Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παραίτηση Σαλαμούρα και αναταράξεις στο Δήμο Ναυπακτίας......Ακολουθεί η Κα Σμπούκη;


Αναμενόμενη θεωρήθηκε από κύκλους της Ναυπάκτου, η παραίτηση του Χρήστου Σαλαμούρα από την Προεδρία του ΔΣ της Διαχείρισης Απορριμμάτων μετά τις καταγγελίες Μπουλέ για την μεταφορά σκουπιδιών από τον Πύργο....

Ο κ. Σαλαμούρας φέρεται "ενοχλημένος" και από τη στάση της Κυβερνώσας το Δήμο Ναυπακτίας Παράταξη με την οποία εξελέγη, επειδή "δεν τον στήριξε στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο" γι' αυτό και "ανεξαρτητοποιήθηκε"!...
Ένας σοβαρός ακόμα λόγος που ο κ. Σαλαμούρας τα "βρόντηξε" είναι και ο χαρακτηρισμός που του απέδωσε (μάλλον από σαρδάμ) συνάδερφός του δημ. Σύμβουλος, στέλεχος της Παράταξης Λουκόπουλου όταν τον αποκάλεσε.... "Σαλ-τ-αμούρα"!...




Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Σαλταμούρα (ωχ συγνώμη τον κ. Σαλαμούρα) αναμένεται να ακολουθήσουν στην ανεξαρτητοποίηση και άλλοι δημ. σύμβουλοι με πρώτη την κ. Αγγελική Σμπούκη που φέρεται "ενοχλημένη" από την "στάση εργασιομανή" Αντιδημάρχου - στελέχους και μέλους της "κυβερνητικής ομάδας" της Κυβερνώσας τον Δήμο Παράταξης......
Λόγω του προχωρημένου της ώρας, δεν στάθηκε δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον κ. Σαλαμούρα παρά του ότι τον "είδαμε" να είναι στο Internet και στην προσωπική του σελίδα στο Face book όπου "ανέβαζε" "χιουμοριστικά".... βιντεάκια, μάλλον θέλοντας να αποδείξει... ψυχραιμία ή για να "ηρεμήσει".... διασκεδάζοντας την απόφασή του......
Με το φως της ημέρας, θα είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε τόσο με τον κ. Σαλαμούρα όσο και με την Κυρία Σμπούκη για να σας μεταφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες.......

Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2015

Μεγάλη Τετάρτη Πύργος  Μπότσαρη

Έκθεση «Απελευθέρωση της Ναυπάκτου», με έργα του Νίκου Μακρυγιάννη, όπλα και αντικείμενα  απογόνων Σουλιωτών αγωνιστών της Ναυπάκτου και χρωμολιθογραφίες των πλοίων του αγώνα από το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξειδίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, Δευτέρα- Παρασκευή 9:00 έως 13:00 (εκτός αργιών).

Εγκαίνια: Μεγάλη Τετάρτη & ώρα 18:00

 

Μεγάλη Τετάρτη Αίθουσα Κεντρικού Δημαρχείου

 

Φιλοτελική Έκθεση με θέμα «Εθνική Παλιγγενεσία & Απελευθέρωση της Ναυπάκτου».

Σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Συμμετέχουν οι Φιλοτελιστές Φώτης Μόσχος και Διονύσης Μπράβος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, Δευτέρα- Παρασκευή 9:00 έως 13:00 (εκτός αργιών).

Εγκαίνια: Μεγάλη Τετάρτη & ώρα  18:45

 


Τετάρτη 15/04 Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα -  Ώρα: 20:00

 

«Οι Σουλιώτες της Ναυπάκτου και το Διαχρονικό Ήθος του  πρωτοκαπετάνιου Μάρκου Μπότσαρη».

Σουλιώτες και Εθνεγερσία. Παναγιώτης Μανιώτης,  φιλόλογος

Το διαχρονικό ήθος του Μάρκου Μπότσαρη. Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος- συγγραφέας

Απαγγέλει ποιήματα για τους Σουλιώτες ο ηθοποιός Δ. Σιούντας

Παρουσίαση  του κλέφτικου δημοτικού τραγουδιού: Ο Θρήνος για τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη από τον θρύλο, δεξιοτέχνη του στεριανού λαούτου, Χρήστο Ζώτο.

Συντονίζει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας

 

Παρασκευή 17/04 Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα - Ώρα: 20:00

 

«Αφιέρωμα στον Μπουρλοτιέρη Γιώργο  Ανεμογιάννη - Παξινό».

Πέτρος Πιτσιάκκας, Φιλόλογος, Δ/ντης 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου

Συμμετέχει η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων του Παντελή Αναστασόπουλου.

 
Σάββατο 18/04  Παπαχαραλάμπειος Αίθουσα - Ώρα: 20:00

 
«Το Χρονικό της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου»

Χάρης Ψαρρός, Φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ναυπακτίας

Αργυρούλα Καρδασοπούλου - Κοτίνη, Λογοτέχνης- Ποιήτρια

Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, π. Πρόεδρος Ε.ΝΑ.Μ.

Παραδοσιακή μουσική με τον Άγγελο Σταθόπουλο.

 

Κυριακή 19/04 1ος Ημιμαραθώνιος Ναυπάκτου «Lepanto Run» & Παράλληλοι Αγώνες

Διοργάνωση: Δήμος  Ναυπακτίας – Σύλλογος Δρομέων & Μαραθωνοδρόμων “Lepanto” – Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου.

Αφετηρία: Παραλία Ψανής & ώρα 10:00 π.μ. μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.

 

Από τη Μεγάλη Τρίτη θα ξεκινήσει και η έκθεση «Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσιανά στο Φετιχιέ Τζαμί.

Μια μοναδική συλλογή εκθεμάτων του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Ανακαλύψτε ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, ήταν εξαιρετικά όμοια με την σύγχρονη τεχνολογία μας.
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 έως 13:00 (εκτός αργιών)   

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου, (επίσκεψη σχολείων με προσυνεννόηση). 

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

1.800 προσλήψεις στο Δημόσιο

 Στο Δημόσιο 1.800 εργαζόμενοι -Σε ποιες υπηρεσίες θα γίνουν προσλήψεις

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται σύντομα να εγκρίνει την πρόσληψη περίπου 1.800 εργαζόμενων που θα ενταχθούν κυρίως στα Ασφαλιστικά Ταμεία για την ενίσχυση του προσωπικού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 1.806 σε μόνιμο προσωπικό:

Από αυτές:
  • οι 1.525 αφορούν σε θέσεις στα Ταμεία
  • 83 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας
  • 93 θέσεις στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας
  • ΗΔΙΚΑ 40 θέσεις
  • άλλες θέσεις στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας.
Σε ότι αφορά σε θέσεις του Δημοσίου παραμένουν ανοιχτές θέσεις εποχικών υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, τη ΔΕΗ αλλά και σε Δήμους και Μουσεία σε όλη την επικράτεια.


 

Κάτω από την Αγία Σοφία έχει θαφτεί.... χρυσός

Αποκάλυψη Τούρκου καθηγητή
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΝΑΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ           
Οσα χρόνια κι αν περνούν η Αγία Σοφία συνεχίζει να εκπλήσσει. Αυτή τη φορά οι δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, έρχονται να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso η οποία επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Aslan στην τουρκική εφημερίδα Sabah, κάτω από τον ιστορικό ναό είναι θαμμένες από τους Βυζαντινούς τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι.

O καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα με αφορμή το νέο του βιβλίο, υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επίσης, ο Aslan ο οποίος έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα γύρω από την Αγία Σοφία, ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού. Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος -κατά τον Τούρκο καθηγητή- από τη προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Aslan υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος. Η τελευταία αυτή αποκάλυψη για την οποία ο Aslan κάνει λόγο για εσχατολογικό συμβολισμό, αναμένεται να ταράξει τα μουσουλμανικά νερά της Πόλης.

