Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή τόπου Εκδηλώσεων Δήμου Ναυπακτίας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                                             Ναύπακτος     30-09-2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Γιάννη Ράπτη
Ταχ. Δ/νση: Ιλ. Τζαβέλλα 37                             
Ναύπακτος τ.κ. 303 00                                        
Τηλ.: 26343 60138                                 
FAX: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Σας πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας Ναυπάκτου, η ημερίδα  με τίτλο «Τουριστική αξιοποίηση Κορινθιακού» η οποία έχει προγραμματιστεί  στις 4-10-2015  και ώρα 18:30΄ στο λιμάνι Ναυπάκτου-Πάρκο Θερβάντες, λόγω πρόγνωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Ναυπακτία (1ος όροφος).

Επίσης η εκδήλωση «Παραδοσιακοί χοροί & Τραγούδια απ΄όλη την Ελλάδα» με τη χορευτική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.) η οποία έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα και ώρα 20.30΄ στο λιμάνι, θα πραγματοποιηθεί στην  Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, για τον ίδιο λόγο.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Συντήρηση - επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων και οδών



EΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
 
 
 
 
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, 30/9/2015
                   
  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Αγαπητοί συμπολίτες μας, ο Δήμος Ναυπακτίας θα προβεί σε συντήρηση - επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων και οδών, από 5 έως 15 Οκτωβρίου 2015 εντός της πόλης της Ναυπάκτου σε διάφορα σημεία, τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

Παρακαλούμε άπαντες, να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στις διαβάσεις των πεζών καθώς και μερικά μέτρα πριν και μετά από αυτές. Επιπλέον να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση τους αυτό το διάστημα.   

Με εκτίμηση

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος


Παναγιώτης Κονίδας

Εορτή Μητροπολίτου – Θεολογικό Συνέδριο

Ιερα Μητροπολισ
Ναυπακτου και Αγιου Βλασιου
_________________
                                                                      Ναύπακτος,  30 Σεπτεμβρίου 2015
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εορτή Μητροπολίτου – Θεολογικό Συνέδριο
 
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος άγει τα ονομαστήριά του.
Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, θα τελεσθή πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, με την συμμετοχή και άλλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας.
Την Κυριακή το πρωί, επίσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα τελεσθή Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και άλλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας και με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ο εορτάζων Μητροπολίτης, θα δεχθή ευχές μόνον στον Μητροπολιτικό Ναό. Το απόγευμα της εορτής του δεν θα δεχθή στο Επισκοπείο.
*
Συγχρόνως, εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την χειροτονία και ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου στην Ναύπακτο. Για την επέτειο αυτή η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει Θεολογικό Συνέδριο με τίτλο «Θεολογία και Ποιμαντική». Οι εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν το Σάββατο το πρωΐ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθή.
 
Εκ τής Ιεράς Μητροπόλεως
 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πολιτικός - μέλος της κυβέρνησης είναι.... ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΗΣ!


                  
Το θέμα ξαναέφερε στην επιφάνεια η Ραχήλ Μακρή με tweet της...
ΡΑΧΙΛ




Πρώτη φορά η Σταυρούλα Ξουλίδου απασχόλησε τις Αρχές στις 20 Νοεμβρίου του 1997. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος της, είχε επισκεφτεί ένα ινστιτούτο αισθητικής, απ’ όπου έκλεψε από το πορτοφόλι μιας άλλης πελάτισσας τις κάρτες ανάληψης χρημάτων, πάνω στις οποίες υπήρχαν οι κωδικοί ΡΙΝ. Πήγε σε ΑΤΜ και έκανε αναλήψεις ύψους 50.000 δραχμών και 500.000 δραχμών, πετώντας έπειτα τις κάρτες στα σκουπίδια! Το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου του 1998, πάλι στο ίδιο ινστιτούτο, «βούτηξε» από γυναικεία τσάντα ένα δερμάτινο πορτοφόλι που περιείχε 31.000 δραχμές, αστυνομική ταυτότητα και άλλα έγγραφα.


Περίπου 15 ημέρες αργότερα άρχισαν έρευνες οι αστυνομικοί, τους οποίους ενημέρωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου αισθητικής για τις κλοπές που είχαν γίνει από «άγνωστο». Το σχετικό διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρει: «Ως ύποπτη θεωρήθηκε η Σταυρούλα Ξουλίδου, επειδή ήταν παρούσα σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις».

Σε συνεργασία με τον διευθυντή του ινστιτούτου οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Μια γυναίκα αστυνομικός προσποιήθηκε την πελάτισσα έχοντας μαζί της 20.000 δραχμές σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οταν απομακρύνθηκε, η Σταυρούλα Ξουλίδου πήρε από την τσάντα της το πορτοφόλι και προσπάθησε να φύγει. Ομως στην έξοδο την περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν πάνω της τα κλοπιμαία και της πέρασαν χειροπέδες. Κατά την εξέτασή της η ίδια ισχυρίστηκε ότι πάσχει από κλεπτομανία και ομολόγησε και άλλες κλοπές που είχε διαπράξει μέσα στο ινστιτούτο.

