Η δημοτική αρχή σταμάτησε κάθε διαβούλευση με τις έξι κοινότητες και τους Πολίτες Εν Δράσει και προχωρά στην ολοκλήρωση της πρότασης, με την δημιουργία ημερίδας- παρωδίας. Νομίζει ότι έτσι θα ξεθυμάνει το θέμα, γράφοντας στα παλιά της παπούτσια τη βούληση και τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής μας. Η αδιαφανής και με σκοπιμότητα χωροθέτηση του ΧΥΤ Αδρανών στα Πιτσιναίικα, η απόρριψη του αιτήματός μας για την απόσυρση της μελέτης ως απόλυτα ελλιπούς και ξεπερασμένης (για να γίνει νέα με βάση τη μεταγενέστερη ΚΥΑ -Φ.Ε.Κ. Αρ. 1312/24.8.2010-), αλλά και η καταφανής κατάχρηση εξουσίας της δημοτικής αρχής, ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην κοινή Γενική Συνέλευση που έκαναν σήμερα Κυριακή στην Αφροξυλιά, τα έξι Δυτικά Δημοτικά Διαμερίσματα και ο σύλλογος Πολίτες Εν Δράσει.

Επισημάνθηκε ότι η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη και ενδεχομένως αποβεί εκτός ελέγχου, από τους κατοίκους που διακατέχονται από αίσθημα αδικίας και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητάς τους. Θεωρούν ότι η περιοχή προσέφερε σ’ ολόκληρη τη Ναυπακτία υπηρεσίες με την φιλοξενία του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας και κάθε άλλη δραστηριότητα τέτοιου είδους απαξιώνει τελείως την περιοχή από την Μαμουλάδα μέχρι το Ριγάνι.

Οι εκατοντάδες συμμετεχόντων ομόφωνα αποφάσισαν, να αντεπιτεθούν δυναμικά στην μονομερή απόφαση της δημοτικής αρχής για δημιουργία χώρου επεξεργασίας Αποβλήτων, με συνεχείς συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κλείσιμο των δρόμων μόνο για τα οχήματα των υπηρεσιών του Δήμου, σε ημέρες και ώρες που θα αποφασίζει η 9μελής Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε.

Για αρχή αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 12/3, έξω από την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, στις 4.30 το απόγευμα, με σκοπό να ενημερώνει, τους προσερχόμενους στην ημερίδα- παρωδία, σχετικά με τις απόψεις μας.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας ανεξάρτητα από το που μένει να μας συμπαρασταθεί, να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε το μήνυμά μας σε όλα τα επίπεδα εξουσίας. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.