 

Εκτακτα φορολογικά μέτρα - Τέλος σε φοροαπαλλαγές

Εκτακτα φορολογικά μέτρα φέρνει η λίστα των Βρυξελλών -Τέλος σε φοροαπαλλαγές 

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα του υπουργείου Οικονομικών μόλις διέρρευσε η λίστα των μέτρων που συζητείται στις Βρυξέλλες, καθώς μια από τις προβλέψεις επανέφερε στο προσκήνιο τα σενάρια περί έκτακτων φορολογικών μέτρων, ως το τέλος του έτους.

Αυτό που βγάζει «μάτι» είναι η πρόβλεψη 300 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό (streamlining) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ενισχύσει τα φετινά φορολογικά έσοδα με παρεμβάσεις στα περσινά εισοδήματα, τα οποία θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν φέτος. Με δεδομένο ότι οι φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί- εκτός αν πάει κανείς να καταργήσει επί τόπου τις απαλλαγές για τους αναπήρους και τους ναυτικούς που κοστίζουν στον Προϋπολογισμό περί τα 100 εκατ. ευρώ και τις απαλλαγές ιατρικών δαπανών με κόστος περίπου 50 εκατ. ευρώ- και με δεδομένο ότι οι απαλλαγές στα νομικά πρόσωπα με το... ζόρι φτάνουν στα 30 εκατ. ευρώ, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό και του πλέον καλόπιστου είναι το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα.

Το σενάριο αυτό είχε φροντίσει να βάλει στο τραπέζι ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, σπεύδοντας- μετά από έντονες αντιδράσεις- να δηλώσει στη συνέχεια ότι πρόκειται για μέτρο που δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση, αλλά αν εξεταστεί δεν θα αφορά στα συνήθη υποζύγια. Υπενθυμίζεται ότι στα εισοδήματα επιβάλλεται ήδη έκτακτη εισφορά- έστω με μειωμένους κατά 30% συντελεστές- και μάλιστα από τις 12.000 ευρώ και πάνω. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προηγούμενη φορά που είχε εφαρμοστεί έκτακτη εισφορά ήταν το 2009, ξεκινώντας από 1.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, με κλιμάκωση ως τις 25.000 ευρώ φόρου για εισοδήματα άνω των 900.000 ευρώ.

Εν αναμονή των διευκρινίσεων από το υπουργείο Οικονομικών για το τι ακριβώς σημαίνει αυτή η πρόβλεψη των 300 εκατ. ευρώ, το σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, που θα εφαρμοστούν το 2016, δεν θα είναι «αναίμακτες», ούτε ανώδυνες. Πέρα από την επαναφορά του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, που θα γίνει σταδιακά και τις αλλαγές σε κλιμάκια- συντελεστές (ο ανώτατος θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το 45%), το 2016 έρχεται με... «ψαλίδια», αφού η λίστα των Βρυξελλών κάνει σαφώς λόγο για κατάργηση (eliminating) των εξαιρέσεων, που υφίστανται στη φορολογία εισοδήματος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτομάτως μπαίνουν στην Προκρούστεια κλίνη οι απαλλαγές φυσικών και νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου, η οποία επιβαρύνει ταμειακά τον Προϋπολογισμό με περίπου 63 εκατ. ευρώ.

Οι απαλλαγές και το κόστος τους
  • Ιατρικές- νοσοκομειακές δαπάνες: 51 εκατ. ευρώ
  • Δωρεές- χορηγίες: 2 εκατ. ευρώ
  • Έκπτωση φόρου 200 ευρώ λόγω αναπηρίας: 31 εκατ. ευρώ
  • Ειδική φορολόγηση ναυτικών: 72 εκατ. ευρώ
  • Πρόσθετο αφορολόγητο κατοικίας για νησιά μέχρι 3.000 κατοίκους: 688 χιλ. ευρώ
  • Έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου μισθωτών- συνταξιούχων: 63 εκατ. ευρώ
  • Αποσβέσεις και δαπάνες ακινήτων: 43 εκατ. ευρώ
  • Μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων σε νησιά μέχρι 3.100 κατοίκους: 1,5 εκατ. ευρώ
  • Αφορολόγητες εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων: 23,5 εκατ. ευρώ


 

Μιχαλολιάκος εναντίον.... Σαμαρά

 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Στον πρώην πρωθυπουργό επιτέθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του στη Bουλή κατά τη συζήτηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ορδές λαθρομεταναστών που έχουν καταλάβει τις πόλεις. Τι παραπάνω είχαμε πει εμείς, που η κυβέρνησή του μας χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση για αυτά τα λόγια;», είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στη στιχομυθία του πρώην πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμέσως μετά την ομιλία του, κατά την οποία χαρακτήρισε λογοκρισία την παρατήρηση που του έκανε η πρόεδρος της βουλής.

«Ο κ. Σαμαράς μίλησε για λογοκρισία. Ενημερώνω το σώμα ότι αποσπάσματα από αγορεύσεις βουλευτών της ΧΑ έχουν μπει στη δικογραφία που έγινε με τις πολιτικές παρεμβάσεις εκείνης της εποχής που αποκαλύφθηκαν με το περίφημο βίντεο Μπαλτάκου, το οποίο ουδέποτε συζητήθηκε σε αυτή την αίθουσα», είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στη φράση του κ. Σαμαρά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στα βράχια, αναφέροντας ότι αυτό το επέλεξε ο λαός. «Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε κατά του μνημονίου. Αν όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η χώρα οδηγηθεί στα βράχια, το επέλεξε ο λαός με πλήρη ευθύνη. Κι αν δεν το είχε αντιληφθεί, φρόντισε να το πει η ΝΔ με την προεκλογική προπαγάνδα και τα σποτ της κινδυνολογίας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και θα σταματήσει η καταβολή των μισθών. Αρα, ο λαός εν πλήρη γνώσει ανέλαβε την ευθύνη να ρίξει τη χώρα στα βράχια, όπως ισχυρίζονται ότι θα συμβεί».

Ο αρχηγός της ΧΑ χαρακτήρισε το success story και το πρωτογενές πλεόνασμα ως καμμένη γη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ευθύνεται για την εκροή των καταθέσεων.

«Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στην εξουσία, την ψήφισε λαός για να καταγγείλει το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση. Ελπίζω να τηρήσει την υπόσχεσή της και να το πράξει γιατί μόνο τότε θα πάψει το καθεστώς της δουλείας και θα επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος.

 

Παμφωκικό Συλλαλητήριο

Παμφωκικό Συλλαλητήριο

για να μην κλείσει/αποδυναμωθεί ΚΑΜΙΑ δομή του ΕΣΥ στη Φωκίδα!