Υπουργός υπό... κατηγορία!.. Αντιμετωπίζει ποινή 3χρονης φυλάκισης

                 
Την ποινή τριών χρόνων κάθειρξης θα αντιμετωπίσει ο Υπουργός Παιδείας της χώρας μας κ.Νίκος Φίλης αν εμμείνει στις απόψεις του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων που είχε εκφράσει δια του τύπου στην εφημερίδα Αυγή...

Αυτό θα συμβεί αν εφαρμοστεί ο νέος αντιρατσιστικός νόμος 4285/2014 (ΦΕΚ Α 191/10.9.2014).

Όπως είναι γνωστό ο Υπουργός Παιδείας της χώρας μας σε άρθρο του πριν την ψήφιση του νόμου αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θεωρώντας πως δεν πρόκειται για Γενοκτονία αλλά για εθνοκάθαρση.

Το άρθρο 2 του νόμου 4285/2014 ξεκάθαρα αναφέρει την αυξημένη ποινή που προβλέπεται αν η άρνηση γίνει από Δημόσιο Λειτουργό όπως προφανώς και είναι ο Υπουργός Παιδείας:

Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων

1. Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.

2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ.»

ΟΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, αλλάζει και ο Αλ. Τσίπρας τα... αυτοκίνητα!

                  
    
 
Στους καιρούς της ελληνικής λιτότητας και με το... 3ο μνημόνιο να αποτελεί πλέον πραγματικότητα, η επιλογή του νέου υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μάλλον προκαλεί περισσότερο από ότι θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα ο κ Τσίπρας έχει αλλάξει 3 διαφορετικά αυτοκίνητα από το 2012 μέχρι σήμερα, με το ένα πιο ακριβό από το προηγούμενο, καθώς ενώ ξεκίνησε με ένα απλό Skoda, στη συνέχεια αποφάσισε να το αλλάξει με ένα Audi, του οποίου την θέση πλέον κατέχει μια πολυτελέστατη BMW.



Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί η πρότερη μάχη σχετικά με τις βουλευτικές “λιμουζίνες”, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε εντόνως όσο ήταν αντιπολίτευση αλλά και τον πρώτο καιρό της θητείας του ως κυβερνών κόμμα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Tο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες:
1.     Στα αρτοποιεία «ΜΗΤΡΟΥ», «ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ», «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», «ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ», «ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ» και  «ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ» για την διαρκή στήριξη της δομής.
2.   Στην εταιρία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» για την εβδομαδιαία χορήγηση προϊόντων του.
3.   Στο ιχθυοπωλείο «ΛΟΗ» για την συνεχή χορήγηση προϊόντων του.
4.   Στο ιχθυοπωλείο «ΜΗΤΣΗ» για την χορήγηση προϊόντων του.
5.   Στο s/m «AΦΡΟΔΙΤΗ» για την προσφορά τροφίμων από πελάτες του.
6.   Στο s/m «LIDL ΕΛΛΑΣ» για την προσφορά του σε αρτοσκευάσματα.
7.   Στην εταιρία πλαστικών «ΚΟΤΡΩΝΗ» για την συνεχή προσφορά της.
8. Στις εθελόντριες της δομής τόσο του Κοινωνικού Μαγειρείου όσο και του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την  εργασία τους.
9. Στην ανώνυμο  «Ν.Χ.» για την προσφορά της σε πίτες και κέικ.
10.Στην «ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» Τρικόρφου Φωκίδος για την προσφορά της σε τρόφιμα.
11.Στην κ. Χρυσανθόπουλου  Χάϊδω για την προσφορά της σε τρόφιμα.
12.Στον κ. Λουκά Πλούμη για την προσφορά του.
13.Στον κ. Χρόνη Ευάγγελο για την προσφορά του σε τρόφιμα.
14.Στο Φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Φιλιπποπούλου – Μέντζα» για την προσφορά του σε τσάντες.
15.Στο κατάστημα «VINTAGE CLOTHING HOME» για την προσφορά του.
16.Στο κατάστημα υποδημάτων «ΣΦΗΚΑ» για την προσφορά του σε υποδήματα.
17.Στο κατάστημα του κ.«ΠΟΛΥΖΩΗ Θ.ΑΝΔΡΕΑ» για την προσφορά του.
     Η Τράπεζα  Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι κοινωνική δομή που λειτουργεί στο Δήμο μας προσφέροντας στήριξη σε άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
                                                                                           Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                          ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Έρχονται τα... εκκαθαριστικά! Πάρτε τα... χάπια σας


 Σήμερα λήγει η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και αναμένονται βροχή τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια της εφορίας από τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχει αναρτήσει στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις, ενώ έως τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ.

Από αύριο 1η Οκτωβρίου καταργείται ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος), ενώ στις 16 Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Τα εκκαθαριστικά και ειδοποιητήρια θα αφορούν το συμπληρωματικό εκκαθαριστικό του φόρου πολυτελείας σε όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, πισίνες, σκάφη, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.Αναμένονται επίσης τα συμπληρωματικά εκκαθαριστικά σε όλα τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο εισοδήματος εξαιτίας της αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%, όπως προβλέπεται στο νέο μνημόνιο.

