου (Κυριακὴ τῶν Βαΐων, ἑσπέρας) ΦΩΤΟ




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ





Λαμία,  25  Απριλίου  2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

SIAL Παρίσι, 16-20 Οκτωβρίου 2016



            Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,

     SIAL PARIS 2016

η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.

            Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

            Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.  Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.

            Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470  συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου.  Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.  Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

            Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  € 1.500.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει   να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.

            Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν.

            Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας,  κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου  στο 2221353543 & 6944731674.

            Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.pste.gov.gr/?p=23288



                                                                                         Ο Αντιπεριφερειάρχης

                                              Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

                                                                                        

 Γιώργος Κελαϊδίτης