3 Απριλίου 2015, Παρασκευή, 12.00
Πλατεία Κεχαγιά (Άνω Πλατεία), Άμφισσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ομόφωνα ψήφισε απόψε την πρόταση του δημάρχου, Θανάση Παναγιωτόπουλου, για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διαδηλώσουμε την απόγνωση της περιοχής μας λόγω της δραματικής υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και των υπολοίπων υποδομών υγείας. Ξεκινάμε με Παμφωκικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά. Κλειστές υπηρεσίες, κλειστά σχολεία σε πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Δωρίδας, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους κοινωνικούς φορείς. Όλοι μαζί στο σημαντικότερο αγώνα για τον τόπο μας!
903

Η Διοίκηση του Αστέρα εξέδωσε Ανακοίνωση

Καταδικάζει τις μεμονωμένες και απαράδεκτες ενέργειες φιλάθλων του 

spo-asteras-nafpaktouΑνακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα με την οποία  καταδικάζει τις μεμονωμένες και απαράδεκτες ενέργειες φιλάθλων της στον αγώνα με την Φλόγα Παλαιομάνινας αλλά απαντά και στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από  την διοίκηση της Φλόγας Παλαιομάνινας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα καταδικάζει τις μεμονωμένες και απαράδεκτες ενέργειες φιλάθλων της,  οι οποίοι καταφέρθηκαν με ύβρεις κατά του πρόεδρου και μελών του ΔΣ της Φλόγας Παλαιομάνινας στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Οφείλουμε ως διοίκηση να ζητήσουμε συγνώμη,  παρότι θεωρούμε πως κάναμε ότι μπορούσαμε για να  αποτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές,  που δεν συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή φιλοξενία, που εμείς επιθυμούμε να παρέχουμε σε όλες τις φιλοξενούμενες ομάδες στο Παπαχαραλάμπειο.
Τέλος θα θέλαμε όσον αφορά το ΥΓ της ανακοίνωσης της Φλόγας Παλαιομάνινας,  χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι αληθές η ψευδές,  να διευκρινίσουμε κατηγορηματικά πως η τελευταία παράγραφος δεν αναφέρεται στον πρόεδρο του Ναυπακτιακού Αστέρα.  Καλό θα ήταν μάλιστα η διοίκηση της Φλόγας -παρότι γνωρίζουμε πως δεν έχει τέτοιες προθέσεις -να διευκρινίζει με σαφήνεια στις ανακοινώσεις της  ποιον πρόεδρο εννοεί,  γιατί δυστυχώς με ασάφειες αφήνει τη φαντασία οποιουδήποτε  να μας εμπλέκει έστω και υποθετικά σε  διαδικασίες  με τις οποίες όλοι γνωρίζουν πως  δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε, καμία ανάμειξη».
 
                          Για το Δ.Σ του ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Δυο κλίμακες φορολογίας για εισόδημα από ενοίκιο αγροτικής γης

epi-agrotes2

Με συντελεστή 11% θα φορολογηθεί το εισόδημα που αποκτάται από την εκμίσθωση αγροτικών εκτάσεων σε περίπτωση που κυμαίνεται κάτω από 12.000 ευρώ ετησίως ενώ αν ξεπερνάει το όριο αυτό ο συντελεστής τριπλασιάζεται στο 33%.

Μάλιστα, εκμισθωτής θα κληθεί να πληρώσει το φόρο ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει εισπράξει τα μισθώματα.
 
Τα παραπάνω προκύπτουν από εγκύκλιο για τη φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητη περιουσία που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.

Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το εισόδημα από ακίνητη περιουσία προκύπτει από:
α) Εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης γης ή ακινήτων συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων, κατασκευών και κάθε είδους εγκαταστάσεων και εξοπλισμού τους.
β) Εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης μεταλλείων, λατομείων, δασικών και αγροτικών εκτάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται λιβάδια, καλλιεργήσιμες γαίες, βοσκήσιμες γαίες, καθώς και κάθε είδους κατασκευές ή εγκαταστάσεις που είναι στην επιφάνεια του εδάφους ή κάτω από αυτή, όπως τα ιχθυοτροφεία, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι πηγές και τα φρέατα.
γ) Εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης από την παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση κάθε είδους διαφημιστικών επιγραφών.
δ) Εκμίσθωση ή υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε ακίνητα.

To εισόδημα από ακίνητη περιουσία θεωρείται εισόδημα από κεφάλαιο και, επομένως, φορολογείται:  
-Mε συντελεστή 11% αν είναι χαμηλότερο από 12.000 ευρώ
-Με συντελεστή 33% αν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ

Το εισόδημα φορολογείται ανεξάρτητα αν έχει εισπραχθεί ή όχι το μίσθωμα. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «το εισόδημα αυτό αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στο μισθωτή (π.χ. καθαριότητα, ασφάλεια, κλπ.), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα».

Να σημειωθεί επίσης ότι ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία ορίζεται και αυτό που αποκτά σε είδος ο εκμισθωτής. Σε αυτή την περίπτωση «το εισόδημα σε είδος αποτιμάται στην αγοραία αξία, όπως αυτή προκύπτει από κάθε πρόσφορο μέσο. Το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση τεκμαίρεται ότι συνίσταται στο τρία τοις εκατό (3%) της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου».
agronews.gr

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων

epi-panelladikes

Νέες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν σε τρεις βασικές αλλαγές.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στην δυνατότητα των μαθητών και μόνο με δική τους επιθυμία και πρωτοβουλία να εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα έτσι ώστε να μπορέσουν να εισαχθούν σε σχολές που δεν υπάρχουν στο επιστημονικό πεδίο που έχουν επιλέξει αλλά σε άλλο.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν σχολές από δύο επιστημονικά πεδία,που θα συνδέονται με την εξέταση ενός επιπλέον μαθήματος.

Επιπλέον θα αλλάξουν οι ώρες διδασκαλίας των προς εξέταση μαθημάτων που θα αυξηθούν έτσι ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις των μαθητών και να δοθεί η δυνατότητα καλύτερη προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

Για τις επιστήμες Υγείας το μάθημα-μπαλαντέρ είναι η Βιολογία.

Για τα Παιδαγωγικά Τμήματα τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών η Φυσική Γενικής Παιδείας

Για τα τμήματα Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Για τα τμήματα Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ιστορία Γενικής Παιδείας

Το μάθημα των Στοιχείων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θα αποτελέσει κλειδί για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις αντίστοιχες σχολές, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας. 

Η "ΦΛΟΓΑ" Παλαιομάνινας αιχμηρή ανακοίνωση για τον αγώνα της Ναυπάκτου

spo-floga

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Φλόγας Παλαιομάνινας διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Χριστόφορου Καραβασίλη στην αναμέτρηση της ομάδας με το Ναυπακτιακό Αστέρα.
Στη «σκληρή» ανακοίνωση της ομάδας επισημαίνεται ο λόγος που έχει παραβεί η απόφαση να μην υπάρξουν ανακοινώσεις, γίνεται αναφορά των φάσεων που οι άνθρωποι της Φλόγας θεωρούν ότι αδικήθηκαν και για ένα περιστατικό, που όπως αναφέρεται συνέβη ανάμεσα στο διαιτητή και το Δημήτρη Μικελάτο. Τέλος σε υστερόγραφο υπάρχει η απορία πως ένας διαιτητής στέλνει μήνυμα σε πρόεδρο να πιουν καφέ πριν από παιχνίδι της ομάδας που σφυρίζει ο διαιτητής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
 