Επίσης έρχεται η αυξημένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος και για τους αγρότες.

Πονοκέφαλος για τους φορολογούμενος θα είναι τα «ραβασάκια» για τον ΕΝΦΙΑ.
 
Ο λογαριασμός αναμένεται και φέτος να είναι ίδιος όπως και το 2014, ωστόσο οι δόσεις θα είναι πιο «βαριές» καθώς η εξόφληση θα γίνει σε 5 και όχι σε 6 δόσεις όπως είχε γίνει πέρυσι. Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXIS και τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία δεν θα έχουν αλλαγές. -

Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 28-09-2015, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, η πρώτη συνάντηση φορέων και πολιτών της Αιγιαλείας με αντικείμενο συζήτησης το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων θεώρησε ότι υπάρχει μεθόδευση που αποτελεί εμπαιγμό και χαρακτήρισε το προτεινόμενο σχέδιο δουλειά του «ποδαριού». 

Εδώ και μια πενταετία οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Αιγιάλειας παρουσιάζουν  τις πάγιες θέσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.  Θέσεις που σχεδόν όλοι οι αιρετοί αποδέχονται, πλην όμως δεν τις υλοποιούν.

Το  συγκεκριμένο σχέδιο θα ήταν καλής κατεύθυνσης εάν είχε μπει στην ουσία του προβλήματος.  Αντ’ αυτού είδαμε να υπάρχει στο σχέδιο ο εγκληματικά υπερφορτωμένος  Χ.Υ.Τ.Α. Ανατολικής Αιγιάλειας, χωρίς κάποια συγκεκριμένη πρόταση βελτίωσης της κατάστασης, τα  πακέτα της Τέμενης, οι ανεξέλεγκτοι  Χ.Α.Δ.Α. και φυσικά ο ήδη χαρακτηρισμένος παράνομος ΧΥΤΑ Παπανικολού, του οποίου οι εργασίες έχουν ανασταλεί.

Έχοντας υπόψη όλο το αμαρτωλό παρελθόν, αλλά και τα μεγάλα συμφέροντα που περιστρέφονται γύρω από τον σύγχρονο "θησαυρό" των απορριμμάτων, αρνούμαστε να συμπράξουμε σε ένα θολό και βιαστικό  σχέδιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στην υγεία, το περιβάλλον, αλλά και την αισθητική της Αιγιάλειας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δει το θέμα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και να προχωρήσει σε πραγματική διαβούλευση με τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, με ανοιχτές εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Αιγίου, Ερινεού και Συμπολιτείας με στόχο όχι μόνο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, αλλά τη συνδιαμόρφωσή του από αυτούς οι οποίοι καλούνται να το εφαρμόσουν.

Το χρονικό διάστημα των ολίγων ημερών που προτίθεται η Δημοτική Αρχή να θέσει το θέμα σε διαβούλευση, είναι ανεπαρκές για να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Ας καταλάβουμε όλοι ότι το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί, πρέπει να είναι προϊόν επεξεργασίας των προτάσεων που θα κατατεθούν από φορείς και πολίτες. Είναι επίσης και η μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε επιτέλους σε οργανωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο, αν εφαρμοστεί σωστά, θα αλλάξει ουσιαστικά την συνολική εικόνα της Αιγιάλειας και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ας μη χάσουμε τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται, έστω και καθυστερημένα, να ασχοληθούμε με την ουσία του προβλήματος και όχι με τα οικονομικά συμφέροντα των αρπακτικών.

Περιμένουμε τη θετική απάντηση της Δημοτικής Αρχής για μια συνάντηση ουσίας, ώστε να καταθέσουμε και συγκεκριμένες προτάσεις.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «ΑΛΚΥΩΝ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΙΡΙΔΑ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ»

ΠΕΡΙΒ/ΚΟΣ – ΠΟΛΙΤ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Οικονόμου Κώστας (Ανατολική Αιγιάλεια) 6971667009

Παπαδόπουλος Νίκος (Αίγιο) 6936938511

Σαμπάνη Αγγελική (Δυτική Αιγιάλεια) 6932130626

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Του "μάζεψαν" το καλαμπόκι οι Ρομά του Πούντου (Φωτορεπορτάζ)


Το βράδυ της Πανσελήνου του "Ματωμένου φεγγαριού" που φώτιζε τη γης, οι Ρομά του Πούντου το... εκμεταλλεύτηκαν!..  
Μπήκανε σε παρακείμενο χωράφι και μάζεψαν - έκλεψαν το καλαμπόκι!
Ο Καλλιεργητής του, όταν πήγε την άλλη μέρα στο κτήμα και είδε τη λεηλασία που υπέστη τ καλαμπόκι του μας τηλεφώνησε και μας είπε: "Με κατέστρεψαν... Μου φάγανε τη σοδειά... Ελάτε να δείτε και μόνοι σας..."!


