Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οργανώνονται ομάδες πολιτοφυλακής

Η νεοελληνική κοινωνία έφτασε πλέον στο σημείο να δημιουργεί ομάδες πολιτοφυλακής.
Τις ομάδες αυτές τις βρίσκει κάποιος σχετικά εύκολα στο διαδίκτυο, με την λειτουργία τους αλλά και το στόχο τους να θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.
Λογικό, θα μπορούσε να ειπωθεί, από τη στιγμή που η εγκληματικότητα τσακίζει την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, αφού η αστυνομία δεν μπορεί παρά τις προσπάθειές της να τη μειώσει αισθητά.
Τι συμβαίνει λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής";
Πρόκειται, λέει πάντα στο ρεπορτάζ, για μία πλειάδα συνδεδεμένων ιστότοπων οι οποίοι αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η δημιουργία "πατριωτικής πολιτοφυλακής", με έναν όμως όπως λένε αντικειμενικό στόχο.
"Να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα".
Τι αφήνεται όμως αν εννοηθεί με την "κρίσιμη ώρα";
Η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό "εκπαιδευτικές" ασκήσεις στα βουνά, ώστε οι "εθελοντές" να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί.
Όσο για τη συγκέντρωση στελεχών, αυτή γίνεται μέσα από τα λεγόμενα social media, στα οποία βρίσκουμε όχι μόνο πληροφορίες για την ομάδα αλλά και τις αιτίες συγκρότησης της, καθώς και τον σκοπό της.
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλου
Αυτό είναι που ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή, επικαλούμενο την αύξηση της εγκληματικότητας.
Γίνεται σαφές και τονίζεται πως δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται:
"...θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους".
Τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες;
Θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν "ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών".
Σημείωση:
Με την προαναφερόμενη παράγραφο δεν γίνεται ξεκάθαρο πως ο ρόλος της πολιτοφυλακής θα φανεί χρήσιμος στην περίπτωση "κοινωνικών ταραχών".
Παραπάνω, υπάρχει και σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο όπου γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν, καθώς "η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών".
Να επισημανθεί πάντως ότι τονίζεται πως η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.
Εντούτοις, και αυτό είναι αξιοσημείωτο, προσφέρεται online εκπαίδευση σε παιδιά άνω των 16 ετών.
Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία.
Με αυτόν τον τρόπο "θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες".
Πρόσκληση σε ΛΟΚατζήδες
Όπως γράφει πάντα το "Έθνος", γίνεται ιδιαίτερη πρόσκληση προς τους εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους, τους οποίους και καλούν να γίνουν οι ομαδάρχες της ελληνικής πολιτοφυλακής.
Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής είναι οι έφεδροι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, "σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας".
Οι ομάδες αυτές θα περιπολούν στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους "φέρουν μαζί με τις συνηθισμένες στολές παραλλαγής τους τα διακριτικά της ελληνικής πολιτοφυλακής".
Ορίζουν και έναν διαχειριστή, καθώς θα έχουν βιβλιάρια με κουπόνια συνδρομών.
Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.
Πάντως, το ελληνικό κέντρο όπλων υποστηρίζει πως παρέχεται στο μέλλον "έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής".
Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή
Υπάρχει όμως ακόμα ένα σώμα, αυτό της πατριωτικής πολιτοφυλακής με στόχο να έχουν οργανωθεί οι "πατριώτες" σε μία "συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη" για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.
Τα σχετικά κείμενα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο και από αυτά προτρέπεται κάθε πατριώτης να γίνει μέλος της "πατριωτικής πολιτοφυλακής".
Το γιατί, όπως υποστηρίζουν εκείνοι που το ανάρτησαν, είναι η αναπόφευκτη χρεοκοπία και το χάος που θα δημιουργηθεί, χάος το οποίο "ανθέλληνες" θα το εκμεταλλευθούν "ένοπλα".
Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα "με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης".
Κάλεσμα για την 25η Μαρτίου;
Ιστότοπος ο οποίος φιλοξενεί άρθρα και ενημερώσεις σχετικά με την "πατριωτική πολιτοφυλακή" ανάρτησε δημοσίευμα της εφημερίδας "Στόχος", το οποίο αφορά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.
"...να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιαδήποτε... απόφαση κι αν λάβει το καθεστώς! Από ποιους θα γίνει, προς τα πού και πάνω από ποιους θα παρελάσουν, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις τους...", αναγράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου