Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Ελληνική ψυχή για το 2013

Η Ελληνική ψυχή είναι ακατάλυτη. Στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν ο καταλύτης των πιό Ωραιότερων ιδεών και ιδεωδών, έτσι και τώρα θα δείξει στην Ανθρωπότητα, για ποία πράγματα αξίζει να ζεί και να αγωνίζεται ο άνθρωπος. Για μία φορά ακόμη θα δώσει το παράδειγμα στην ανθρωπότητα, το Πως πρέπει να αντιμετωπίσει την δήθεν κρίση!!!!!!!! Τόν <<Δούρειο Ίππο>> του 21ου αιώνα, όπως τον ονομάζω εγώ! Ας υψώσουμε το ανάστημά μας στην κρίση και σ’ αυτούς που την δημιούργησαν, Τους προδότες, που πρέπει να φύγουν εδώ και τώρα, ας έκλεψαν τα χρήματα του Έλληνα, αλλά μην παίζουν με την ψυχή και τον νού του!!! Ο Έλληνας γνωρίζει η ουσία της ζωής, είναι ο ίδιος ο αγώνας, αυτή είναι η φύση του και μέσα από τους αγώνες του μεγαλουργεί με τις ιδέες του, Και ευεργετεί και τον υπόλοιπο κόσμο!!! Ζήτω η Ελλάδα, αδέλφια μην το βάζετε κάτω!!!!! Αγωνιστείτε, μην σας φοβίζουν οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες, η σκύλλα με τη Χάρυβδη, μην ξεχνάτε ποίοι τα επιννόησαν αυτά τα τέρατα!!!............ Βιολέττα σε σένα και σε όλους τους Έλληνες, από την χιονισμένη Βοστώνη, Χρόνια Πολλά, ευτυχές και γεμάτο ελπίδες το 2013!!! Υείαν και ευλογΐαν, Demetrios S. Kosmidis

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Η οικογένεια και προσωπικά ο εκδότης της εφημερίδας μας «νέο Άστρο» κ. Μιχάλης Ζυγορονίκος, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν καθ’  οιονδήποτε τρόπο στο πένθος ή εξέφρασαν την συμπαράστασή τους για τον θάνατο του πατρός του

Δημητρίου Μιχαήλ Ζυγορονίκου

ο οποίος, μετά από σύντομη ασθένεια, έφυγε από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου και την επομένη ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου.


Σύντομο Βιογραφικό του εκλιπόντος
Ο Δημήτριος Ζυγορονίκος, ήταν τέκνο του Μιχάλη και της Ευθυμίας Ζυγορονίκου και είχε γεννηθεί στη Ναύπακτο το 1923 όπου έζησε όλα του τα χρόνια. Το 1946 ενυμφέφθη την Πολυξένη Β. Παπαβασιλείου από το Τρίκορφο Δωρίδας με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: Τον Μιχάλη και την Ευθυμία!
Εν συνεχεία, ο Θεός τον αξίωσε να δει τέσσερα εγγόνια την Πολυξένη και Δήμητρα Μιχ. Ζυγορονίκου και Χριστίνα και Γιώργο Αλεξ. Πολίτη καθώς και τρία δισέγγονα την Κατερίνα, τον Μιχάλη και την Μαριάννα, τα οποία υπεραγαπούσε!
Ο εκλιπών, που εργάστηκε ως αγρότης στα κτήματά του, πέρα από τα γράμματα που έμαθε στη Ναύπακτο, φοίτησε και στην Γεωργική Σχολή Πατρών την οποία διέκοψε λίγο πριν την αποφοίτησή του λόγω ασθένειας της μητέρας του, είχε διατελέσει επί 12ετία Διοικητικό μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ναυπακτίας, επί 20ετία Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ναυπάκτου, για αρκετά χρόνια μέλλος της εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ενοριακού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και υπήρξε εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών της κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου του εν λόγω Ι. Ναού.
Να σημειωθεί ότι πέντε ακριβώς μήνες πριν, στις 21 Ιουλίου 2012, είχε αποβιώσει η σύζυγός του Πολυξένη κι έκτοτε είχε κλονιστεί η υγεία του!


Σημείωση:
Λόγω του Πένθους, δεν κυκλοφόρησε το «νέο Άστρο», ενώ το Astronafpaktos-news θα σιγήσει επί 10ήμερον.

Έφυγε Γιώργος Κολοβός... Αφιέρωμα

Aφιέρωμα της Ζωής Δενδραμή

για τον Γ.Κολοβό

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 23122012 43631 μμ 300x162 Aφιέρωμα της Ζωής Δενδραμή για τον Γ.Κολοβό




Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ένα εκατ. ευρώ για τα μάτια της.... Ανθής!

Πληρώνουμε 1 εκατ. ευρώ για τα μάτια της Ανθής! Η κόρη του πρώην υπουργού Σαλαγκούδη πληρωνόντα με 3.500 ευρώ μηνιαίως για να κάθεται!

Μπορεί να είμαστε φαν της όμορφής Ανθής Σαλαγκούδη αλλά πληροφορίες από το ραδιομεγαρο της Αγίας Παρασκευής αναφέρουν ότι επί τρεις μήνες πληρωνόταν για να κάνει πρόβες! Τελικά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην δημόσια ΕΡΤ το πραγματοποίησε μέσα από την εκπομπή με τον ευφάνταστο τίτλο «136».
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η ταλαντούχας Ανθή, κόρη του πρώην υφυπουργού Γ. Σαλαγκούδη, βρισκόταν επί 90 ημέρες στην ΕΡΤ (από τις 17 Σεπτεμβρίου) έχοντας προσληφθεί ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων με μισθό 3.500 ευρώ μηνιαίως!
Η εκπομπή της κατάφερε μετά από 3 μήνες να βγει «στον αέρα» με κόστη που όπως δημοσιεύει το «Έθνος» είναι εξωφρενικά:
- Το κόστος παραγωγής μόνο για τα πρώτα 60 επεισόδια ανέρχονται στα 302.770 ευρώ. Στο 20ετές εισόδημα δηλαδή ενός μέσου Έλληνα.
- Παράλληλα 24.980 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα καταβληθούν στον παραγωγό σύμφωνα με τις μισθοδοτικές καταστάσεις και στις θεωρημένες ΑΠΔ και ΙΚΑ.
- 22.000 ευρώ αναφέρει το κοστολόγιο της εκπομπής για έξοδα προεργασίας των συντελεστών παραγωγών, χωρίς εξήγηση για το τι σημαίνει αυτό.
- 23.240 ευρώ για έξτρα αναγκαία έξοδα παραγωγής όπως σώμα εφημερίδων, γραμματεία γραφείου παραγωγής, έξοδα συνεργείων, έξοδα φιλοξενίας κ.α. Δηλαδή η ΕΡΤ δεν έχει «σώματα» εφημερίδων από άλλα τμήματα; Δεν διαθέτει γραμματείς;
Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με το Έθνος μόνο για τα 60 πρώτα επεισόδια. Αν δηλαδή η εκπομπή μακροημερεύσει τότε τα νούμερα θα γίνουν... επταψήφια.

Του Μπουλέ ο.... εξορθολογισμός!


PAPATHANASIS1 1 300x199 Εξορθολογισμός κατά τον κ. Μπουλέ σημαίνει καμία μείωση των δαπανών και νέες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη


Παρά την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία αλλά και τους συμπολίτες μας και παρά τις τεράστιες μειώσεις των εισοδημάτων, ο εξορθολογισμός του κ. Μπουλέ αυξάνει τα ανταποδοτικά τέλη του έτους 2013, διατηρώντας τις δαπάνες στα ίδια επίπεδα παρά τις μειώσεις τόσο στο μισθολογικό κόστος όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας.
            Καμία λοιπόν προσπάθεια μείωσης των δαπανών του Δήμου, καμία προσπάθεια ελάφρυνσης των συμπολιτών μας και για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών για τα έτος 2013, τις οποίες θα υποστούν οι συμπολίτες μας την επόμενη περίοδο :
ΕΤΟΣ
2012
2013
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΑΥΞΗΣΕΙΣ % ΑΝΤΑΠ. ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣΑΥΞΗΣΕΙΣ % ΑΝΤΑΠ. ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΑΥΞΗΣΕΙΣ % ΑΝΤΑΠ. ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΤΑΠ. ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΦΡΟΞΥΛΙΑ33591428
ΒΕΛΒΙΝΑ44108110
ΒΛΑΧΟΜΑΝΔΡΑ1972110
ΒΟΜΒΟΚΟΥ154269110
ΔΑΦΝΗ20471428
ΛΥΓΙΑΣ75791428
ΜΑΜΟΥΛΑΔΑ891641428
ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ68143110
ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ33231428
ΠΑΛΑΙ0ΧΩΡΑΚΙ68143110
ΠΙΤΣΙΝΑΙΪΚΑ10720110
ΡΙΓΑΝΙ10720110
ΣΚΑΛΑ891641428

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Μπουλές ονομάζει ως εξορθολογισμό τη μη μείωση των δαπανών του Δήμου και τον νέο «χριστουγεννιάτικο μποναμά» που ετοίμασε για τους συνδημότες μας. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ 

Ξύλο έξω από τη Μητρόπολη .....

Πόλεμος στη Μητρόπολη Ναυπάκτου όπου κάτοικοι της περιοχής έξαλλοι άρπαξαν ιερέα από  τα γένια και τον πέταξαν στο έδαφος!Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου να απολογηθεί διότι, παρά την απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου. Στις 3:30μ.μ. χθες παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί...
Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr μόλις οι κάτοικοι της Ναυπάκτου πληροφορήθηκαν το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο "ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως" την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός. Οι πιστοί μαλιστα φώναζαν ρυθμικά "ΑΝΑΞΙΟΣ".
Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου. Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον πατέρα Θεμιστοκλή πετώντας τον στο έδαφος. Ο Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή...
φωτό από pentapostagma
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς που έχει φέρει μαζί του.
Οι πιστοί δεν προτίθενται να επιτρέψουν στο Μητροπολίτη να λειτουργήσει ξανά, παρά μόνο με τη... μεσολάβηση των ΜΑΤ και της αστυνομίας...
φωτό από entapostagma.gr
Οι κάτοικοι λένε ότι, ο Μητροπολίτης προκαλεί το λαό με τα όσα κάνει εις βάρος της Μονής Μεταμορφώσεως, ενώ υποστηρίζουν οτι πρέπει ή να αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και να πάει σε άλλη Μητρόπολη, εάν βέβαια τον δέχονται αλλού.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εξουδετερώθηκαν οι 42.... ρουκέτες

Ειδικό τμήμα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε το απόγευμα τις μικρές ρουκέτες που είχαν ανακαλυφθεί μέσα σε μαντρότοιχο σε λιοστάσι στο Θέρμο Τριχωνίδας.

Συνολικά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη 42 ρουκέτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, βρέθηκαν και πολυβόλα, που είχαν κρυφτεί στο σημείο, από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Επιδείνωση του καιρού... Θυελλώδεις άνεμοι στον Πατραικό!


Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Σάββατο, με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και καταιγίδες στα δυτικά και στα νότια θαλάσσια και παράκτια κυρίως τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα πελάγη και μάλιστα θα φτάσουν έως τα 8 Μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, θα σημειωθούν στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα νότια τμήματα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί,  βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Έφυγε ο τ. δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός

Απεβίωσε σήμερα το απόγευμα ο τ. δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός. Ο αείμνηστος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία ποτέ δεν θέλησε να μάθει κανείς
Μάλιστα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε διέμενε στην Αθήνα.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή. Άφησε πίσω του ένα σημαντικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας του στον δημαρχιακό θώκο του Αντιρρίου. Οργάνωσε τις υπηρεσίες, κατασκεύασε ένα δημαρχείο – στολίδι, δημιούργησε τον πεζόδρομο στο Αντίρριο με την πλατεία και το υπαίθριο θέατρο, αξιοποίησε κατάλληλα όλους τους κοινόχρηστους χώρους ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων του Αντιρρίου και των δημοτικών του διαμερισμάτων.
Ήταν εμπνευστής της Φιλαρμονικής του Αντιρρίου και από το 2005 και εντεύθεν η Φιλαρμονική χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Αντιρρίου, ενώ στεγάστηκε αρχικά στο χώρο τού Γυμνασίου και αργότερα στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου.
Σε συνεργασία με την αείμνηστη Φραγκίσκα Κεφαλλωνίτου ξεκίνησαν την ανάπλαση του Κάστρου του Αντιρρίου.
Έδωσε βαρύτητα στον πολιτισμό και επί των ημερών του έλαβαν χώρα συναυλίες και δρώμενα σε ολόκληρο το Δήμο.
Κατασκεύασε και εγκαινίασε το Κλειστό Γυμναστήριο Αντιρρίου.
Ο Γιώργος Κολοβός, γεννήθηκε στο χωριό Ρίζα Αντιρρίου στις 16 Οκτωβρίου 1932. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ναυπάκτου το 1952.
Σπούδασε στο Ε.Μ.Π, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Πολυτεχνική Σχολή) και στο NEW YORK INSTITUTE OF TECHNOLOGY των U.S.A.
Ήταν Αρχιτέκτονας και Πολιτικός Μηχανικός.
Εργάσθηκε ως μηχανικός στην AMMAN & WHITNEY, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ σαν μελετητής και επιβλέπων.
Από το 1980 ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με μελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών αλλά και δημόσιων κτιρίων, κυρίως στην περιοχή Αθηνών.
Εκλέχθηκε πρώτη φορά Δήμαρχος Αντιρρίου το 2002 και επανεξελέγη το 2006.
Ήταν παντρεμένος με την Δήμητρα Αργυροπούλου, Σχεδιάστρια.
Έχει δύο παιδιά, τη Χριστίνα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό ΕΜΠ, και τον Γιάννη πτυχιούχο πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Bournemouth της Αγγλίας.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ρίζα Ναυπακτίας, στη γενέτειρα του.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Υπερπολυτελές πάρτι ....

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Υπερπολυτελές πάρτι του ΔΝΤ με αστακό, χαβιάρι και μπακλαβάMπορεί σ’όλον τον πλανήτη οι άνθρωποι να πεινάνε, η ανεργία να ”χτυπάει” παντού κόκκινο και να γίνεται συνεχώς λόγος για περικοπές και λιτότητα, ωστόσο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μάλλον καλοπερνάνε… Το Σάββατο το ΔΝΤ διοργάνωσε πάρτι για 7.000 καλεσμένους!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, στο πάρτι είχαν δικαίωμα να πάνε οι 13.000 υπάλληλοι και συνταξιούχου του Ταμείου, όμως τελικά στην πρόσκληση απάντησαν οι μισοί.
Το πάρτι, αναφέρει η εφημερίδα, έγινε στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου και κόστισε περισσότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ λίγες ημέρες πριν υποστήριζε ότι αναμένεται να κοστίσει περίπου 350.000 δολάρια…
Και τι περιελάμβανε το ”φτωχό” μενού: Χαβιάρι, στρείδια, μους σολομού, ribs με τρούφα, ακόμα και… καλαμάρια!
Θέλοντας να πάρουν και μια γεύση από Ελλάδα, μεταξύ των γλυκών που προσφέρθηκαν ήταν και ο μπακλαβάς!
Στο πάρτι φυσικά οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν άφθονο ποτό και ιδιαίτερα κοκτέιλ, από την παραδοσιακή Margarita μέχρι… «Peppermint Patty…
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο σε επτά «κέντρα σερβιρίσματος» που είχαν στηθεί στους ορόφους του κτιρίου: από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Μεσόγειο μέχρι τη Μέση Ανατολή, την Ισπανία, το Μεξικό…
Τώρα για την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σ’αυτές τις περιοχές οι άνθρωποι του ΔΝΤ μάλλον δεν πολυσκοτίζονται… Το πάρτι να έχει ”εξωτικές” νότες και άσε τους άλλους, ε κα. Λαγκάρντ;

Αν.Κοτσανάς: Ο κ. Μπουλές, για 10 χρόνια έκανε τα... στραβά μάτια!

IMG 0495 1 300x172 Αν.Κοτσανάς:Tα στραβά μάτια έκανε ο κ.Μπουλές με το ΤΑΠ στην Πυλλήνη για 10 χρόνια.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 18/12/2012 με θέμα την επιβολή τελών η παράταξή μας διαπίστωσε την μη επιβολή του υποχρεωτικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας αφότου ψηφίστηκε ο νόμος Ν.2130/93 δηλ από το έτος 1993 μέχρι το έτος 2012 σε οκτώ από τις ένδεκα τοπικές κοινότητες του τέως Δήμου Πυλήνης και νυν Δήμου Ναυπακτίας με αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των φορολογουμένων δημοτών καθώς και την οικονομική ζημία του Δήμου Ναυπακτίας.Κατόπιν υποβολής πιεστικών ερωτημάτων μας στον κο Δήμαρχο Μπουλέ Ιωάννη για ποιο λόγο οι οκτώ από τις ένδεκα τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Πυλήνης επί 10 συναπτά έτη που προΐστατο των υπηρεσιών του τέως δήμου Πυλήνης και νυν Δήμου Ναυπακτίας δεν υπόκειταν στην υποχρεωτική καταβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σύμφωνα με το Άρθρο 24 Ν.2130/93 δεν λάβαμε ουδεμία απάντηση .Λόγω ότι τα παραπάνω καταστρατηγούν κάθε έννοια χρηστής διοίκησης ισονομίας και ισοπολιτείας σας παραθέτω την έγγραφη αναφορά μας στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον καταλογισμό ευθυνών στους αρμοδίους..Σημ: το οξύμωρο της όλης καταστάσεως είναι ότι ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο επί μισή ώρα κατήγγειλε τις τοπικές κοινότητες του τέως Δήμου Ναυπάκτου ότι τύγχαναν ευνοϊκών χαμηλών τελών επί σειρά ετών αλλά παράλληλα αυτός ξέχναγε για 10 μόνο…χρόνια να επιβάλει ΤΑΠ στη γενέτειρά του ΣΙΜΟΥ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αναφορά της Δημοτικής Ενότητας στο ΥΠΕΣΘέμα:Μη καθορισμός και επιβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε οκτώ τοπικές κοινότητες τις Δημοτικής Ενότητας Πυλήνης του Δήμου Ναυπακτίας.Παρακαλώ όπως διερευνηθεί από την υπηρεσία σας η μη επιβολή θεσμοθετημένων εσόδων και ειδικότερα ο μη καθορισμός Τέλους Ακίνητης Περιουσίας σε οκτώ τοπικές κοινότητες τις Δημοτικής Ενότητας Πυλήνης του Δήμου Ναυπακτίας από εφαρμογής του νόμου 2130/93 μέχρι τις 31/12/12.Λόγω ότι τα παραπάνω συνιστούν τεκμήριο αδράνειας επιβολής και είσπραξης εσόδων τόσο στον τέως Δήμου Πυλήνης όσο και του νυν Δήμου Ναυπακτίας και επιφέρουν άνιση φορολογία μεταξύ των δημοτών παρακαλώ όπως ενεργήσετε στο πλαίσιο του άρθρου
Με τιμή
Ο επικεφαλής της Δημ. ΕνότηταςΔ.Σ Κοτσανάς Ανδρέας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Κλειστός ο δρόμος Άμφισσα – Αγία Ευθυμία (στην Αγία Ειρήνη)»
Κατόπιν επίσκεψης κλιμακίου επιστημόνων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην περιοχή των καταπτώσεων μεταξύ του οικισμού Αγίου Γεωργίου και της περιοχής Αγίας Ειρήνης (τούνελ), κρίθηκε σκόπιμο ύστερα από εντολή του κλιμακίου και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν (βροχοπτώσεις), ο δρόμος να κλείσει, γιατί εγκυμονούνται κίνδυνοι κατά την διέλευση των οχημάτων, καθότι το φαινόμενο των καταπτώσεων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον για 5 μέρες, έως ότου αποκατασταθεί πλήρως και είναι ασφαλής για τα διερχόμενα οχήματα. Η μετακίνηση από και προς Λιδωρίκι θα πραγματοποιείται μέσω του δρόμου Ιτέας – Τριταίας – Αγίας Ευθυμίας ή από το δρόμο Γαλαξιδίου – Βουνιχώρας ή Γαλαξιδίου - Πεντεορίων.
Ο δρόμος αυτός, ξεκίνησε να κατασκευάζετε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2001 από την τότε Κρατική Περιφέρεια (Υπηρεσία του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και πάσχει σε αρκετά σημεία. Ειδικότερα, η κλίση των πρανών είναι σχεδόν κατακόρυφη, δεν υπάρχουν τοιχία αντιστήριξης στα επικίνδυνα για καταπτώσεις σημεία και υπάρχει έλλειψη προστατευτικών διχτύων.
Από τον Ιούλιο 2011 που ανέλαβε την αρμοδιότητα η Αιρετή Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, έχει παρέμβει σε αρκετά σημεία. Όμως τα φαινόμενα είναι από κατασκευής, όπως προαναφέραμε, και δεν μπορούν να επισκευαστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει. Ήδη έχουμε αποκαταστήσει το τμήμα που παρουσίαζε καθίζηση (πριν το τούνελ) το οποίο εκκρεμούσε περίπου 2 χρόνια.
            Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι πολίτες, αλλά πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά την ασφάλειά τους.

Δράσεις για στήριξη των... πολιτών

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, πλήττει πλέον όχι μόνο τα πιο ασθενή κοινωνικά στρώματα αλλά και συνανθρώπους μας που οδηγούνται στην ανεργία με μεγάλο φορτίο υποχρεώσεων.  
Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να στηρίξει συμπολίτες που βιώνουν έντονα τα πολλαπλά προβλήματα της βαθύτατης κρίσης που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Η στήριξη παρέχεται μέσα από κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, μέσα από τις οποίες προσφέρονται αγαθά αλλά και υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα το τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας καταγράφει περιπτώσεις συμπολιτών μας που χρειάζονται οικονομική και κοινωνική στήριξη, η οποία παρέχεται από τις ακόλουθες κοινωνικές δομές.

1. Την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου συγκεντρώνονται με εθελοντική προσφορά αγαθά (τρόφιμα και άλλα αναγκαία  είδη) τα οποία δίνονται  δωρεάν κατ΄οίκον  μια φορά το μήνα  σε συνδημότες μας.
 2. Το Κοινωνικό Μαγειρείο, όπου παρασκευάζονται από εθελόντριες 50 γεύματα κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, τα οποία προσφέρονται κατ΄οίκον σε μοναχικά άτομα καθώς και οικογένειες ανέργων και ανασφαλίστων.

     Επίσης ο Δήμος μας αξιοποιεί προγράμματα προκειμένου να ενισχύσει το κοινωνικό του έργο. Πιο συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άρχισε από χθες το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών παρέχοντας σε 458  οικογένειες και μεμονωμένα άτομα τρόφιμα. Χθες έγινε η διανομή φέτας και αναμένονται και άλλα προϊόντα (ρύζι, μακαρόνια και γραβιέρα) στο προσεχές διάστημα.
   Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από τον Αύγουστο μέχρι και τέλη Δεκεμβρίου δημιουργήθηκαν δομές μέσα από τις οποίες προσφέρονται  υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας.
Συγκεκριμένα λειτουργούν:
·                     Τμήματα   δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές του Δημοτικού καθώς  και φροντιστήριο ξένων γλωσσών σε οικονομικά αδύναμους μαθητές
·                     Σχολή γονέων στην πόλη της Ναυπάκτου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Αντιρρίου και Λυγιά Κατ΄οίκον φροντίδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και υπερήλικες από νοσηλευτικό προσωπικό
·                     Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ολοκληρώνεται με το τέλος του 2012 και καλούμε τους εθελοντές που έχουν στηρίξει και αναδείξει τις  Κοινωνικές δομές του Δήμου μας να συνδράμουν στη συνέχιση τους. Ειδικότερα απευθυνόμαστε σε εθελοντές εκπαιδευτικούς  για τα απογευματινά  ξενόγλωσσα φροντιστήρια καθώς και την ενισχυτική διδασκαλία.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους όσοι στηρίζουν και προσφέρουν εθελοντικά στη στήριξη του κοινωνικού έργου. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης.
Πληροφορίες :Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Διός και Βυζαντίου .
Τηλέφωνο: 2634027026

«Παραεμπόριο και τρόποι αντιμετώπισής του»

Με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, την οποία απέστειλε προς τους εμπορικούς, επαγγελματικούς, βιομηχανικούς  συλλόγους Λιδωρικίου, Χρισσού, Δελφών, Δεσφίνας, Ιτέας και Άμφισσας καθώς και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για να κοινοποιηθεί στα μέλη του, αναφέρεται στο παραεμπόριο και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Στις 20/11/2012 πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Φωκίδας σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο και τους τρόπους αντιμετώπισής του, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών φορέων, μεταξύ των οποίων ήταν κι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Άμφισσας και Ιτέας.
            Το παραεμπόριο δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοτελές κι αυθύπαρκτο πρόβλημα, αλλά συνδέεται με ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, την παραοικονομία, που ταυτίζεται με τη φοροδιαφυγή και την άδικη αναδιανομή του πλούτου. Αποτελεί μάστιγα για τα καταστήματα, που καλούνται ν’ αναπτυχθούν ανάμεσα σε συμπληγάδες.
            Σήμερα, ο τζίρος από το παράνομο εμπόριο ξεπερνά τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, στερώντας έσοδα τουλάχιστον 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόσο από τα δημόσια ταμεία, όσο κι από τα ταμεία επιχειρήσεων.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το παραεμπόριο δημιουργείται κι ανθεί, όταν οι τρεις μοχλοί της αγοράς – πολιτεία, προμηθευτές και καταναλωτές – δεν συμπορεύονται. Για να εξαλειφθεί, λοιπόν, χρειάζεται συναίνεση, συμπόρευση και των τριών μοχλών της αγοράς για του υγιούς εμπορίου, των καταναλωτών και της οικονομίας του κράτους.
            Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, αποφασίσαμε, εκτός από τους μεμονωμένους υπηρεσιακούς ελέγχους της αγοράς, να συστήσουμε άτυπα μικτά κλιμάκια από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, που θα προβαίνουν σε ελέγχους σε όλους τους χώρους άσκησης εμπορικής δραστηριότητας.
Χρειαζόμαστε όμως και τη δική σας συνδρομή.
Κατανοώντας τα προβλήματα σας, αλλά και φροντίζοντας το συμφέρον του καταναλωτή, ζητούμε από τις εμπορικές επιχειρήσεις να σταθούν δίπλα στον καταναλωτή, να τον οδηγήσουν σε ασφαλή προϊόντα και σε χαμηλές τιμές, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του.
Γιατί χωρίς τη συνδρομή του καταναλωτή, παραεμπόριο δεν υπάρχει.
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια. Τα καταστήματα σας κι ο περιβάλλοντας χώρος τους να μην γίνονται είσοδος σε όσους ακούν παράνομο εμπόριο. Πρέπει να πείσουμε τον καταναλωτή «να μην πετάει τα λεφτά του στο δρόμο» και να τον ωθήσουμε να στηρίξει την τοπική αγορά, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη αυτή την κρίσιμη περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης».

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του Δήμου Ναυπακτίας

        Ο Δήμος Ναυπακτίας τον Απρίλιο του έτους 2012 καθιέρωσε για πρώτη φορά στην περιοχή μας, τη λειτουργία των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων φιλοδοξώντας να εμφυσήσει μια δημιουργική πνοή στους συμπολίτες μας   εν μέσω δύσκολων  οικονομικών συνθηκών. Την πετυχημένη πορεία  για το 2012 των καλλιτεχνικών Εργαστηρίων (Κοσμήματος, Φωτογραφίας, Κατασκευής Μάσκας – Μαριονέτας, Θεατρικής Παιδείας, Παιδικής Χορωδίας & Παραδοσιακής Μουσικής) αντανακλά η συμμετοχή   255 ανθρώπων όλων των ηλικιών τόσο στη Ναύπακτο όσο και στο Αντίρριο.
 Η ιδιαίτερη δραστηριότητά τους αλλά και τα τεχνήματα των χεριών τους θα αποτελέσουν το περιεχόμενο μιας σειράς εκθέσεων και εκδηλώσεων. Τα Εργαστήρια Κοσμήματος, Κατασκευών & Φωτογραφίας του Αντιρρίου διοργανώνουν ομαδική έκθεση στις 4-5-6/01/2012, στο Πνευματικό Κέντρο Αντιρρίου (ώρες λειτ. 17:00 – 20:00μ.μ.) ενώ το εργαστήρι θεατρικής Παιδείας θα παρουσιάσει δρώμενο στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, στις 5/1/2012 επίσης στο    Πνευματικό Κέντρο Αντιρρίου. Τα εργαστήρια της Ναυπάκτου προγραμματίζουν εκδηλώσεις την περίοδο των Απόκρεω και του καλοκαιριού.
Ο Δήμος Ναυπακτίας, σας ενημερώνει ότι η λειτουργία των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων θα συνεχίσει από τις 14/01/2013 και εξής.
       Επίσης σας γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσουν  τμήματα αρχαρίων στα παρακάτω εργαστήρια:

Εργαστήρι Φωτογραφίας
1 τμήμα
2 ώρες εβδομαδιαίως
Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας
1 τμήμα
2 ώρες εβδομαδιαίως
Εργαστήρι Κοσμήματος
1 τμήμα
2 ώρες εβδομαδιαίως


      Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων,   από 27/12/2012 ως και 10/01/2013, στο Τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Ναυπακτίας, Λόρδου Βύρωνος & Φιλικής Εταιρείας, τηλ. 26343-61216. Θα τηρηθεί αυστηρά αριθμός προτεραιότητας.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τόσο απλά. τόσο εύκολα.

"Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!!


Μάρω  Σιδέρη

ΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΟ... ΕΚΝΔ (ΦΩΤΟ)

Το Ε.Κ.Ν.Δ. σήμερα 20/12/2012 με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, δέχθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από εκπαιδευτικούς και μαθητές της 1ης τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου. Η διοίκηση του Ε.Κ.Ν.Δ. υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση αναφέρθηκε στο ρόλο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας σε ό,τι αφορά την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και εν γένει όλων των πολιτών των περιοχών της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Επίσης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου για  τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση:
·        Ενίσχυση άνεργων οικογενειών με τρόφιμα και είδη Α΄ ανάγκης, μέσα από δραστηριότητες τουρνουά μπάσκετ και ευγενικών προσφορών από δημότες και επιχειρηματίες της περιοχής μας.
·        Διοργάνωση Κοινωνικού Παζαριού (3 μέχρι σήμερα).
·        Συνδιοργάνωση Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε συνεργασία με την Α΄ ΕΛΜΕ  Αιτ/νίας
·        Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ελαίων με την υποστήριξη με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ.
·        Προϊόντα  «Χωρίς Μεσάζοντες»

Το Ε.Κ.Ν.Δ. αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου για την εκπαιδευτική επίσκεψη, μοίρασε στους μαθητές καρτ-ποστάλ του Κινήματος Πολιτών  με μήνυμα «Υποστηρίζω τα προϊόντα μας, τις δουλειές μας, τη χώρα μας» και ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο μέσα από συνεχή προσπάθεια και αγώνα, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη τους στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, καθώς οι μαθητές αποτελούν τη συνέχεια της κοινωνίας μας και είναι αυτοί που διαμορφώνουν το μέλλον.



Η φούσκα της ΑΟΖ και τα... παπαγαλάκια της.


Όταν πριν μερικά χρόνια, κλήθηκα ως εισηγητής, σε ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, ως πολιτικός επιστήμονας που διδάχθηκε διεθνές δίκαιο σε ένα από τα «σπουδαιότερα» (κατά τους νεοταξίτες φυσικά!) Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Georgetown University, από τους πρώτους κιόλας ομιλητές, διαισθάνθηκα πως στην υπόθεση της ΑΟΖ, κάποιο «λάκκο έχει η φάβα».
Στην ημερίδα, εισηγητές εκτός από τον υπογράφοντα ήταν πανεπιστημιακοί, πρώην υπουργοί και «άτομα με υψηλό. iq».
Η κατ' αρχήν δυσάρεστη εντύπωση που αποκόμισα ήταν ο προσανατολισμός της συζήτησης, όχι σε αυτό που ετέθη ως αντικείμενο στην ημερίδα, στη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας δηλαδή, που περιελάμβανε την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια από την κοντινότερη ξηρά, αλλά στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). 
Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως η ημερίδα στην οποία συμμετείχα ως εισηγητής, ήταν στημένη. 
Αμέσως μετά την έναρξη των εισηγήσεων, αντιλήφθηκα «που το πήγαιναν οι. ποιητές», ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και υψηλοiqούδες: Στην εγκατάλειψη του Διεθνούς Δικαίου, που από το 1982 σαφώς ορίζει τα 12 ναυτικά μίλια ως χωρικά ύδατα σε όλα τα νησιά μας και η εφεύρεση ενός «τερτιπιού» των πολυεθνικών. Της ΑΟΖ.
Μοιράζομαι μαζί σας τα παρακάτω ερωτηματικά:
  1. Γιατί η χώρα μας δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο για τη Θάλασσα από το 1982, επεκτείνοντας τα χωρικά ύδατα στα 12 Ναυτικά Μίλια, όπως εξ' άλλου όλες οι χώρες του κόσμου συνυπέγραψαν στο πλαίσιο του ΟΗΕ;
  2. Γιατί ενώ δεν έχουμε εφαρμόσει τον Διεθνή Νόμο, συζητάμε σήμερα για κάτι άλλο, το οποίο επικοινωνιακά μάλλον, ονομάζεται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη;
Και απαντώ με την απλή λογική του σκεπτόμενου πολίτη και όχι με την πολύπλοκη και συνήθως διπλή γλώσσα των πολιτικών, των διπλωματών και των ακαδημαϊκών:
Αν η χώρα μας είχε εφαρμόσει από το 1982 το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το Αιγαίο, θα ήταν μια «κλειστή ελληνική θάλασσα». Κάτι το οποίο κανείς δεν μας το αρνήθηκε, παρά μόνον οι Τούρκοι.
Υπό αυτήν λοιπόν την έννοια, όλο το Αιγαίο, θα ήταν υπόθεση σαφούς εφαρμογής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και η υπόθεση της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου υπεδάφους (υφαλοκρηπίδας), όπως και των όποιων κοιτασμάτων του, αλλά και της θαλάσσιας κολώνας (των θαλασσίων υδάτων, της αλλιείας κλπ), θα ήταν μια απλή υπόθεση διαχειριστικού/οικονομικού σχεδιασμού των ελληνικών κυβερνήσεων.
Στο δεύτερο τώρα ζητούμενο της ΑΟΖ: Τι κερδίζουμε με την περίεργη τουλάχιστον «εμμονή» των διαχειριστών της εξουσίας, πολιτικών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων κλπ, για τον ορισμό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης; Και ένα ακόμη - ίσως το σημαντικότερο ερώτημα - ποια η διαφορά του Διεθνούς Δικαίου για τη Θάλασσα του ΟΗΕ για τα χωρικά ύδατα και τον καθορισμό της ΑΟΖ;
Εδώ είναι το «τυρί στη φάκα»: 
Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου περί χωρικών υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια, δεν αμφισβητείται από κανέναν κράτος διεθνώς, παρά μόνο από την Τουρκία. Την ίδια ώρα, παραμένει ως απλή υπόθεση εφαρμογής του Διεθνούς Νόμου, στα χέρια της Ελλάδας.
Εντελώς αντιθέτως, ο ορισμός της ΑΟΖ, αμφισβητείται από πολλά κράτη. Όπως για παράδειγμα ο «Πόλεμος του μπακαλιάρου» μεταξύ Αγγλίας και Ισλανδίας, οι διαφορές στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας, οι συγκρούσεις για τη Νότια Κινεζική Θάλασσα μεταξύ όμορων κρατών, οι διαφορές ΗΠΑ και Καναδά στη Θάλασσα Μποφόρ,  η διαμάχη για τη νήσο Rockall μεταξύ Ιρλανδίας και Ισλανδίας κλπ, κλπ.
Ακόμη χειρότερα:
Ενώ η υπόθεση των χωρικών υδάτων είναι Νόμος, η υπόθεση του ορισμού της ΑΟΖ, είναι υπόθεση ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Μια εντελώς επικίνδυνη για την Ελλάδα επιλογή, δεδομένου ότι όποιος προχωρήσει ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ 12 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΔΥΟ.

Violetta

Βρέθηκε πτώμα στη... λίμνη

Πτώμα άνδρα σε πλήρη αποσύνθεση βρέθηκε χθες το απόγευμα στη Λεύκα Αγρινίου, μέσα στη λίμνη Λυσιμαχία.

Βρέθηκε πτώμα μέσα στη λίμνη Λυσιμαχία
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

"Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες να παγώσουν"

 Γεννάτε γιατί... χανόμαστε, λέει ο Πούτιν στους Ρώσους

"Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντόλη στην Gazprom να ανοίξει τις "κάνουλες" και να ρεύσει άφθονο φυσικό αέριο στην χώρα, παρά τις δυσκολίες αποπληρωμής του από ελληνικής πλευράς και με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην αγορά πετρελαίου, λόγω των εξωφρενικά υψηλών τιμών, κάτι που έχει αυξήσει κάθετα την ζήτηση φυσικού αερίου.
Η κυβέρνηση, πριν είκοσι ημέρες αιτήθηκε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, αλλά μόλις πριν μία εβδομάδα η Ρωσία απάντησε καταφατικά με προσωπική παρέμβαση του Β.Πούτιν.
Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρία προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τις 12 Δεκεμβρίου, "πάνω από το καθορισμένο ημερήσιο όριο".
Διευκρίνιζοντας ότι αυτό έγινε ύστερα από παράκληση της ελληνικής πλευράς, λόγω του κρύου που επικρατεί στη χώρα και τις αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Ο Σ.Κουπριάνοφ επεσήμανε ότι κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, οι επιπρόσθετες ποσότητες αερίου θα φτάσουν τα 2 εκατ. κυβικά μέτρα το 24ωρο, και θα συνεχίσουν να χορηγούνται εφόσον το χρειαστεί η χώρα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία και ειδικά η Gazprom "πάντοτε είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τους Έλληνες πελάτες της και στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αυξήσει τις χορηγούμενες ποσότητες αερίου πάνω από τα όρια που προβλέπονται στα συμβόλαια, όταν είχαν την σχετική ανάγκη".

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

 
Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ
Μικρή άνοδος θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα και το πρωί όμως θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νόμου κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κέλσιου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Χαλκιδική τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά.. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να χιονίσει.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -4 (μείον 4) έως 8 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Σποράδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τη νύχτα τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στην Κρήτη τοπικά έως 14.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από 1 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Πληροφορηθέν τον θάνατο, του επί 20ετία π. Προέδρου του Δημητρίου Ζυγορονίκου, συνήλθε σήμερα 19/12/2012 εκτάκτως το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ναυπάκτου και αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
1.- Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία
2.- Να απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3.-  Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ του Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του οποίου υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ανεγέρσεώς του.
4.- Να κοινοποιηθεί  το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Εντολή  Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος α.α. 

Κων/νος Πλούμης
                                Αντιπρόεδρος                                   

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Κασιδιάρης για την χαμηλή φορολόγηση των... βουλευτών

«Εν καιρώ μνημονίου, με χιλιάδες συμπατριώτες μας να αυτοκτονούν από απελπισία, με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους Έλληνες τα βουλευτικά προνόμια παραμένουν ανέγγιχτα. Είναι δείγμα της διαφθοράς και της ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα της κυβέρνησης η διατήρηση του... «σχεδόν αφορολόγητου» για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι συμπατριώτες μας.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί για τους Βουλευτές η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»;
Πότε επιτέλους θα πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί σύμφωνα με τις δυνάμεις τους τα μέλη του κοινοβουλίου, που ενώ ψηφίζουν δυσβάστακτα μέτρα εις βάρος των άλλων, δε νομοθετούν ποτέ κατά των δικών τους προνομίων;
Πότε θα μειωθεί δραστικά η αποζημίωση των βουλευτών και η χρηματοδότηση των κομμάτων, που λειτουργεί στην ουσία ως μέσο δωροδοκίας για τη διαιώνιση της διαφθοράς και της ανηθικότητας που έχει καταλάβει την πολιτική ζωή της χώρας;
Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».

Δεν μεταφέρονται.... Αθίγγανοι!




Κατόπιν της έντονης φημολογίας που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας περί μετοίκησης ή μεταφοράς πλήθους οικογενειών αθιγγάνων από την περιοχή της Θήβας προς την περιοχή της Άμφισσας, αναγκαζόμαστε για μια ακόμα φορά να προβούμε σε διάψευση ανυπόστατων, αναληθών και ύποπτων φημολογιών.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι κανένα τέτοιο γεγονός δεν έχει λάβει χώρα, ούτε καν υπάρχει καμιά αντίστοιχη πρόθεση από Δήμους ή άλλους φορείς της Περιφέρειάς μας. Οι συγκεκριμένες φήμες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες.
Διερωτώμεθα τι σκοπούς εξυπηρετεί η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων που δημιουργεί αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία, ενώ δηλώνουμε απερίφραστα ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας θα διασφαλίσουμε την ευνομία στην περιοχή του Δήμου μας έναντι οιασδήποτε απειλής, εφόσον όμως υφίσταται πραγματικά και δεν αποτελεί ανεύθυνη φημολογία.
Για οποιοδήποτε έχει εγκατασταθεί παρανόμως στο Δήμο μας, ο Δήμος Δελφών έχει ήδη κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Δημοτών μας.

Το "ΑλφαΒητάρι" του... "νέο Άστρο"!

Το ΑλφαΒητάρι
 με την Πόλυ Ζυγορονίκου
Α υτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του είχε επανέλθει πρόσφατα στην επικαιρότητα, καθώς περιλαμβανόταν σε δημοσιοποιηθείσα λίστα με 36 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.. Τον Λεωνίδα Τζανή βρήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγχονισμένο η σύζυγός του, στο παρκινγκ του σπιτιού τους στο Βόλο»!.. Να και κάποιος με…. φιλότιμο!.. Αν περίμενε να τον τιμωρήσει η Πολιτεία;… Ακόμα θα περίμενε!..
Β  εβαιώθηκαν τριακόσιες εξήντα δύο (362) παραβάσεις, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και από τις τέσσερις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας). Από αυτές οι τριακόσιες (300) αφορούσαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Γενικά, ελέχθησαν συνολικά 1.473 άτομα και οχτακόσια σαράντα εννέα (849) οχήματα. Επίσης προσήχθησαν εκατόν ένα (101) άτομα, ενώ συνελήφθησαν είκοσι ένα (21)»!...  Ρε παιδιά;… Δεν κάνετε κανα «γιουρούσι» και κατά δω;… Κατά Πούντο μεριά, μπας και ησυχάσουμε από τους Ρομά;.. Γιατί από τους «ντόπιους», χαΐρι δεν… βλέπω!
Γ ια να αποτρέψει τα σχέδια της Δημοτικής αρχής Αγρινίου, να παραδώσει σε ιδιώτες τον μοναδικό ελεύθερο χώρο του, το Πάρκο, η «Λαϊκή επιτροπή της περιοχής Πάρκου», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους δημότες της περιοχής»!..  Κύριοι, στην περίπτωσή σας δεν κάνει τίποτα ο… «κώδων»!  Νομίζω θα πρέπει να κρούσετε…  καμπάνες!..
Δ  εκατέσσερις μαθητές σε γυμνάσιο του Αγρινίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία τους. Δύο πάντως εξ αυτών συνεχίζουν να νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους. Η μαζικής αδιαθεσία επήλθε από ναφθαλίνη που είχαν ρίξει άγνωστοι στους διαδρόμους του σχολείου. Οι δράστες, όπως ακούστηκε,  έχουν εντοπιστεί από τη διεύθυνση και αναμένεται να τιμωρηθούν ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να υποβληθούν μηνύσεις από τους γονείς μαθητών»!..  Αυτά διδάσκονται τα παιδιά από τα… παιδικά κόμικς της TV;.. Αυτά κάνουν!... Αναμενόμενα φαινόμενα της σημερινής κοινωνίας!...
Ε  ργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας,  Α’ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας και τοπικό παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές της περιοχής, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα»!..  Να και κάτι καλό!.. Συγχαρητήρια σε όλους!
Ζ ητά,  ο ΣΥΡΙΖΑ, από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, αξιόπιστη έρευνα των καταγγελιών για βασανισμούς διαδηλωτών από αστυνομικούς επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα του Guardian»!..  Λέτε μόνοι τους οι Αστυνομικοί, έτσι στα καλά καθούμενα, να κάνανε βασανισμούς σε διαδηλωτές;… Χωρίς «άνωθεν» εντολές;…
Η  Ομόνοια Ναυπάκτου αναβαθμίζει τις προσφερόμενες παροχές στους αθλητές της και εξασφαλίζει πρόσβαση σε ενδελεχή καρδιολογικό έλεγχο. Μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. και συνεννόηση με τους καρδιολόγους της περιοχής εξασφάλισε τη δυνατότητα εξέτασης από τους ειδικούς έναντι συμβολικού χρηματικού αντίτιμου, με σκοπό τον αποκλεισμό τυχόν καρδιολογικών νοσημάτων, που μπορεί να αποβούν ακόμη και μοιραία κατά τη διάρκεια της άσκησης»… Δεύτερο καλό και… Μπράβο στο Δ.Σ. της Ομόνοιας και στους καρδιολόγους της περιοχής!..
Θ εωρείται σίγουρο πως οι περισσότεροι νεοέλληνες γνωρίζουν ελάχιστα ή αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα»!.. Αυτά πέστε τα στον Νταβούτογλου, στον Εντοργκάν και στους δικούς μας που διετέλεσαν υπουργοί της Ελληνικής Παιδείας!
Ι δανική η Απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε!  Επιστρέφονται στην Ελλάδα 820.821€ ύστερα από προσφυγή ακύρωσης που είχε κάνει η χώρα μας. Τα χρήματα αυτά είχαν επιβληθεί ως πρόστιμα σε περιπτώσεις παρατυπιών που αφορούσαν κυρίως εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και εκκοκκιστικές επιχειρήσεις»!..  Μου φαίνεται πως μάθανε και στην Ε.Ε. το… «Δρυός πεσούσης…»!  
Κ ατά την ώρα της αναπαράστασης της Ναυμαχίας στο λιμάνι, τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ » και το κράτησαν εκεί μέχρι τα τέλος της εκδήλωσης»!.. Ε και καλά… και λοιπόν… και τι έγινε;… Η δημοτική αρχή είχε τα βλέμματά της στον βουλευτή…. Μπαρμπαρούση!
Λ  έμε όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην παραλάβουν τους κλειδάριθμους και να μην συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση…. Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας»!.. Ο  καθένας με τον… πόνο του!
Μ ια Καλλικρατική εκδοχή των τριγμών στο μνημονιακό σύστημα, που τα κινήματα πολιτών πρέπει να ανατρέψουν: Η παραίτηση του περιφερειακού συμβούλου Στερεάς Ελλάδας Π. Παπαϊωάννου έριξε την αυλαία σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου η διασύνδεση ανάμεσα στην εξουσία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται καταφανής και ενώ εξελίσσεται η σφοδρή επίθεση στην ελληνική κοινωνία και το δημόσιο πλούτο..»!. Πράγματι είναι θέμα… Προς διερεύνηση, φυσικά!.. Από ποιόν;…
Ν αυπάκτιος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με την κυνηγητική του καραμπίνα.  Ο παρ’  ολίγο αυτόχειρ πριν την πράξη του είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά «με στενό του πρόσωπο» το οποίο έφθασε αμέσως στ σημείο και  τον μετέφερε αιμόφυρτο  στο νοσοκομείο. Ο άνδρας τελικά τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι…»! Αν κρίνουμε τα επεισόδιο ψύχραιμα θα συμπεράνουμε ότι ή  «παρ’  ολίγο αυτόχειρ» ήταν άσχετος με τα όπλα… ή δεν ήθελε να… αυτοκτονήσει!
Ξ  ύνει και τις δικές μας πληγές με την έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο. «Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!» έγραφε στην επιστολή της»!.. Ναι… Γιατί ο υπεύθυνος του Harvard δεν το… ήξερε;
Ο  χι στις εξορύξεις χρυσού στην περιοχή της Θράκης, φωνάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και επισημαίνουν ότι πρέπει να επικρατήσει η άποψη της τοπικής κοινωνίας, η οποία «δεν δέχεται τις εξορύξεις χρυσού ως επιλογή της για το σήμερα και το αύριο της Θράκης». Ότι λάμπει, δεν είναι… χρυσός!...  Γι’  αυτό ας προσέξει η «τοπική κοινωνία» της Θράκης!.. Και κάτι ακόμα: «ο χρυσός δεν είναι…. πράσινος|!
Π  ερίβολος τύμβου ήρθε στο φως στην Αμφίπολη. Πιθανολογείται ότι είναι τάφος της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου Κυκλικός περίβολος, ύψους τριών μέτρων, με περίμετρο που υπολογίζεται στα 500 μέτρα περιβάλλει την τούμπα (τον τύμβο δηλαδή), που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή πλησίον της Αμφίπολης Σερρών, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Κατερίνα Περιστέρη»!.. Ωχ… Οι Σκοπιανοί το… ξέρουν;..
Ρ ώτησαν τον π. πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, τι κάνει στα μεγάλα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στα μικρά όπου λύνει τη σιωπή του και μιλάει για τα ζητήματα της οικονομίας στο εξωτερικό; Και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής, πήραν την απάντηση: «Ασχολούμαι με τα… κρασιά μου»!..  Ε, τι να πω;.. Καλά… κρασιά!
Σ αράντα κεριά άναψε συγκινημένος στην Παναγία Σουμελά, ο Βασίλης Καριοφυλλίδης ο οποίος κατάφερε να διανύσει 2.200 χιλιόμετρα σε έναν μήνα με το ποδήλατό του και να εκπληρώσει το όνειρό του να φθάσει στη γη των προγόνων του, στην Τραπεζούντα του Πόντου. Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Καριοφυλλίδης ήθελε να γίνει ο ίδιος η γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και παρόντος για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που ξεριζώθηκε από τις πατρογονικές εστίες του πριν από 90 χρόνια..»!.. Σκεφθείτε πόσα κεριά θα ανάβουν  σε μας οι απόγονοί μας, που σήμερα «ξεριζωνόμαστε» από τον…. «αφελληνισμό» των Ελληνικών Κυβερνητικών πολιτικών!
Τ  ην αθέτηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταγγέλλει με απόφαση το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κατέληξαν στην απόφαση αυτή αφού το Υπουργείο Εσωτε­ρικών τόσο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όσο και στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, δεν αναλαμβάνει να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβερνητική πολιτική μέχρι σήμερα»!..  Αντε, καλέ;… Αθετούν οι Κυβερνήτες… δεσμεύσεις;…
Υ πήρχε άλλος  σοβαρός λόγος, λένε, που η αξιωματική αντιπολίτευση απουσίαζε από την εξέδρα των επισήμων κατά την διάρκεια της αναπαράστασης της Ναυμαχίας και όχι η παρουσία εκεί του Μπαρμπαρούση!.. Μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα, η δεκαμελής παρέα στελεχών της  με επικεφαλής τον…. «επικεφαλή» των Θανασάκη, όδευε εκείνη την ώρα για το… Άγιο Όρος!.. Και οι «κακές γλώσσες»βγάλανε και το συμπέρασμα ότι, τάχα, η παρέα  πήγε  εκεί για να ζητήσει «άφεση αμαρτιών» και να πάρει  ευλογία  από κάποιον γνωστό… Ηγούμενο»!.. Όλα καλά κι Άγια αλλά… εκείνη την ημέρα έπρεπε να πάνε;… Εκτός αν στ Άγιο Όρος ήταν και ο… Ρουσσόπουλος!...
Φ  ωτισμένη...  πολιτεία, μοιάζει η λίμνη Τριχωνίδα πολλά βράδια, όταν δεκάδες βάρκες αλιεύουν σε αυτήν με λάμπες, χωρίς όμως να έχουν τις σχετικές άδειες. «Χρειάζεται τροποποίηση στην νομοθεσία» λέει το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας Η υπεραλίευση συνεχίζει να είναι το βασικότερο πρόβλημα, αφού όλο και περισσότεροι ψαράδες, επαγγελματίες και μη αλιεύουν μεγάλες ποσότητες αθερίνας, χωρίς να ελέγχονται για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ή για το πλήθος των ψαριών που αλιεύουν. Τα σκάφη η της Αστυνομίας, είναι ακινητοποιημένα και οι περιπολίες πλέον σπάνιες, στο πλαίσιο των ευρύτερων περικοπών. αφού συνήθως δεν υπάρχουν καύσιμα, ούτε για τα περιπολικά, ποσό δε για τα σκάφη..»!.. Τουλάχιστον, τα Αστυνομικά Τμήματα, έχουν καύσιμα… θέρμανσης;… Ή θα βρούμε τους αστυνομικούς… ξυλιασμένους και τότε να δείτε… κλάμα οι Κυβερνώντες!
Χ ρειάζεται στην βάση των οξυμμένων αγροτικών προβλημάτων, οι γραμματείες της ΠΑΣΥ και οι Ομοσπονδίες να πάρουν πρωτοβουλίες με αποφασιστικότητα και να αναπτύξουν δραστηριότητα σε δυο άξονες: α) Διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των αγροτών με βάση το κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και β) Ανάδειξη της αναγκαιότητας ρήξης με την πολιτική της Ε.Ε, της συγκυβέρνησης, συνολικά ανατροπής αυτής της πολιτικής και αλλαγής των συσχετισμών στο κίνημα και γενικότερα». Καλό μου ακούγεται… Αρκεί μόνο να είναι μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες!
Ψ  άχνανε για λύση «ηρεμίας» των επισήμων, οι υπεύθυνοι για την Εκδήλωση της Ναυμαχίας όταν ανέβηκε στην εξέδρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης. Η αντιδήμαρχος που ήταν στα μέσα και στα έξω της εκδήλωσης φάνηκε πολύ δυσαρεστημένη με την εξέλιξη αυτή και προσπάθησε να αμβλύνει χωρίς επιτυχία της αντιδράσεις των υπολοίπων που έδειξαν να μην επιθυμούν να σταθεί δίπλα τους ο κ Μπαρμπαρούσης. Μάλιστα ακούστηκε ότι και η ίδια δεν επιθυμούσε την παρουσία του…»!..  Αυτή είναι καθαρά «δημοσιογραφική παραπληροφόρηση»!.. Η Αντιδήμαρχός μας και φιλόξενη είναι και ευγενική και καλή οικοδέσποινα!.. Αν δεν το ξέρουν, μερικοί…μερικοί, ας το μάθουν!..  Άντε να μην φωνάξω τον… Κασιδιάρη!..
Ω ραίο κι αυτό! Επερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν.

Πηγή: Εφημερίδα "νέο  Άστρο"