Πράγματι, αυτό που κι εμείς είδαμε ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε...

Όταν ρωτήσαμε γιατί δεν καλέσανε την Αστυνομία, άλλος αγρότης μας είπε: "Να καλέσουμε την Αστυνομία;... Και τι έγινε;.. Περιπολικό έχει να εμφανιστεί στη περιοχή κάτι... μήνες!... Άσε δε, που φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα... Εμείς ερχόμαστε και νύχτες για δουλειές στα χωράφια μας... Αν μάθουνε οι Ρομά ότι κάναμε καταγγελία ποιός θα προστατεύσει εμάς και τις περιουσίες μας από τους Ρομά.... Αυτοί έχουν δημιουργήσει εδώ.... "γκέτο"!.. Αφήστε που υπάρχει "κάποιος" που τους "ενημερώνει" για το ποιος κάνει καταγγελία εναντίον τους..."!


Εντάξει η Αστυνομία... Αγροφύλακας δεν υπάρχει;.....
-- "Υπάρχει αλλά τον απασχολούν στο Δασαρχείο  σε δουλειές ... Γραφείου!... Δεν έχει έρθει ποτέ στο κάμπο...."!
-- Τότε, τι Αγροφύλακας είναι;
-- "Έλα... ντε;"!


-- Και ποιός σας προστατεύει από τους Ρομά;
-- "Μας δουλεύετε Κύριε;... Κανένας..."

Το ακούσατε Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη;.... Κ Α Ν Ε Ν Α Σ δεν προστατεύει τον Πολίτη.... 

Και σε σας Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης έχουμε να πούμε πως ο Αγροτικός Σύλλογος Ναυπάκτου έχει καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά, πριν τέσσερα (4!!!) χρόνια για διάφορα περιστατικά με τους Ρομά... Ελήφθησαν καταθέσεις από το Α.Τ. Ναυπάκτου αλλά...  η υπόθεση "ακρατήριο" ακόμα δεν είδε..

Κύριοι Βουλευτές και Αιρετοί του Δήμου Ναυπακτίας...
Δές τε τις φωτό από τη λεηλασία του καλαμποκιού στον Πούντο Ναυπάκτου  και βγάζοντας τα συμπεράσματά σας πάρτε τις "Αποφάσεις" σας.... 

Οι Αγρότες αγωνιούν.... Κινδυνεύουν... 






ΕΛ.ΑΣ.: Το "Όργανο", ο "ΑΠΩΝ" και οι... "φοροφυγάδες".... Οι νομοταγείς πληρώνουν την κρίση


Τελικά στη Ναύπακτο, ΜΟΝΟ το δικό μας αυτοκίνητο είναι... παράνομο και... "ύποπτο"! Ίσως γιατί έχει πινακίδα "Δημοσιογραφικό" κι εμείς ασχολούμαστε περισσότερο με τα "΄κακώς κείμενα" σ'  αυτή την περιοχή χωρίς να ξεχωρίζουμε "πρόσωπα" και Υπηρεσίες....

Θα θυμάστε πιστεύουμε, την παραπάνω φωτογραφία με το "Όργανο" να Βεβαιώνει Παράβαση για "διπλοπαρκάρισμα" του αυτοκινήτου μας, παρότι του λέγαμε... "φεύγουμε"!
Το "άκρον άωτο" της υπόθεσης ήταν που το εικονιζόμενο "Όργανο" έγραψε πως ο οδηγός ήταν... "ΑΠΩΝ"!.. Η λογική του "Οργάνου" είναι σεβαστή αν συμπλεύσουμε μαζί του στην εντύπωση που έχει πως "στη Ναύπακτο που υπηρετεί η ασφάλεια των κατοίκων της είναι δεδομένη από την παρουσία του και μόνο!
Με αυτό το σκεπτικό και την εντύπωση, "είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο διπλοπαρκαρισμένο και φύγαμε αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό"! Γιατί να κλειδώσουμε άλλωστε;... Το "Όργανο" του Νόμου μας.... προστατεύει!
Μετά την προσωπική του "επιτυχία" να "συλλάβει" διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, με ανοιχτά παράθυρα και τον οδηγό του απέξω να του λέει: "Φεύγω" αλλά περισσότερο για την πειθώ του προς τον Διοικητή του για το "ΑΠΩΝ" που έγραψε, θα πρέπει (δεν το γνωρίζουμε) η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να τον... παρασημοφορήσει ή ακόμα και να τον .... προαγάγει!...
Έτσι, λειτουργούν οι Υπηρεσίες των... ανεπτυγμένων κρατών...
Τι και αν πίσω από το Δημοσιογραφικό αυτοκίνητο υπήρχαν και άλλα διπλοπαρκαρισμένα; (φωτό)... Εκείνα δεν... ενοχλούσαν!


Σήμερα όμως ο εντεταλμένος "Σερίφης", αφού δεν είδε πουθενά το... "Δημοσιογραφικό", πρέπει να ένοιωσε... "εργασιακή μονοτονία" και δεν ασχολήθηκε καθόλου με την παρεμπόδιση της κυκλφορίας!... Όχι που θα καθότανε να ασχοληθεί με το "διπλοπαρκαρισμένο" DATSUN που επί ώρες πουλούσε μήλα χωρίς ζυγαριά και Ταμειακή Μηχανή..... 
Οι "Σερίφηδες" είναι να κυνηγούν καμιά Γιαγιά στη Λαική που ήρθε στον Έπαχτο απ' το χωριό να πωλήσει κάνα αυγό και κανά κυδώνι από τον κήπο της για να πάρει καφέ και ζάχαρη για τον γέροντά της..... Και το έκανε χωρίς "Ταμειακή Μηχανή"!... Έγκλημα μεγάλο κατά της Εθνικής Οικονομίας!...
Η Γιαγιά είναι "φοροφυγάς" και πρέπει να διωχθεί....  Γι'  αυτό είναι τα... Όργανα!...

Ο πλανόδιος πωλητής μήλων είναι "υπεράνω" απόδοσης Φ.Π.Α. και καταβολής "Φόρου εισοδήματος", αφού δεν του γίνεται κανένας  "Αστυνομικός έλεγχος"!..
Κανονικά θα έπρεπε να διωχθούν οι πολίτες  που σχολίαζαν το γεγονός λέγοντας: "Τον φόρο απ' τα κέρδη της πώλησης των μήλων τα πληρώνουμε... εμείς!... Η Αστυνομίας είναι για το... θεαθήναι"!.



Και κείνη την ώρα, "σκάει μύτη" και ο γνωστός "μεγαλέμπορος εσπεριδοειδών άνευ φορολογικών στοιχείων" !
Έχοντας στο πορτ παγκαζ (ήταν καθισμένο το αυτοκίνητο από το βάρος) και στα καθίσματα του ΙΧ  του, καφάσια με λεμόνια, "διήλθε" άφοβα της κεντρικής οδού μπροστά  την Πλατεία Φαρμάκη, έστριψε στην Ιντζέ, σταμάτησε στο πρώτο μανάβικο (έγινε μποτιλιάρισμα και τα άλλα αυτοκίνητα κορνάριζαν), πήγε ο μανάβης άνοιξε την πίσω πόρτα, πήρε δύο καφάσια και η δουλειά τελείωσε, κάτω από τη "μύτη" της τοπικής Αστυνομίας.
Ήταν κερδισμένοι και οι δύο!... Και ο μανάβης και ο... "έμπορος" !...  Όχι που θα κάθονταν να κόβουν Δελτία Αποστολής και Τιμολόγια, να καταχωρούν εμπορικές Πράξεις σε Βιβλία Εσόδων - Εξόδων (είναι μια ενέργεια κατά της .... Γραφειοκρατίας) και μετά να στέκονται στην "ουρά" της Εφορίας για να αποδώσουν Φόρους και ΦΠΑ...


Και μετά ο "μεγαλέμπορος" πήγε πιο κάτω ξανασταμάτησε, διπλοπαρκάρισε μάλιστα, έκανε τις εμπορικές του "πράξεις" με τον ίδιο τρόπο στο άλλο μανάβικο κα μετά αναχώρησε για τη συνέχεια!...
Έχει άδικο μετά που λέει: "Έλα μωρέ... Ποιος τους.. (το κόβει η λογοκρισία) τους .... μπασκίνες;"

Κατά τα άλλα η Αστυνομία είναι για να διώκει τα διπλοπαρκαρισμένα Δημοσιογραφικά (το εξής ένα το δικό μας) κι επί πλέον να μην διώκει τους φοροφυγάδες για να φαίνεται  στα "ανώτερα κλιμάκια" ότι στη Ναύπακτο όλοι κοιμούνται...  ήσυχοι!....  

Καλά για την περιοχή του Ευπαλίου, όπου εδρεύει και "δραστηριοποιείται ο... "μεγαλέμπορος" δεν γίνεται λόγος τώρα, περιμένοντας την άφιξη του νέου Διοικητού στο Α.Τ.

Με κάτι τέτοιες ενέργειες(!!!) των διωκτικών Αρχών στην πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ, όπως έχουμε γράψει  κατ' επανάληψη, λυπούμαστε που το λέμε αλλά, όχι μόνο δε θα ορθοποδήσουμε οικονομικά σαν κράτος αλλά θα χρειαστούμε πολλά ακόμα πακέτα... διάσωσης!
Ο νομοταγής όμως,  Έλληνας πολίτης, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, δεν αντέχει άλλο να σφίξει το...  "ζωνάρι" του!

 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ της Επιτροπής "Ποιότητα Ζωής" για τα... Περίπτερα


Μεγάλο αντίκτυπο είχε το χθεσινό ρεπορτάζ μας για τα Περίπτερα της Ναυπάκτου του με τίτλο: ΝΆΥΠΑΚΤΟΣ: Περίπτερα σε θέση.... "φονιά" !
Όπως μάθαμε όμως και η Επιτροπή "Ποιότητα Ζωής" του Δήμου Ναυπακτίας που συνήλθε χθες, ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε παμψηφεί "Το κλείσιμο κάθε Κιόσκι - Περιπτέρου που λήγει η Άδειά του και η αντικατάστασή της με λειτουργία καταστήματος "Ψιλικών" στην ίδια περιοχή"!
Οι ίδιες πληροφορίες τόνιζαν πως η "Επιτροπή Π.Α." οδηγήθηκε στην Απόφαση αυτή αφενός μεν επειδή πλέον εκλείπουν οι λόγοι του "σκεπτικού" με τους οποίους εκδόθηκαν κάποτε οι "ειδικές Άδειες" (Τραυματίες & Θύματα Πολέμου) και αφετέρου για τον "Εξωραισμό της Πόλης"!..
Δεν το μάθαμε, αλλά φανταζόμαστε, ότι η προαναφερθείσα Επιτροπή κάποια Απόφαση θα έλαβε ώστε να αρχίσουν από τώρα οι ΕΛΕΓΧΟΙ τόσο της "νομιμότητας" λειτουργίας ενός εκάστου Κιόσκι - Περιπτέρου (όχι απλά αν ισχύει η Άδεια λειτουργίας του αλλά και αν ισχύουν και τα Δικαιολογητικά που είχαν υποβληθεί), όσο και του χώρου που καταλαμβάνει εάν δηλ. συμφωνεί με την Άδεια που του έχει χορηγηθεί από τον Δήμο και ακόμα αν λειτουργεί στην πραγματική θέση που του είχε χορηγηθεί....
Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας δεν θα "αποφύγουν" με "άνωθεν παρεμβάσεις" ούτε θα κωλυσιεργήσουν την εκτέλεση της Απόφασης της "Επιτροπής Π.Ζ." που είμαστε σίγουροι πως θα δώσει άλλη όψη στη Πόλη της Ναυπάκτου....

ΠΗΓΗ: F.b. "Radiofiloi"

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ σε θέση.... "φονιά"


Τα "Περίπτερα", είχαν θεσπιστεί από ιδρύσεώς τους, να εκπληρώσουν έναν σκοπό! Να βοηθήσουν οικονομικά  τους "τραυματίες πολέμου" ή ακόμα και τις Οικογένειες των θυμάτων!

Έκτοτε βέβαια, έχουν περάσει πολλά χρόνια και, όπως είναι φυσικό, οι "τραυματίες πολέμου" έχουν "φύγει" και οι οικογένειές τους έχουν αλλάξει βιολογικά (αν όχι όλες το μεγαλύτερο μέρος) !

Τα μόνα που παραμένουν στη θέση τους είναι τα "κιόσκια" τα περισσότερα των οποίων, με την πάροδο του χρόνου, έχουν μεταλλαχθεί σε ... "Mini Super Market"!

Το τελευταίο αν και δεν είναι του παρόντος, μας απασχολεί μόνο ως προς το χώρο που καταλαμβάνει ένα "κιόσκι" περιπτέρου και τη θέση που είχε και συνεχίζει να κατέχει από τοποθέτησής του....

Ειδικά τα περίπτερα που βρίσκονται σε δρόμους μεγάλης και ταχείας κυκλοφορίας...

Τυχαία αναφέρουμε τα δύο "κιόσκια" που λειτουργούν στον κεντρικό δρόμο της δυτικής εισόδου της Ναυπάκτου! Το ένα βρίσκεται στη Λαγκαδούλα, πλησίον των "φαναριών" και το δεύτερο στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου...
Ο δρόμος αυτός ο κεντρικός, είναι "διπλής κατευθύνσεως" και στενός για να κινείται ένα και μόνο αυτοκίνητο κατά κατεύθυνση...
Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτό, τα "κιόσκια" εφάπτονται σχεδόν, των κρηπιδωμάτων της οδού και το "άνοιγμα πώλησης των ειδών τους" είναι προς τον δρόμο!!
Με άλλα λόγια δηλαδή, το διερχόμενο αυτοκίνητο που θα σταθεί για τις αγορές του, θα κλείσει το δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα....
Ευνόητο είναι πως, αν ακολουθούμενο αυτοκίνητο κάνει προσπέραση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος αφού δεν υπάρχει ορατότητα!... Και στο σημείο του περιπτέρου της Λαγγαδούλας έχουν συμβεί κατά καιρούς, πάρα πολλά ατυχήματα με τραυματισμούς ειδικά πεζών αλλά και μοτοσικλετιστών!
Επί πλέον μπροστά στα Περίπτερα αυτά υπάρχουν και στάσεις... λεωφορείων με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!...



Χρόνια τώρα, ακούμε και ζούμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ναυπάκτου...
Πολλά λέγονται και πολλά υπόσχονται οι εκάστοτε δημοτικές αρχές !  Όμως καμία μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα! Ίσως κάποτε τα "κιόσκι" των περιπτέρων να μην εμπόδιζαν... Σήμερα όμως αποτελούν ένα μέρος του κυκλοφοριακού  προβλήματος της πόλης....
Χώροι υπάρχουν.... Θέληση χρειάζεται για απαγκίστρωση της δημοτικής αρχής από τις διάφορες ημέτερες "εξυπηρετήσεις" των ιδιοκτητών περιπτέρου.....
Στο κάτω - κάτω πιστεύουμε ακράδαντα πως, οι δημότες θα επικροτήσουν μια ανατοποθέτηση των περιπτέρων σε καίρια και ασφαλή σημεία κι επι πλέον σε ορισμένες αποστάσεις μεταξύ των ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι!

Μία τέτοια περίπτωση παρατηρήσαμε στο τρίγωνο του Κεφαλόβρυσου όπου σε ακτίνα 20-40 μέτρων υπάρχουν τρία (3 !!)περίπτερα... Εάν σε κάθε ένα σταματήσει και από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο συν τη στάση λεωφορείων, αντιλαμβάνεται κανείς το τι γίνεται..... Κυκλοφοριακό κομφούζιο!...

Εκτός αυτού όμως, θέλουμε να τονίσουμε πως στις συνοικίες (πέριξ του τριγώνου) Βαρναράχη, Λεπτοκαρύτικα και "Καινούργιο Χωριό" δεν υπάρχουν άλλα περίπτερα!! Όπως επίσης και επί της κεντρικής οδού από Ναύπακτο μέχρι το Κέντρο Υγείας!!
Μάλιστα υπάρχει μία πληροφορία πως το ένα περίπτερο επί της Πλατείας Τζαβελλαίων είναι ... "αυθαίρετο"! Η Άδεια που του είχε χορηγηθεί τότε ήταν για την ανατολική πλευρά της Πλατείας ή και πιο πέρα, προς το κέντρο της Συνοικίας "Καινούργιο Χωριό" όμως ο ιδιοκτήτης του, άγνωστο που στηριζόμενος, το τοποθέτησε στο σημείο που βρίσκεται και σήμερα χωρίς "κανείς αιρετός"  του Δήμου ή Υπηρεσία του να τον ελέγξει!....

Μήπως είναι καιρός, εκεί στο Δήμο, να αφήσουν για λίγο το ξεχέρσωμα των χωραφιών και να ασχοληθούν με το κυκλοφοριακό της πόλης (ΚΤΕΛ, στάσεις λεωφορείων και φορτηγών ανεφοδιασμού καταστημάτων κλπ) και με την ανατοποθέτηση των Περιπτέρων;... Ή μήπως θα πρέπει να γίνει πρώτα κάποιο σοβαρό ατύχημα για να ευαισθητοποιηθούν;



 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μυστική συνεργασία Τσίπρα – ΗΠΑ για τη «μάχη» με την Μέρκελ

MERKEL WALKING 

Ακόμη οι μνήμες από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις του Τσίπρα με τους πιστωτές της Ελλάδας μέχρι να κλείσει η συμφωνία, είναι νωπές και αρκετά από όσα έγιναν σε αυτό το δωμάτιο είναι γνωστά.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό και αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», είναι η σχέση της Ουάσιγκτον με αυτές τις διαπραγματεύσεις. Όπως φαίνεται από απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, οι ΗΠΑ συμβούλευαν την κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι και την τελευταία στιγμή των διαπραγματεύσεων, για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο.
Το τηλεγράφημα εστάλη την 16η Ιουλίου, τέσσερις ημέρες μετά τη συμφωνία, από τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Χρήστο Παναγόπουλο και συνοψίζεται η πολύμηνη συνεργασία Ουάσιγκτον – Αθήνας, με στόχο να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα του Βερολίνου, να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να υπάρξει συμφωνία με διάρκεια στον χρόνο.
Ο Έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιού - Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα. Θυμίζουμε και την μνημειώδη φράση που σύμφωνα με τον Σόιμπλε είπε στον Λιού: «Πάρτε την Ελλάδα να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο».

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Καθαρισμός Βαριάς - Σκα: "Όσα βλέπει η... πεθερά"


Ο Δήμος Ναυπακτίας "παραμέρισε" για λίγο τις "υποχρεώσεις" που είχε με τον καθαρισμό οικοπέδων και το "ξεχέρσωμα χωραφιών"  ιδιωτών και "ασχολήθηκε", ως όφειλε, με τον "καθαρισμό" των δύο χειμάρρων που περικλείουν την πόλη της Ναυπάκτου!

Τη Βαριά και τον Σκα!...

Κάτι οι "προβλέψεις της ΕΜΥ" για "ακραία καιρικά φαινόμενα" στη περιοχή... Κάτι οι "προειδοποιήσεις" των κατοίκων, που γειτνιάζουν με τους χειμάρρους, για τους κινδύνους που διατρέχουν τη χειμερινή περίοδο των μεγάλων βροχοπτώσεων....  Κάτι οι "άνωθεν εντολές" (Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια κλπ)...  Αλλά προπάντων  η "θέληση" της Δημοτικής Αρχής Ναυπακτίας να "επιδείξει έργο", με το τέλος του καλοκαιριού, μηχανήματα και εργατικό προσωπικό έπεσε με τα "μούτρα" στον καθαρισμό των χειμάρρων!...

Στις φωτό, διακρίνεται η κοίτη της Βαριάς, καθαρή!... 

Και σε μήκος, όσο μπορεί να δει κανείς γιατί στο τέλος της οπτικής επαφής, ο χείμαρρος κάνει μία "μεγάλη στροφή" και το σημείο γίνεται "επικίνδυνο" από τα ορμητικά νερά....

Από πληροφορίες μας το τμήμα αυτό της ΒΑΡΙΑΣ, δεν καθαρίστηκε καθώς δεν είναι ορατό από τους "περίεργους" δημότες μας και η φωτογράφησή του είναι αδύνατη λόγω του δύσβατου του χώρου (δεν διαθέτουμε "παπαράτσι" φωτογράφους και στηριζόμαστε σε μαρτυρίες).



Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε  κάτοικος της περιοχής, το τμήμα αυτό (μεγάλη στροφή χειμάρρου) έχει να καθαριστεί από το..... 2009 όταν τότε έγινε με την παρέμβαση Ναυπάκτιου  Νομαρχιακού Συμβούλου.....

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος κάτοικος της περιοχής, "ενώ το 2009 το ύψος του γεφυριού από την κοίτη ήταν 8 μέτρα, σήμερα λόγω των "φερτών υλικών" είναι κάτω από 2 μέτρα, χωρίς αυτό να το λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι του Δήμου...."! (Mr Forte το ακούς;)


Όπως γίνεται αντιληπτό,  οι "διάφορες προς τρίτους" υποχρεώσεις του Mr Forte, δεν του άφησαν περιθώρια να "ολοκληρώσει" το έργο καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου ΒΑΡΙΑ με αποτέλεσμα ο κίνδυνος από μία πλημμύρα να υφίσταται και για τον φετινό χειμώνα....


Χείμαρρος "ΣΚΑΣ"


Στο χείμαρρο "Σκας", όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού από τη Γέφυρα του κεντρικού δρόμου διέρχονται καθημερινά, πάρα πολλά αυτοκίνητα και πολλαπλάσιος αριθμός ανθρώπων...
Έπρεπε, λοιπόν, το σημείο να καθαριστεί "καλά" έστω και μόνο για.... "εντυπωσιασμό" !

Και πράγματι ο "καθαρισμός" έγινε όχι μόνο στην κοίτη αλλά και με την κοπή των δέντρων στα δύο "αναχώματα" που τα συγκρατούσαν οι ρίζες τους!...

"Κρανίου Τόπο" δηλαδή, θυμίζει η εικόνα του σημείου....


 
Και δεν είναι μόνο αυτό...
Πάνω στα δύο "αναχώματα" υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι που και στενοί είναι και παρουσιάζουν σχετικά μεγάλη κίνηση!
Όσο υπήρχαν τα δέντρα στα αναχώματα, οι οδηγοί μπορούσαν να υπολογίσουν τον χώρο του δρόμου σε συνάντηση δύο, αντίθετα κινούμενων, οχημάτων....
Τώρα;  Χωρίς καν διαγραμμίσεις, υπάρχει αυξημένος ο κίνδυνος να βρεθεί αυτοκίνητο στην κοίτη του "Σκα"!..


Ευτυχώς, πάντως, που η διέλευση των οχημάτων από τη Γέφυρα, είναι... σύντομη και μένει στους διερχόμενους η εικόνα του καθαρισμού του χειμάρρου μαζί με τα "εύσημα" προς τον Mr Forte για την καλή δουλειά που... έκανε!....
 


Όμως, οι διερχόμενοι από τους δρόμους  των αναχωμάτων, αντικρύζουν τη σκληρή πραγματικότητα!
Από κάποιο σημείο και μετά, η κοίτη του χειμάρρου "Σκας" παραμένει ως και.... "πρότερον"!...  (φωτό)

Τελικά, ο Mr Forte του Δήμου Ναυπακτίας "με έναν σμπάρο, πετυχαίνει πολλά... τρυγόνια"! 

Κερδίζει τις "εντυπώσεις"... "Παίζει" συνέχεια το όνομά του "ψηφοθηρικά"....  Κερδίζει χρόνο για να χρησιμοποιήσει τα "συνεργεία" του σε οικόπεδα και.... χωράφια για αλλότριους λόγους...
Και είναι "εντάξει"   με την... συνείδησή του, προσφέροντας στον Δήμο της Υπηρεσίες του, σύμφωνα με την "πάγια τακτική" του: "Όσα βλέπει η... πεθερά"!

Και μη θεωρηθεί αυτό "επιλήψιμο" ούτε να ταυτιστεί με τις απαρχαιωμένες, όπως συνηθίζουμε  να το λέμε, ενέργειες ενός..... "Βλαχοδήμαρχου"!...

Σας πληροφορώ, λοιπόν, πως ο Mr Forte ξέρει πολύ καλά το τι κάνει.....ι