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας
Η παρούσα ανακοίνωση παραβαίνει την κοινή απόφαση που πήραμε οι Διοικήσεις των ομάδων των play – off, όμως συγκεκριμένες αποφάσεις που πάρθηκαν στους ορισμούς των διαιτητών επίσης παραβαίνουν συμφωνίες που υπήρχαν.
Η Διοίκηση της ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας στο παιχνίδι με το ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΑ στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο.
Συγκεκριμένα με το σκορ στο 1 – 1 καταλογίστηκε εις βάρος μας ανύπαρκτο πέναλτι, αντί επιθετικού φάουλ σε φάση που ο ποδοσφαιριστής μας Γιώργος Καντάνης είχε εμφανές τραύμα στο δεξί του γόνατο. Στη συνέχεια με το σκορ στο 2 – 1 δε δόθηκε πέναλτι για χέρι παίκτη του Ναυπακτιακού μετά από σέντρα του ποδοσφαιριστή μας Αντώνη Τραγουλιά. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του ποδοσφαιριστή μας Άρη Ξευγένη, όμως η απόφαση άλλαξε με υπόδειξη του βοηθού Αντωνόπουλου για ανύπαρκτο οφσάιντ. Μετά τις φάσεις αυτές ο κύριος Καραβασίλης καταφέρθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Μικελάτου. Συγκεκριμένα είπε στο παίκτη μας «Χάσατε, πάρε τ’ αρχ….  μου».
Για την ομάδα μας ο ορισμός του διαιτητή Καραβασίλη ήταν τουλάχιστον περίεργος και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν ενστάσεις που δεν εκφράσαμε δημόσια. Ίσως το γεγονός αυτό κάποιοι το εξέλαβαν σαν αδυναμία μας.
Τα play – off είναι κατά την άποψή μας οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς και ο ορισμός του κυρίου Καραβασίλη ήταν άστοχος, καθώς θεωρούμε ότι υπάρχουν διαιτητές με μεγαλύτερη εμπειρία και ικανότητα.
Θεωρούμε αδιανόητο να σφυρίζει ένα κρίσιμο παιχνίδι ένας διαιτητής που αποδεδειγμένα από το προηγούμενο βράδυ μέχρι το πρωί της Κυριακής στις 7 ήταν έξω. Ο κύριος Καραβασίλης πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο μικρόφωνο και τη σφυρίχτρα.
Η Φλόγα Παλαιομάνινας τιμάει το τοπικό μας ποδόσφαιρο και εκτός Νομού με τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η Διοίκηση θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να ληφθεί απόφαση αν την Τετάρτη θα κατέβει η ομάδα στον αγώνα με το Σούλι Παραμυθιάς, σα μια ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συνέβησαν.
Υ.Γ.: Από πότε ο διαιτητής ενός αγώνα στέλνει μήνυμα στον πρόεδρο μιας ομάδας που σφυρίζει, για να πιουν καφέ πριν την αναμέτρηση;

190 εκατ. ευρώ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας !



Με 190 εκατ. ευρώ, δημόσια δαπάνη, θα στηριχτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την προγραμματική περίοδο 2014-2020, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ θα αφορούν δράσεις «προώθησης της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας», όπως «η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και των κοινωνικών υποδομών, η ενίσχυση της πρόσβασης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας και στις υπηρεσίες υγείας, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της κοινωνικής ένταξης απομονωμένων κοινοτήτων». Αυτό προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.



Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του ζητούσε από την Κομισιόν ενημέρωση σχετικά με το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και τη συμβολή του στην «ανασυγκρότηση του οικονομικού παραγωγικού συστήματος, στη διασφάλιση της συνέχειας και αποδοτικότητας και στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων».

Στην απάντησή της η κα Cretu σημειώνει ότι «στις 18 Δεκεμβρίου 2014 η Επιτροπή ενέκρινε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση των επενδύσεων, που ανέρχονται στο ποσό των 190 εκατομμυρίων ευρώ (ποσό δημόσιας δαπάνης) κατά την περίοδο 2014-2020» και τονίζει ότι «η στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης έχει θέσει ως στόχο: i) την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των αποτελεσμάτων της περιφερειακής οικονομίας, ii) την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, iii) την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων μεταφορών, iv) την υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, v) τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και vi) την προώθηση της εδαφικής συνοχής και συνεργασίας».

Καταλήγοντας στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος αναφέρεται στην προώθηση δράσεων κοινωνικής ένταξης, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 50 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπενθυμίζει ότι «πέρα από τα έργα που θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του εν λόγω προγράμματος, περαιτέρω δράσεις που υποστηρίζονται από τομεακά προγράμματα και συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ αναμένεται να συμβάλουν στην στρατηγική ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας».

Δραματικές εξελίξεις.... Έκτακτη σύγκλιση της Βουλής σήμερα..


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Δραματικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έκτακτη σύγκλιση της Βουλής για την σήμερα στις 20:00.
Όπως γράφει η «Ημερήσια»: Φαίνεται ότι οι εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις είναι ραγδαίες και πιθανότατα δραματικές. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και οι συζητήσεις δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα απελευθερώσει κονδύλια προς την Ελλάδα. Το Eurogroup που υπήρχαν ελπίδες ότι θα γινόταν μέχρι την Τετάρτη, πάει όλο και πιο πίσω με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει μετά τις 6 Απριλίου.

Υπό το βάρος του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα όσα γίνονται στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θέλει να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης και τις πιέσεις των δανειστών. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και αν δεν υπάρξει συμφωνία ενισχύεται ο κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος.

Η συνεδρίαση στη Βουλή θα έχει όπως όλα δείχνουν δραματικούς τόνους με τον κ. Τσίπρα να θέλει να λάβει και τη στήριξη των υπολοίπων κομμάτων στο αίτημα για άμεση σύγκλιση του Eurogroup ώστε να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με τη ρευστότητα και την πιστωτική ασφυξία. Ο πρωθυπουργός θα θέσει ενώπιον της Βουλής τα διλήμματα που υπάρχουν, θα μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές και θα απαριθμήσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κίνησή του αυτή έχει επίσης σκοπό να αναγκάσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν θέσει στα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες αλλά και να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά.

Πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν την έκτακτη αυτή ενημέρωση και ως μια προσπάθεια να κερδίσει επικονωνιακά η κυβέρνηση από το γεγονός ότι αντιστέκεται στους δανειστές και δεν αποδέχεται μια συμφωνί που προβλέπει υφεσιακά μέτρα. Πάντως, ήδη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και αποδέχονται θετικά την πρόσκληση – πρόκληση του κ. Τσίπρα τονίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικά συζήτηση για το φλέγον θέμα της οικονομίας καθώς ο χρόνος είναι ελάχιστος για να μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Διαρροές

Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης διέρρευσε ότι υπήρξε συμφωνία σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία προκειμένου «να μετατεθεί το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%. Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».

Ετσι, αναβάλλεται η αυριανή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στις Σκουριές Χαλκιδικής, λόγω της συζήτησης στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.

Πράσινο φως

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.

Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως καταγράφηκαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ΠΓ επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» τής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Στο τραπέζι οι μεταρρυθμίσεις, τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, η πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και το πως διαμορφώνονται οι τελικές επιλογές με στόχο την αποδέσμευση χρημάτων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

«Θα συζητήσουμε τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας», είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, που θα παραστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο.
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν στην Ευρώπη και θα το καταλάβουν ότι όσο μικρή και να είναι η χώρα, όταν υπάρχει η βούληση μιας νεοεκλεγμένης κυβέρνησης που υπηρετεί τον τόπο να υπερασπιστεί αυτά που πρέπει να υπερασπιστεί θα το κάνουμε και θα δείτε ότι κερδισμένη θα βγει η χώρα».

Ειδικότερα τόνισε πως «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε σε μια διαδικασία που δεν θα επιτρέψει υφεσιακά μέτρα, δεν θα επιτρέψει μείωση των μισθών, θα πρέπει να πάμε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δεν πάμε σε ρήξη αλλά από εκεί και πέρα κια η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό».

Όπως τόνισε «άμα πάνε οι Ευρωπαίοι σε ρήξη, ας αναλάβουν και την ευθύνη» διευκρινίζοντας ότι «Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει».

Η συζήτηση

Όπως ειδικότερα ορίζει το άρθρο 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής»:

1. Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής, η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη «συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως» του επόμενου άρθρου να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση.
2. Tο αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον Πρόεδρο της Bουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους Προέδρους των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον.
3. H ανακοίνωση ή δήλωση της Kυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.
4. Oι Πρόεδροι των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Kυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ’ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Kοινοβουλευτικής Oμάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ’αυτόν.
5. H απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
6. H δευτερολογία των Προέδρων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.
**7. Όταν οι ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής γίνονται από τον Πρωθυπουργό, οι αναπληρωτές – εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δεν μπορούν να λάβουν τον λόγο, με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 4 αυτού του άρθρου.
***8. Η Κυβέρνηση, επίσης, ενημερώνει τη Βουλή δια των Υπουργών για σοβαρά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο χρόνος αγόρευσης των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών-εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. Η δευτερολογία των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών – εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα τρία (3) λεπτά της ώρας.

"Επιχειρηματίας" στο εδώλιο για "εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών - εργατριών" με χρήση.... "ναρκωτικών"

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την πολύκροτη υπόθεση που θα εκδικαστεί την Τρίτη αποκαλύπτει σημαντικό ρεπορτάζ του Έθνους                   


Το βούλευμα φωτιά για τους ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων και τις αλλοδαπές θύματα trafficking
 
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την πολύκροτη υπόθεση με εμπλεκόμενο ιδιοκτήτη μεγάλης και γνωστής αλυσίδας φούρνων στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Έθνος.

Η υπόθεση είχε σοκάρει με τις λεπτομέρειες για εκδιδόμενες κοπέλες που είχαν πέσει θύμα trafficking και συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και πως κρατούνταν φυλακισμένες.

Τον Νοέμβριο του 2008, αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, πραγματοποίησαν επιχείρηση συλλαμβάνοντας 23 άτομα ως μέλη της σπείρας. Υστερα από 7 χρόνια και πολλές αναβολές, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σε πρώτο βαθμό την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παρόντες θα είναι ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, όχι όμως και οι κοπέλες-θύματα του κυκλώματος, οι οποίες έχουν «εξαφανιστεί».

Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά και του Λευτέρη Μπιντέλα από το Έθνος υπενθυμίζει όλο το χρονικό της πολύκροτης ιστορίας και φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία που σοκάρουν.

Στο βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών που φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος της Κυριακής» περιγράφονται οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους. Στους 23 κατηγορουμένους αποδίδονται οι κατηγορίες της συγκρότησης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, «με σκοπό τη διάπραξη πλείστων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».
Η επιχείρηση «Λευκός Αρτος» αποτέλεσε συνέχεια της «Vitrine» τον Ιούλιο του 2007 στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 73 άτομα, μεταξύ αυτών και μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών. Τότε είχαν για πρώτη φορά προκύψει ενδείξεις ότι ο συγκεκριμένος «αρτοποιός» έλεγχε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών μέσω ερωτικών ραντεβού. Ωστόσο, δεν είχε καταστεί εφικτό να αποδειχθεί η διασύνδεση του ιδίου με δύο νυχτερινά κέντρα στριπ σόου, ούτε όμως και με την αλυσίδα καταστημάτων αρτοποιίας, μέσω της οποίας γινόταν «ξέπλυμα».

Η δεύτερη επιχείρηση, ωστόσο, «έκαψε» τα μέλη της σπείρας. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών είχε δώσει τότε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα, το περιθώριο δημοσιοποίησης των στοιχείων έχει λήξει και, ενώ έχουν περάσει επτά χρόνια, τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει. Ολοι -ακόμη και οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι- κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας (και επεκτείνοντας) τις επιχειρήσεις άρτου, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα στριπ σόου.

Τις γυναίκες εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσής τους και η διακίνησή τους προς την Ελλάδα γινόταν μέσω «γραφείου ευρέσεως εργασίας» που συνεργαζόταν άμεσα με το κύκλωμα. Εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση των όμορφων κοριτσιών, τις ξεγελούσαν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για δουλειά. Αφού εξασφάλιζαν τη συναίνεσή τους, τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα εισιτήρια και οι γυναίκες έφταναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Εκεί, τις παραλάμβανε Μολδαβός υπήκοος, και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος. Τις καλλονές νομιμοποιούσαν με την έκδοση πλαστών λιθουανικών διαβατηρίων, ενώ τις έβαζαν να καταθέσουν και αίτημα ασύλου. Την ίδια στιγμή, τα πραγματικά τους ταξιδιωτικά έγγραφα τα κρατούσαν οι ίδιοι, λέγοντας ότι για τις «εξυπηρετήσεις» αυτές οι κοπέλες τούς χρωστούσαν 30.000 ευρώ, τα οποία έπρεπε να ξεπληρώσουν.

Με χρήση βίας και απειλές σε βάρος τους, τα μέλη του κυκλώματος ωθούσαν τα θύματά τους στη χρήση κοκαΐνης, «τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις με πελάτες των νυχτερινών τους κέντρων που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω της αλυσίδας φούρνων. Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία με έδρα τη Μ. Βόδα», σημειώνεται στο βούλευμα.

Οι γυναίκες-θύματα trafficking δεν επιτρεπόταν να συνάπτουν φιλίες και να κάνουν γνωριμίες με θαμώνες των δύο στριπ σόου μαγαζιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας κοπέλας από τη Ρωσία, της Μαρίας, η οποία περιέγραψε στις καταθέσεις της τη διαδικασία με την οποία έφτασε στην Ελλάδα και εξαναγκάστηκε σε πορνεία. Η κατάσταση χειροτέρευσε όμως όταν αποφάσισε να βγει για καφέ, χωρίς να έχει ενημερώσει τα «αφεντικά» της, με έναν υπάλληλο σε ένα από τα δύο νυχτερινά κέντρα.

Οταν το έμαθαν οι «επιστάτες» της, τη χτύπησαν και την απείλησαν ώστε να μη συμβεί ξανά, ενώ τον υπάλληλο τον ξυλοκόπησαν βάναυσα και στη συνέχεια τον απέλυσαν. Μετά το περιστατικό, τη Μαρία τη μετέφεραν σε διαμέρισμα της οδού Ηρακλείου, που ανήκε στην αρτοποιία, όπου την κρατούσαν κλειδωμένη, χωρίς κινητό και την άφηναν να βγει μόνο για να πάει στο στριπ σόου. Τελικά, η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.

«Η μάρτυρας ανέφερε τα ονόματα των νεαρών γυναικών που είχαν αναγκαστεί με απειλές να εργάζονται στα καταστήματα έναντι αμοιβής, διευκρινίζοντας ότι το ποσό της ήταν ημερησίως 40 ευρώ, και ότι, ανάλογα με τα ποτά και τους ατομικούς χορούς, έπαιρνε επιπλέον χρήματα, αφού συμπλήρωνε τουλάχιστον 15 κάρτες (ποτού). Το ωράριο εργασίας της ήταν 11-6 τις καθημερινές και ως τις 8 τα Σαββατοκύριακα, έξι μέρες την εβδομάδα.

Στο βούλευμα αναφέρεται και μία ακόμη επιστολή που έφτασε με φαξ στις 25/6/2008 στη ΓΑΔΑ από την πολωνική πρεσβεία. Σε αυτή σημειωνόταν ότι νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας νεαρή γυναίκα, υπήκοος Πολωνίας, εμφανώς τρομαγμένη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους υπαλλήλους της πρεσβείας, καταγγέλλοντας ότι εργάζεται, παρά τη θέλησή της, σε δύο στριπτιζάδικα και ότι υποχρεώνεται να «εξυπηρετεί» πελάτες στα διαμερίσματα πολυκατοικίας στη λεωφόρο Ηρακλείου. Ταυτόχρονα, η Ιντερπόλ ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές ότι διεξήγαγε δική της έρευνα για πρόσωπα-μέλη του κυκλώματος, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσαν ανθρώπους με στόχο τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Οι αξιωματικοί της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έθεσαν υπό παρακολούθηση τα σπίτια, τα μαγαζιά και τα στριπ σόου του κυκλώματος και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, ο «αρχηγός» εμφανιζόταν καθημερινά σχεδόν στα νυχτερινά κέντρα, όπου εμφανιζόταν και ένας συνταξιούχος αστυνομικός που πληρωνόταν από την οργάνωση, προκειμένου να φέρνει εις πέρας τις εμπλοκές των καταστημάτων με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Οπως περιγράφουν μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί, «στα καταστήματα εργάζονταν περισσότερες από 50 γυναίκες.

Τα μέλη του κυκλώματος «ενεργούσαν με σχέδιο, εξακολουθητικά, μεθοδικά και οργανωμένα, ως μέλη δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας, σε βάρος ταλαίπωρων οικονομικά εξαθλιωμένων γυναικών, με σκοπό τον εύκολο πλουτισμό τους από τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση, έχοντας ταπεινά κίνητρα, με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης του συγκεκριμένου εγκλήματος σωματεμπορίας με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος, χρήση βίας και απειλών, χρήση ακινήτων ιδιοκτησίας των μελών για τη στέγαση και τον έλεγχο των γυναικών, την ίδρυση offshore εταιρείας που διαχειριζόταν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, η τοποθέτηση αχυρανθρώπων ως υπεύθυνων λειτουργίας τους, την επένδυση κερδών από τις παράνομες δραστηριότητες...», συνοψίζεται στο βούλευμα.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Play off Α” ΕΠΣ Αιτωλ/νίας: Όμηρος και Ναυπακτιακός οι νικητές της αγωνιστικής

        
spo-palaiomanina-omiros3
Νέο ενδιαφέρον στους αγώνες των play-off  έδωσαν τα σημερινά αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής όπου οι γηπεδούχοι νίκησαν και μείωσαν την διαφορά από την κορυφή.

Στο ντέρμπι της ημέρας ο Όμηρος νίκησε 2-0 την Α.Ε.Μ με γκολ που σημείωσαν οι Μεταξούλης στο 5΄ και  Καρίμπας στο 52΄με απευθείας κόρνερ. Έτσι οι «πράσινοι» μείωσαν την διαφορά από την κορυφή στον έναν πόντο.

Στην Ναύπακτο ο Αστέρας επικράτησε 2-1 της Φλόγας Παλαιομάνινας και παρέμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Θεοχάρη στο 7΄, όμως η Φλόγα ισοφάρισε στο 48΄με τον Κοντοπάνο. Τη νίκη έδωσε στην ομάδα του Γιάννη Πανουργιά ο Μάριος Βρουσάι στο 54΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ PLAY-OFF 
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  2-0
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ  2-1
 
 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY-OFF Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
 
Θ
ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
9
2
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
8
3
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
7
4
ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
3
 

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  PLAY-OFF 5/4  ΩΡΑ 17:00
ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 
 

ΠΑΣΧΑ;.... Με κακοκαιρία .... Ίσως και με ...χιόνια!


Πάσχα 2015 - Ο Απρίλης τρελάθηκε και ενδέχεται να φέρει χιόνια!!!
                                 
Φτιάχνει ο καιρός και μάλιστα με ζέστη, από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου και μετά, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει και στους 24-25 βαθμούς Κελσίου και το κρύο να υποχωρεί μαζί με τις βροχές και τις καταιγίδες.

Ωστόσο, δεν θα χαρούμε για πολύ, καθώς προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας και μετά, σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει και πάλι, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια, ενώ η κακοκαιρία όπως επισημαίνει το Greek-Weather.Org, ενδέχεται να συνεχιστεί και μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα ως και το Πάσχα.

Πρωτοφανές για τα καιρικά ιστορικά δεδομένα, θα είναι να χιονίσει μέσα στις γιορτές του Πάσχα στη χώρα μας και να εισβάλλει πολικό ψύχος, ωστόσο όπως τονίζει η έγκυρη σελίδα καιρού της Ελλάδας, Greek-Weather.Org, κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί τελευταία τον Απρίλιο του 2003 με χιόνια ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Θα είναι άκρως εντυπωσιακό να δούμε χιόνι μέσα στο Πάσχα, καθώς κάθε χρόνο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, έχουμε κάνει Πάσχα με καλοκαιρία και θερμοκρασίες ακόμα και κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτή τη φορά το Greek-Weather.Org, τονίζει πως μερικές περιοχές στην βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδας, δεν αποκλείεται να κάνουν Πάσχα ακόμα και με ολικό παγετό.

Φυσικά και κάτι τέτοιο μας δείχνει πως η Άνοιξη φέτος δεν θα έρθει όπως όλα δείχνουν στη χώρα μας και θα μεταβούμε απευθείας στο Καλοκαίρι. Μάλιστα αν έχετε παρατηρήσει, τα δέντρα ακόμα δεν έχουν ανθίσει και ενώ έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη του Μαρτίου… Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί ως τα μέσα του Απριλίου στον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι περίπου και τα μέσα του Απρίλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του
Greek-Weather.Org
 

Μπλοκάρουμε εισαγωγές από.... Κύπρο

Χαράτσι 26% για εισαγωγές στην Ελλάδα

από τη.... Κύπρο!

Λευκωσία: Φωτιές άναψε στις ελλαδικές και κυπριακές επιχειρήσεις, που συναλλάσσονται μεταξύ τους με στόχο την εξαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα, ειδικός φόρος που εφαρμόζουν εδώ και μερικές μέρες οι ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με σχετική διάταξη, οι ελλαδικές επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνουν πρόσθετο φόρο 26% για κάθε εισαγωγή που γίνεται από την Κύπρο αλλά και από τις άλλες χώρες οι οποίες διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς, καθώς εκ προοιμίου οι συναλλαγές θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή. Στη λίστα, εκτός από την Κύπρο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Ανδόρα, η Βουλγαρία, το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία, η ΠΓΔΜ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης επηρεάζονται τόσο οι ελλαδικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, όσο και οι κυπριακές οι οποίες αυτόματα στιγματίζονται για φοροδιαφυγή και ύποπτες πράξεις, αλλά και τίθενται σε δυσμενή θέση σε σχέση με εταιρείες άλλων χωρών που δεν επηρεάζονται.

Ο νόμος προβλέπει επιστροφή του επιπρόσθετου φόρου εντός περιόδου 12 μηνών, εφόσον η ελλαδική εταιρεία αποδείξει στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και όχι τριγωνική. Το ΚΕΒΕ αλλά και το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου έχουν ήδη κινητοποιηθεί επισημαίνοντας στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές το πρόβλημα που δημιουργείται για τις κυπριακές επιχειρήσεις, ωστόσο, παρά τα διαβήματα δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος. Μάλιστα εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε  ότι πλέον το θέμα έχει ρυθμιστεί με νομοθεσία και δεν μπορεί η Κύπρος να τύχει άλλης αντιμετώπισης.

Ο νόμος που πλήττει και την Κύπρο

Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει για κυπριακές και ελληνικές εταιρείες, εξαιτίας της νέας ελληνικής νομοθεσίας για επιβολή προσωρινού φόρου 26% στην αξία του τιμολογίου σε εισαγωγές από χώρες που θεωρείται ότι διαθέτουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Εκ προοιμίου οι συναλλαγές θεωρούνται ύποπτες για φοροδιαφυγή. Η επιχειρηματική κοινότητα στην Κύπρο έχει ήδη κινητοποιηθεί επισημαίνοντας στις αρμόδιες Αρχές το πρόβλημα που δημιουργείται για τις κυπριακές επιχειρήσεις, ωστόσο, παρά τα διαβήματα δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος.

Η διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο ελληνικό νομοσχέδιο, προνοεί όπως για χώρες που διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς όπως η Κύπρος, καταβάλλεται ειδικός φόρος 26% επί της δαπάνης σε συναλλαγές. Οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς του επιχειρηματικού κόσμου προκύπτουν από το γεγονός ότι ο νέος νόμος καθιστά όλες τις συναλλαγές «ύποπτες» για φοροδιαφυγή και τους επιβάλλει τον φόρο μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ο νόμος υπόσχεται επιστροφή του επιπρόσθετου φόρου εντός περιόδου 12 μηνών εφόσον η εταιρεία αποδείξει προηγουμένως στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική και όχι τριγωνική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποια επιχείρηση αγοράσει προϊόντα από μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο, τη Βουλγαρία, ή την Ιρλανδία, θα υποχρεώνεται στην καταβολή φόρου 26% επί της συναλλαγής.

Το ΚΕΒΕ έχει ήδη κάνει διαβήματα για να διευθετηθεί συνάντηση με τους αρμοδίους των ελληνικών Αρχών προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα και πιθανοί τρόποι επίλυσης του. Μάλιστα το Επιμελητήριο έθεσε το θέμα και στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα σε επιστολή που το ΚΕΒΕ απέστειλε στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αδικεί τις εγκατεστημένες στην Κύπρο εμπορικές εταιρείες, θεωρώντας όλες τις πράξεις ύποπτες για φοροδιαφυγή. «Η εφαρμογή της νομοθεσίας αυτής από τις φορολογικές Αρχές της Ελλάδας, αντιμετωπίζει εταιρείες εγκατεστημένες στην Κύπρο και δραστηριοποιούμενες σε πολλές αγορές, με δεκάδες προσωπικό, επενδύσεις και σημαντικό κύκλο εργασιών, ως κατά τεκμήριο και μάλιστα αμάχητο, οχήματα φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής», καταγγέλλει το ΚΕΒΕ στην επιστολή του.

Όπως σημειώνεται, μια πιθανή λύση θα μπορούσε ίσως να δοθεί από τις προβλεπόμενες στη νέα διάταξη υπουργικές αποφάσεις ώστε να γίνεται διαχωρισμός στις επιχειρήσεις, αναλόγως του πόσο πιθανόν είναι οι πράξεις με την Κύπρο να αποτελούν όντως τριγωνικές συναλλαγές για φοροαποφυγή.

Από πλευράς κυπριακής Κυβέρνησης είχαν προηγηθεί διαβήματα μέσω του υπουργείου Οικονομικών, πριν ακόμα εγκριθεί η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη. Αυτά θα συνεχιστούν σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου.

Αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τον ελληνικό σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών ο οποίος με παρόμοια επιστολή προς την κ. Βαλαβάνη ζήτησε απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, καθώς θα επιτείνει τις συνθήκες της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο που έχει ανακοινώσει το 2014 το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, στη λίστα των χωρών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς εκτός από την Κύπρο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Ανδόρα, η Βουλγαρία, το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία, η ΠΓΔΜ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αθήνα: Τώρα δεν αλλάζει τίποτα

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η διάταξη που προνοεί φόρο της τάξης του 26% στις ελληνικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με κυπριακές, αγοράζοντας προϊόντα και υπηρεσίες, και δεν αλλάζει τίποτε, ανέφερε στον «Φ» εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας. «Υπάρχουν ενώπιον μας κάποια διαβήματα από τις Κυπριακές Αρχές αλλά το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί και στο παρόν στάδιο δεν αλλάζει», σημείωσε.

Γράφει: Δωρίτα Γιαννακού
 

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Δεν είναι αυτός ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς

Μια συνωνυμία και ένα λάθος στις φωτογραφίες
έκαναν "πρωτοσέλιδο"  ένα μάγειρα που... ζει                 
Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς

"Ποιος είναι ο Αndreas Lubitz ; Σίγουρα όχι αυτός." αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σήμερα η οποία αποκαλύπτει το τεράστιο λάθος των μεσων όλου του κόσμου που προκάλεσε αναστάτωση στον εικονιζόμενο της παραπάνω φωτογραφίας.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Andreas G, ένας γερμανός μάγειρας, κάτοικος Ελβετίας ο οποίος είχε την ατυχία να έχει παραπλήσια όνομα με αυτό του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.
Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς
Η φωτογραφία του εντοπίστηκε από το facebook, αλλά δεν είναι παρά μια παρεξήγηση η οποία πέρασε απαρατήρητη μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος αναφέρει πως αρχικά πίστεψε πως η αλήθεια θα φανεί γρήγορα γιατί το όνομά δεν ήταν το ίδιο με του συγκυβερνήτη. Αυτό που τον εξέπληξε είναι το πόσο γρήγορα και πώς οι δημοσιογράφοι αναπαραγάγουν μια είδηση μέσω ενός tweet. Μιλόντας στην εφημερίδα 20 Minutes Suisse κάνει λόγο για κακόγουστο αστείο και αναφέρει πως για την φωτογραφία ενηερώθηκε από φίλους του την πέμπτη το απόγευμα.

Η πραγματική σελίδα του συγκυβερνήτη στο facebook είχε κλειδωθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος στον Τύπο.

Η μοναδική φωτό του πραγματικού Αντρέας, του συγκυβερνήτη, που έκανε από την πρώτη στιγμή το γύρο του κόσμου, είναι αυτή που τον δείχνει μπροστά στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο και οι υπόλοιπες που τον δείχνουν να συμμετέχει σε αγώνα δρόμου. Η πρώτη φωτογραφία η οποία εντοπίστηκε στο ίντερνετ δεν είχε διαγραφεί από την μνήμη cache της αναζήτησης Google και για αυτό οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να την εντοπίσουν.

Αυτός δεν είναι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς


 

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει φόρο.. "λίπους"

Για προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, λίπος και αλάτι

«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση
 
Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα  τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων  που συζητιούνται ήδη  στο Brussels Group.

Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων  που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι. Έτσι αναμένεται να επιβαρυνθούν προϊόντα όπως αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αλλά και φαγητά τόπου φαστ φούντ.

Παρόμοιος φόρος έχει ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία με επίσημη αιτιολογία την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πάντως στη Δανία όπου  εφαρμόστηκε ο fat tax υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι αυξήθηκε η ανεργία, αφού πολλοί Δανοί περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να καταργήσει το φόρο αλλά και να ακυρώσει τα σχέδια της να επιβάλλει φόρο και στη ζάχαρη.

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Η λίστα της Κυβέρνησης στα... "σκουπίδια"!

Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις

Φωτογραφία για Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις - Στα σκουπίδια η λίστα κυβέρνησης!
Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Μαξίμου εξαιτίας τόσο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες όσο και στις γερμανικές διαρροές, που έρχονται να προστεθούν στο σοκ από την αιφνίδια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Η συνεδρίαση του Brussels Group έχει ήδη ξεκινήσει ενώ στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συγκομιδή και διασταύρωση στοιχείων.

Oι πληροφορίες που έρχονται από την σε εξέλιξη συνεδρίαση του Brussels Group μόνο για συμφωνία δεν προδιαθέτουν. Με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα, τα ταμεία να στερεύουν επικίνδυνα, τις καταθέσεις στις τράπεζες να εξανεμίζονται η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι αλλά κυβέρνηση και εταίροι είναι αναγκασμένοι να βρουν τώρα τη χρυσή τομή.

Τόσο οι διαρροές από ευρωπαϊκές πηγές όσο και δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δείχνουν τη δυσφορία τους από την λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν τότε αποκλείεται άμεσα η συμφωνία και η εκταμίευση χρημάτων προς την χώρα μας, και θα μετατεθεί μετά το Πάσχα των Καθολικών, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει ευρώ προς ευρώ για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δόσεις.

Μάχες σε δύο μέτωπα

Οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται και από το εσωκομματικό σκηνικό που αναπτύσσονται φυγόκεντρες τάσεις.

Ενώ λοιπόν το μεταρρυθμιστικό σχέδιο μπαίνει σήμερα στο "μικροσκόπιο" του Brussels Group και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στο EuroWorking Group Eurogroup, τα μέτρα που περιλαμβάνει θα αποτελέσουν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, στα ανώτατα κομματικά όργανα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, πήρε κατηγορηματικά θέση υπέρ της σύγκρουσης μιλώντας στον Real FM.

''Η ρήξη με την Ευρώπη μπορεί να γίνει και μονόδρομος. Οι εταίροι δανειστές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να δώσουν ανάσα στη χώρα μας''.

Ακριβώς το ανάποδο υποστήριξε εμφατικά μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

''Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για ρήξη, υπάρχει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Αν ήθελε ο λαός ρήξη, θα ψήφιζε ΚΚΕ στις εκλογές''.
 
Tromaktiko

«Καμία λύση χωρίς εμάς» λένε οι..... Αλβανοί

Να επιλυθεί η πολιτική κρίση στα Σκόπια, ζήτησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Aλί Αχμέτι

 
«Καμία λύση χωρίς εμάς» λένε οι Αλβανοί για το όνομα των Σκοπίων
Την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα Σκόπια, με τη διαμεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας και την ενεργό συμμετοχή σε αυτόν του αλβανικού παράγοντα της χώρας, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση στα Σκόπια, ζήτησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Aλί Αχμέτι.
 
Παράλληλα ο κ. Αχμέτι διαμήνυσε ότι μέσω του διαλόγου αυτού πρέπει να προκύψει και μία ευρύτερη συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
 
«Το DUI θεωρεί ότι ο διάλογος αυτός για την υπέρβαση της πολιτικής κρίσης στη χώρα πρέπει να οδηγήσει και στην επίτευξη μίας ευρύτερης συναίνεσης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας... Σε αυτό τον πολιτικό διάλογο πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά και το DUI, διότι καμία λύση για τα Σκόπια δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς τη συμμετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εθνικής κοινότητας στη χώρα» σημείωσε ο κ. Αχμέτι, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του κόμματός του, στα Σκόπια.
 
Ακόμη, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια διαμήνυσε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών παραγόντων της χώρας.

Παπακωνσταντίνου: «Θα τα μπουμπουνίσω όλα!»

Αθωώθηκε, αγρίεψε και... απειλεί ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Αστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λίγο μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μια απόφαση που, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποτελεί δικαίωση για αυτόν.

Τώρα, όπως αναφέρει η Real News, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται έτοιμος να μιλήσει για όλους και για όλα στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, όπου θεωρεί βέβαιο ότι θα κληθεί. Εννοώντας ότι θα τοποθετηθεί για το πολιτικό μέρος του σκανδάλου για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα», λέει στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, που η αλήθεια είναι πως ένιωσε ανακούφιση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί πως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα. «Είναι στημένη ιστορία, δεν έχω απαλείψει, διαγράψει τίποτα», είπε στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο. «Εξαρχής με ήθελαν ένοχο. Αυτό που βολεύει ήταν να πέσει μια ολόκληρη ιστορία πάνω μου».

«Η Εξεταστική Επιτροπή θα είναι λυτρωτική για πολλούς, εάν γίνει μια πραγματική συζήτηση. Εκεί θα λεχθούν πολλά», συνηθίζει να λέει σε έμπιστους συνομιλητές του.


 

Η έλλειψη ρευστότητας ανησυχεί το.... διαδίκτυο

 
Το πρόβλημα ρευστότητας και το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κλείνει ολοένα τη στρόφιγγα προς τις ελληνικές τράπεζες έχει προκαλέσει οικονομική στασιμότητα, φόβους για στάση πληρωμών και εφιαλτικά σενάρια. Η ΕΚΤ αύξησε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατομμύρια ευρώ (στα 69,8 δις.) και το υπόλοιπο ρευστότητας που έχουν στη διάθεση τους οι ελληνικές τράπεζες ανέρχεται πλέον στα 3 δις. ευρώ.
 
Η έλλειψη ρευστότητας και η φειδώ της ΕΚΤ έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο και με τη βοήθεια του palo pro εξετάζουμε τις αντιδράσεις τους για την περίοδο 9/03- 17/03 2015.
 
Το θέμα της ρευστότητας κυριάρχησε στο ελληνικό διαδίκτυο συγκεντρώνοντας συνολικά 29101 αναφορές (Sites 6609, Opinions 169, Twitter 16148, Forums 85, Blogs 4346, Facebook 1720, YouTube 24). Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αρέσκεται σε «παιχνίδια» εξουσίας καταγράφει 1046 αναφορές (Sites 581, Opinions 10, Twitter 140, Blogs 252, Facebook 63). Ο θεσμός της ΕΚΤ εμφανίζει συνολικά 759 αναφορές (Sites 387, Opinions 13, Twitter 80, Blogs 234, Facebook 45) και τέλος ο ELA (μηχανισμός παροχής ρευστότητας) έχει συνολικά 85 αναφορές (Sites 49, Opinions 1, Blogs 26, Facebook 9).
 
 
Ανάλογη είναι η εικόνα για το θέμα της ρευστότητας και στα συναισθήματα του ελληνικού διαδικτύου, όπου κυριαρχούν όμως τα αρνητικά συναισθήματα. Το θέμα της ρευστότητας συγκεντρώνει 1282 αρνητικά συναισθήματα έναντι 813 θετικών, υποδηλώντας ότι οι συνειδητοποιημένοι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν τι σημαίνει, καθώς και τις τραγικές οικονομικό-κοινωνικές επιπτώσεις της.
Αντίθετα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακάμπτει σε σύγκριση με προηγούμενη ανάλυσή μας (14/03) καθώς συγκεντρώνει περισσότερα θετικά συναισθήματα 241 έναντι 134 αρνητικών. Το ίδιο παρατηρείται και για την ΕΚΤ καθώς καταγράφει 251 θετικά συναισθήματα έναντι 199 αρνητικών. Ο ELA (μηχανισμός παροχής ρευστότητας) συγκεντρώνει και αυτός πιο πολλά θετικά συναισθήματα 47 έναντι 22 αρνητικών. Η αλλαγή των συναισθημάτων για Ντράγκι και ΕΚΤ αντανακλά ότι οι χρήστες του διαδικτύου θεωρούν άμεση και αναγκαία την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των συστημικών τραπεζών.
Το εργαλείο Τop 10 Topics του palo pro μας δείχνει με τη σειρά του ότι για την περίοδο 9/03- 17/03 2015 αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα που αναφέρεται στις δηλώσεις της Έλενας Παναρίτη, σύμβουλου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ότι οι «οι δανειστές μας είπαν να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνες» το όποιο προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση του υπουργού ότι «είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».
Παράλληλα κυριάρχησε και το δημοσίευμα που αναφέρεται στην ΕΚΤ και φέρει τον τίτλο « ΕΚΤ: Mε το σταγονόμετρο η επέκταση του ELA - αύξηση 600 εκατ. ευρώ» όπου και μας πληροφόρησε ότι σύμφωνα με την ΕΚΤ η συνεδρίαση για τις ελληνικές τράπεζες θα πραγματοποιείται πλέον κάθε εβδομάδα και όχι κάθε 15 ημέρες.
Απαρατήρητες από το ελληνικό διαδίκτυο δεν πέρασαν σύμφωνα με το Top 10 Topics και οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τραπεζίτη της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν για το ρόλο της ΕΚΤ που έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η ευθύνη για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας επαφίεται ελάχιστα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά αντίθετα ανήκει στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης.
Την αγωνία των χρηστών του ελληνικού διαδικτύου για τις οικονομικές εξελίξεις αντανακλά σύμφωνα με το Top 10 Topics και το δημοσίευμα όπου αναφέρει ότι «με την ψυχολογία στα Τάρταρα και με το τζίρο να είναι συνεχώς μειούμενος κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στις συνεχείς διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της.»
Συμπερασματικά η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των δεδομένων του palo pro μας δείχνει ότι τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο ανησυχούν ιδιαίτερα για την έλλειψη ρευστότητας και εκτιμούν ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της ΕΚΤ και του ELA –μηχανισμού παροχής ρευστότητας.